Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 150596 razy)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #980 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:54:52 »
Podczas meczu akurat krzyczal do kolegow, zagrzewal do walki, a po spotkaniu pokazal jaja i powiedzial Lacie, co druzyna o nim mysli.
Czemu akurat po meczu? Jakby Polska awansowała nic by takiego nie powiedział. Dlaczego nie wcześniej? Nie wiedział gdzie uderzyć to uderzył w PZPN

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #981 dnia: Czerwiec 17, 2012, 20:01:06 »
Moze po to, zeby nie psuc atmosfery wokol zespolu?

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #982 dnia: Czerwiec 17, 2012, 20:31:12 »
Moze po to, zeby nie psuc atmosfery wokol zespolu?

+1

Nie wiedział gdzie uderzyć to uderzył w PZPN
"Ciężko wylewać żale, bo to może być odebrane jako frustracja. Jednak ja z racji tego, że czuję się odpowiedzialny za drużynę chcę powiedzieć o organizacji, która ogólnie była bardzo dobra. Nie może być jednak (..)"
powiedział to w imieniu drużyny, bo pełni(ł ?) rolę kapitana. Po prostu jak widać chłopakom przeszkadzało takie zachowanie prezesa i ktoś musiał się tym zająć. Poza tym Błaszczykowski nie wydaje mi się być typem "medialnego awanturnika", który w ten sposób chce odciągnąć uwagę mediów od kiepskiego rezultatu na Euro.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 29
  • Na forum od: 28.09.2011r.
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #983 dnia: Czerwiec 17, 2012, 20:59:13 »
oczy całej polski były zwrócone na trójkę z Borussii. Lwy i Kuba zagrali przyzwoicie. Piszczek, poniżej oczekiwać ale niech mi ktoś do jasnej cholery wytłumaczy CO W KADRZE ROBI MURAWSKI? miał chyba najwięcej strat ze wszystkich piłkarzy. zero walorów ofensywnych jak i defensywnych. oczywiście pomimo tego że nie grał dosyć długo i tak Smuda go wziął no bo pupilek jest o wiele lepszy od choćby Mili który zaliczył nie zły sezon z 4 bramkami i 12 asystami. no ale oczywiście po co w kadrze rozgrywający. lepszy jest drewniana maskotka trenera...
'To fall doesn't mean to lose. To lose is to fall and not stand up'

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #984 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:03:13 »
No to podsumuję. Żegnamy Panie Smudo. Dziękujemy za 2.5 roku w plecy.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #985 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:15:20 »
Przecież ktoś w tym temacie pisał, że Smuda przedłużył kontrakt z reprezentacją. :D

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #986 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:20:57 »
Przecież ktoś w tym temacie pisał, że Smuda przedłużył kontrakt z reprezentacją. :D
Smuda powiedział, ze na pewno to był jego ostatni mecz w roli trenera reprezentacji Polski. I bardzo dobrze!

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #987 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:15:30 »
Smuda powiedział, ze na pewno to był jego ostatni mecz w roli trenera reprezentacji Polski. I bardzo dobrze!
Co innego mówi Lato. Czekajmy, wszystkiego się można spodziewać.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #988 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:32:55 »
no i Ronaldo znowu jest zajebisty :)
" border="0" border="0

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 29
  • Na forum od: 28.09.2011r.
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #989 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:38:28 »
Co innego mówi Lato. Czekajmy, wszystkiego się można spodziewać.
ktoś cały PZPN powinien wziąć za ryj. zrobić rewolucje. rozpi*przyć to wszystko. niech wykluczą nasze kluby z pucharów nawet na 3 lata ale niech w końcu zrobi się u nas porządek, a nie cały czas te same świńskie mordy tylko się wymieniają przy korycie...
'To fall doesn't mean to lose. To lose is to fall and not stand up'

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #990 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:43:22 »
Ronaldo <3

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #991 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:57:22 »
Słyszeliście o liście, który Lato opubliokował? Troszkę racji miał.

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #992 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:58:01 »
CO W KADRZE ROBI MURAWSKI?
+1
zadnej wykrystalizowanej umiejestnosci, zadnej i to na srodku pomocy, gdzie trzeba i uderzyc i odebrac i rozegrac

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #993 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:58:42 »
Minęło już jakieś dziesięć minut od zakończenia spotkania, a van Marwijka jeszcze nie wypie_dolono na zbity ryj. To dziwne. Książę Willem Alexander powinien to zrobić osobiście, jeśli i tym razem był obecny na meczu. Byłoby szybciej.
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #994 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:09:29 »
a van Marwijka jeszcze nie wypie_dolono na zbity ryj
Przecież próbował coś zmienić a ,że nie wyszło to inna sprawa ;)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #995 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:20:12 »
Minęło już jakieś dziesięć minut od zakończenia spotkania, a van Marwijka jeszcze nie wypie_dolono na zbity ryj. To dziwne. Książę Willem Alexander powinien to zrobić osobiście, jeśli i tym razem był obecny na meczu. Byłoby szybciej.
a Ty myslisz, ze to jego wina?! ::) ::) Jezeli potrafil cos zrobic w RPA z tymi egoistami to byl swietnym trenerem teraz juz nie... Druzyny nie bylo architekt Sneider byl najlepiej zgrany sam ze soba, Robben pieknie dryblowal, Van Persie probowal cos udowodnic Huunterarowi jak i on jemu a w takiej sytuacji druzyny nie byc... I do poki nie bd zespolu to nawet Pep nie pomoze
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #996 dnia: Czerwiec 18, 2012, 01:16:08 »
Żeby nie było, z losem Oranje pogodziłem się już po porażce z Danią, więc już dawno ochłonąłem.

a Ty myslisz, ze to jego wina?! ::) ::)
Jasne, w ogóle. Przecież trener w żadnym stopniu nie odpowiada za wyniki zespołu i kiedy reprezentacja, zwłaszcza o tak dużym potencjale, z teoretycznie najlepszym atakiem na Euro i wyraźnie lepsza od tej sprzed dwóch lat, kompromituje się przegrywając wszystkie trzy mecze w grupie, z której bez większego wysiłku powinna wyjść z co najmniej siedmioma punktami, to w żadnym wypadku nie jest jego wina. Ale Smuda jest beznadziejny i powinien uciekać w te pędy, co? Jeśli tak i nie jesteś żadnym wyjątkiem, to twoja hipokryzja jest wręcz bezczelna...

Lista grzechów van Marwijka zaczyna się od przejścia na 4-5-1, czyli największą zarazę w historii futbolowych formacji. Rinus Michels przewraca się w grobie. Bert już na samym początku strzelił sobie w stopę, uniemożliwiając rozgrywanie futbolu totalnego - to znaczy mógł nim grać, ale nie chciał. Dlaczego? C_uj wie. Na Mundialu gra Holendrów wyglądała jeszcze dobrze, ale na Euro... to tak, jakby wyspecjalizowani w wymienianiu miliona podań Hiszpanie zaczęli nagle grać głównie długą piłką i kontratakami, a większość czasu spędzali na konsekwentnej obronie. To się po prostu kupy nie trzymało. Najbardziej zespołowo grająca drużyna na świecie nagle okazała się zlepkiem egoistów - czego to jest wina? Piłkarzy, ale także i taktyki. A kto odpowiada za taktykę? No właśnie.

We współczesnym futbolu jest tak, że piłkarze robią to, co każe im trener. Nie ma żadnej samowolki. Trener jest od trenowania i wyznaczania stylu gry, a nie od podawania piłek na treningach i zbierania autografów. Lis pola karnego, Huntelaar, był odcięty od podań, bo taktyka Holendrów ich nie obejmowała. Sneijder dwoił się i troił, ale co on poradzi, jeśli reszta zespołu stosuje się do zaleceń trenera.

Już nie wspomnę o tym, że trzeba być niesamowicie upośledzonym umysłowo, by wystawić rasowego rozgrywającego, Wesleya na lewej pomocy, a van Persiego, który karierę zaczynał jako lewoskrzydłowy, ustawić jako środkowego pomocnika.

Nie zdziwię się, jeśli tradycyjnie swoją rolę odegrał konflikt w zespole. Jeżeli to prawda, to już nawet wiem jaki - możliwe, że drużyna podzieliła się na zwolenników Huntelaara i van Persiego po tym, jak szanowny pan van Marwijk położył lachę na wszystkich zasługach "Huntera" dla kadry. Zawodników statecznych, lisów pola karnego nie używa się jako zmienników i powinien to wiedzieć każdy trener. Na zmianę powinien iść szybki, ruchliwy i przebojowy zawodnik. Szkoda tylko, że jak zwykle kłótnie rozmontowywały Oranje w dalszych fazach turnieju, tak teraz na złość mogło być inaczej.

Jasne, na Mundialu van Marwijk odwalił dobrą robotę (choć jego drużyna skompromitowała się w finale, zresztą Niemcy fazę wcześniej również). Z drugiej strony drugie miejsce to żaden sukces, zwłaszcza że to już trzecie wicemistrzostwo świata Holandii. Oni już pewnie nimi srają i woleliby wreszcie zdobyć jakieś złote medale. Przyzwoity występ na MŚ nie zmienia jednak faktu, że wicemistrzom świata po prostu nie wypada w taki sposób żegnać się z Euro. Po co było cokolwiek zmieniać? Po co kombinować?

I do poki nie bd zespolu to nawet Pep nie pomoze
Taki kwiatek, że już nawet do florystki zachodzić nie trzeba.

Wie ktoś, dlaczego Akinfiejew nie zagrał na Euro ani minuty?
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #997 dnia: Czerwiec 18, 2012, 02:07:25 »
To założmy Sneider środek mowisz ze on na lewej pomocy byl wyznaczony przez trenera mi sie wydaje ze tak schodzil w pierwszym meczu gral na srodku na lewej byl Affelay potem moze byl ustawiony jako lewy pomocnik nie kloce sie bo nie zdazalem przed ich meczami na mapke z ustawieniem... Ale nawet jakby Sneider gral jako srodkowy gdzie czuje sie najlepiej Van persie z Huntelarem na ataku bo nie widze innej mozliwosci Robben raz lewej raz z prawej to co RVdV (ktory wg mnie powinien grac w wyjsciowej 11) gralby jako defensywny pomocnik z Van Bommelem czy De Jongiem - nie ja jakos tego nie widze oni juz w pierwszym meczu dla mnie wygladali tak jakby jeden drugiemu mial cos udowdnic Robben to juz na prawde po tym co przeszedl niedawo powininen jakos pomyslec o kolegach a on w najlepsze kiwal... Van Persie tez mial setki, Hunetelar patrzyl krzywo z lawki jak je marnowal a sam jak wszedl i mial okazje z Dania czy Niemcami to je marnowal wiec wydaje mi sie ze nawet jakby taktyka byla wg ich futbolu totalnego jak mowisz nic by to nie poskutkowalo... Nie wiem moze sie myle
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2012, 02:11:32 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline DetoX14

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.05.2012r.
  • Borussia Dortmund <3 !
« Odpowiedź #998 dnia: Czerwiec 18, 2012, 07:54:48 »
Wprawdzie mówiąc nie oglądałem meczu Portugalia - Holandia tylko Niemcy - Dania, bo jestem fanem niemieckiej reprezentacji. Chyba popełniłem błąd i powinnienem oglądać pierwsze spotkanie. Z tego co słyszałem i czytałem to doskonałe (w końcu) spotkanie Cristiano Ronaldo, piękna bramka, podania itp. Oglądałem powtórkę bramki Van der Vaarta, gol bardzo podobny do bramki Błaszczykowskiego w meczu z Rosją ;) Co do meczu Niemców z Duńczykami to kolejne świetne spotkanie reprezentacji Lowa na Euro 2012, choć Dania się nie poddała i od samego początku aż do 90 minuty walczyła o wygraną. Jednak waleczność Duńczykom do awansu nie wystarczyła, ale byli blisko. Podolski trafił bramkę w swoim setnym meczu. Moim zdaniem mecz bardzo ciekawy i w niektórych momentach bardzo wyrównany. Szkoda mi trochę Dani bo w meczach z Holandią i Portugalią pokazała bardzo dobry futbol. Moje typy wyszły z grupy i nie pozstaje nic jak tylko kibicować Niemcom w ćwierćfinale ;) Dziś kolejna bardzo ciekawa grupa, jestem ciekaw czy uda się Italy awansować do półfinałów .... liczę  na dobre spotkanie między Chorwacją i Hiszpanią i to własnie zamierzam oglądać.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #999 dnia: Czerwiec 18, 2012, 13:40:07 »
Ronaldo <3

Ronaldo ok super mecz ale poziom Coentrao od poczatku turnieju jest zadziwiajacy. W tej chwili dalbym go do jedenastki calych mistrzostw.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #999 dnia: Czerwiec 18, 2012, 13:40:07 »