Autor Wątek: BaL: Miralem Baotic -WAŻNE INFO!!!!!!-  (Przeczytany 27246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
BaL: Miralem Baotic -WAŻNE INFO!!!!!!-
« dnia: Czerwiec 19, 2011, 18:43:40 »
Siema będę opisywał karierę BAL. Będzie to moja pierwsza kariera więc prosiłbym o wyrozumiałość i jakby można także prosiłbym o wskazówki co i jak. Raczej nie będę dodawał screenów a może jednak się do tego przekonam aby dodać parę screenów. Zobaczymy. No to zaczynam.

POCZĄTEK
Witam! Nazywam się Miralem Baotic i urodziłem się w miejscowości Tuzla, położonej w północno-wschodniej części Bośni i Hercegowiny. W wieku 8 lat razem z rodzicami wyjechaliśmy do Polski, ponieważ moja mama jest Polką. Zamieszkaliśmy w mieście Stalowa Wola na Podkarpaciu. Od dzieciństwa bardzo kochałem piłkę nożną. Inspirowałem się dwoma zawodnikami – Davidem Villą i Didierem Drogbą. Zawsze gdy grałem z kolegami na osiedlu w piłkę grałem na pozycji napastnika. W wieku 9 lat zapisałem się na treningi do drużyny Stal Stalowa Wola. Tam jednak nie wiele się nauczyłem i po dwóch latach treningów wyjechałem do mojego starszego brata – Elvira. Zamieszkałem w mieście Kaiserslautern. Brat zapisał mnie także na treningi do miejscowej drużyny. W wieku 17 lat zostałem włączony do pierwszego składu drużyny 1. FC Kaiserslautern. Trener powiedział mi że obserwował mnie gdy grałem w młodej drużynie i zachwyciłem go swoją grą dlatego wystawił mnie w pierwszym składzie na towarzyski mecz z Olympiakosem Pireus. Jestem wysuniętym napastnikiem także postaram się strzelić w tym meczu bramkę. Także aby wypełnić formalności związane z grą w pierwszej drużynie musiałem wybrać swoją narodowość. Miałem do wyboru Bośnie i Hercegowinę a także Polskę. Przyjąłem Polskie obywatelstwo, ponieważ w Polsce w Stali Stalowa Wola miałem już styczność z pierwszym profesjonalnym treningiem.

Dwie godziny przed meczem zaczęliśmy się przebierać w szatni. Założyłem koszulkę z numerem 14 i nazwiskiem BAOTIC na plecach. Założyłem także spodenki, ochraniacze i getry. Rozglądnąłem się po szatni i zazdrościłem innym piłkarzom tego jakie mają korki. Były tam korki takich firm jak: Nike, Adidas czy Puma. Bardzo chciałbym podpisać kontrakt z firmą Nike na obuwie sportowe. Zawsze o tym marzyłem, lecz na razie muszę grać w korkach które podarował mi mój brat. W korkach firmy Mizuno. Podarował mi je ponieważ on też miał styczność z piłką nożną – był przez krótki okres zawodnikiem niemieckiego Hannover 96. Zakończył karierę ze względu na kontuzję. Ale nic, wracamy do meczu.. Prześliśmy razem z piłkarzami odprawę meczową. Trener dał nam jeszcze kilka wskazówek jak należy grać aby przeciwnik miał z nami kłopoty. Wszystko było dla mnie niesamowite. Presja była ogromna.

W następnej części: Mecz sparingowy i pierwszy wywiad.

JEŻELI CZYTASZ MOJĄ KARIERĘ ZOSTAW KOMENTARZ!! TO TYLKO DWIE MINUTY ROBOTY!!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 12:00:06 wysłana przez kamil18kks »

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
Odp: Kariera BAL: Miralem Baotic - wspiąć się na szczyt.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2011, 18:46:10 »
A więc Cię nakłoniłem ;P Znów historia z narodowością ;P Początek dla mnie fajny, szczególnie ta fabuła z tymi korkami;P

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2011, 18:47:04 »
nakłoniłeś mnie Lewy ;) dzięki za to  ;D

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2011, 18:48:02 »
początek bardzo ładny jednak by się przydało info o tym graczu i także jego zdjęcie
bardzo mnie cieszy z jakim numerem grasz :) sam z tym numerem gram w swoim klubie :)
powodzenia będę zaglądał i komentował i zapraszam do mojej kariery

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:09:47 »
Początek bardzo fajny i liczę na taką karierę jak Tunca'y Bujo. Powodzenia.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:34:31 »

MECZ

Obie drużyny wyszły na boisko. Co ciekawe był to mecz towarzyski ale kibice i tak licznie zjawili się na tym spotkaniu. Dla mnie rzeczą niesamowitą była możliwość zobaczyć z bliska takich zawodników jak: Pantelić, Riera, Melberg. Nasz kapitan Amedick wygrał losowanie i to my zaczynaliśmy to spotkanie. Moje pierwsze podanie rozpoczęło mecz. Przez pierwsze 20 minut na boisku praktycznie nic się nie działo, no poza ostrymi faulami graczy greckiej drużyny. Przestraszyłem się brutalności ze strony Olympiakosu ale musiałem dać z siebie maksimum żeby liczyś się w walce o miejsce w pierwszym składzie. W 22 minucie moje podanie dotarło do Tifferta i ten znalazł się w sytuacji sam na sam z bramkarzem drużyny rywali. Już się cieszyłem że będę miał asystę lecz Tiffert zmarnował tą okazję. Lecz w 23 minucie meczu Tiffert wrzucił idealnie piłkę na głowę naszego kapitanta Amedicka a temu nie pozostało nic innego jak zmieścić piłkę w siatce po strzalę głową. Mamy prowadzenie 1-0. Nasz trener krzyczał wtedy ze mamy grać tak jakby był wynik 0-0. Pomocny przy tej radzie okazał się mój partner z ataku – Micanski – były zawodnik Zagłębia Lubin, który zna język polski i okazał się bardzo pomocny w tym meczu. Miałem niesamowicie pod górkę w tym meczu bo byłem indywidualnie kryty przez kapitana Olympiakosu – Melberga. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1-0 dla mojej drużyny, lecz ja ze swojego występu nie byłem zadowolony. Byłem zagubiony na boisku. Presja jednak wzięła górę. W 48 minucie do wyrównania doprowadził Rommedahl, który wykorzystał sytuację sam na sam. Nadeszła 52 minuta. Z rzutu wolnego w pole karne dośrodkowywał Tieffert, przyjąłem piłkę i wykorzystałem okazję. 2-1 dla Kaiserslautern. Moja radość była ogromna. Pierwszy z gratulacjami podbiegł do mnie Illian Micanski. W 64 minucie zostałem zmieniony za Schulza. Do końca spotkania już nic ciekawego się nie działo. Wygraliśmy to spotkanie 2-1. Bardzo się cieszę ze udało mi się strzelić bramkę. Następny mecz towarzyski gramy z Rubinem Kazań.

W następnej części: Wywiad

Brakujące info:
Imię: Miralem
Nazwisko: Baotic
Wzrost: 188 cm
Waga: 71 kg
Miejsce Urodzenia: Tuzla ( Bośnia i Hercegowina)
Uprawniony do gry: Polska

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2011, 19:58:14 wysłana przez kamil18kks »

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:36:52 »
sory za post pod postem ale jak dodać obrazek?? ??? wiem głupie pytanie

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:41:54 »
sory za post pod postem ale jak dodać obrazek?? ??? wiem głupie pytanie

a obrazy wrzucasz na REJESTRACJA lub LOGOWANIE i direct link (obok masz link z obrazem i wstawiasz między to co ci wysłałem)

Dobra kariera tylko screenów brakuje :D
" border="0

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:43:47 »
wielkie dzięki marcin  ;)

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:46:59 »
no gratuluję wygranej i jeszcze bardziej strzelonej bramki szkoda jednak że kolega nie wykorzystał sytuacji 1 na 1 bo mogła być asysta
zapraszam do mnie

Offline Lewy23

• Prezes klubu
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 19, 2011, 19:48:55 »
Gratuluje brameczki i dobrego wyniku 2:1. Oby tak dalej.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 19, 2011, 20:12:53 »
Po meczu z Olympiakosem podeszła do mnie reporterka. Była ze stacji RDF Sport (zmyślona :P). Trochę się wystraszyłem że się nie dogadamy bo nie znam niemieckiego, lecz okazało się że ona jest Polką. Zadała mi kilka pytań.
R-Reporterka
B-Baotic

R: Witam MIralem.
B: Dzień dobry.
R: Chciałam zapytać Cię jakie wrażenie po pierwszym meczu w pierwszym składzie 1. FC Kaiserslautern?
B: Bardzo się cieszę że mogłem zagrać w pierwszej drużynie. Nie zaprzeczam – była presja.
R: No właśnie, było widać w pierwszej części spotkania że byłeś trochę zagubiony.
B: Tak przyznaję, byłem trochę zagubiony, ale rady od trenera i Illiana Micanskiego bardzo mi pomogło.
R: Micanski pomaga ci w aklimatyzacji? Na meczu było widać że dużo ze sobą rozmawialiście.
B: Tak, Illian bardzo mi pomógł w aklimatyzacji w klubie, lecz w poznawaniu miasta pomaga mi mój brat.
R: Pierwszy mecz , pierwsza bramka, co czułeś po strzeleniu gola?
B:Byłem niesamowicie zadowolony ze zdobytej bramki. Może nie był to gol rangi ‘’ stadiony świata”   lecz ja jestem bardzo zadowolony z tego gola.
R: Dziękuje nie mam więcej pytań.
B: Ja również dziękuje.

Po tym wywiadzie poszedłem do szatni przebrałem się, i wsiadłem do samochodu mojego brata, który był na meczu. Pogratulował mi i przypomniał abym zadzwonił do rodziców i opowiedział  o moich wrażeniach. Tak na marginesie – jak zarobię trochę kasy to obiecuję że kupię bratu nowy samochód, bo to stare  Audi 80 może w każdej chwili sprawić kłopot. Wróciłem do domu i od razu zadzwoniłem do rodziców.

W następnej części: Trening

Offline Lewy23

• Prezes klubu
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 19, 2011, 20:14:23 »
Fajny, rzeczowy wywiad, ale mogłeś bardziej go rozwinąć ;P

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 19, 2011, 20:15:41 »
wywiad dobry szkoda że tak krótki
jestem ciekaw kiedy uzbierasz tą kasę na auto dla brata :)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 19, 2011, 20:31:08 »
Jest wtorek. Godzina 9.30. Obudziłem się bo mam poranny trening. Poszedłem doprowadzić się do porządku, zjadłem śniadanie i pojechałem na trening. Trening zaplanowany był na godzinę 11 a ja pod budynkiem klubowym byłem 20 minut wcześniej. Powoli zaczęli zjeżdżać się wszyscy zawodnicy. I tu znowu zacząłem zazdrościć moim kolegom z drużyny – tym razem chodziło o samochody. Weszliśmy do szatni gdzie przebraliśmy się w dresy i czekaliśmy na trenera. Trener powiedział abyśmy przebiegli 5 razy dookoła boiska. W czasie biegu Illian Micański powiedział mi że spodobała mu się reporterka, która przeprowadzała ze mną wywiad. Trochę jeszcze pogadaliśmy w czasie biegu. Potem przeszliśmy do ćwiczeń. Rozciągaliśmy mięśnie a potem były sprinty. Następnie zaczęliśmy ćwiczyć stałe fragmenty: rzuty rożne, wolne. Trener powiedział mi abym zachował się tak jak w meczu z Olympiakosem, dlatego aby obrońcy ćwiczyli krycie. Na początku nie wychodziło im to ponieważ dwa razy udało mi się im uciec lecz później pilnowali mnie już dokładanie. Następnym ćwiczeniem było strzelanie rzutów karnych. Każdy miał 5 karnych. Jeżeli ktoś zmarnuje „jedenastkę” biega 5 okrążeń dookoła boiska. Ja wykorzystałem 4 karne, w tym jeden w stylu Panenki co wzbudziło uśmiech u trenera i zawodników. Najwięcej karnych zmarnował Schulz – bo aż 3. I na tym zakończyliśmy dwugodzinny trening. Każdy poszedł do szatni a mnie do siebie przywołał trener. Powiedział mi że bardzo mu się podoba to że jestem bardzo odważny i zdecydowany w swoich zagraniach. Bardzo się ucieszyłem ze trener mnie pochwalił. Po treningu pojechałem do domu. Włączyłem telewizor i zobaczyłem wywiad ze mną. Tytuł wywiadu: „Baotic – nadzieja Kaiserslautern?”. Ucieszyłem się pozytywnymi wypowiedziami ludzi którzy byli w tym czasie na antenie tego programu.

W następnej części: Mecz z Rubinem Kazań

Offline Lewy23

• Prezes klubu
I widzisz, już zbierasz owoce swojej pracy, karne w stylu Panenki, to jest to! :D

Offline Marcin14

• Menadżer
widać że powoli stajesz się sławny i na dodatek masz pochwały od trenera oby tak dalej

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Wstałem rano ponieważ dzisiaj jest mecz z Rubinem. Pojechałem pod budynek klubu i od razu poszedłem do szatni. Szybko się przebrałem i czekałem razem z kilkoma zawodnikami na resztę kolegów. Gdy byli już wszyscy gotowi do wyjścia trener podał skład. Znów jestem w pierwszej jedenastce. Bardzo mnie to ucieszyło gdy nasz trener napisał na tablicy moje nazwisko. Szybkie wskazówki jak należy zaskoczyć rywala i wychodzimy na płytę boiska. Znów gramy mecz u siebie i znów jest dużo kibiców. Gramy w swoich tradycyjnych, całych brązowych strojach. Rubina zaś w całych zielonych trykotach. Zaczęliśmy to spotkanie. Tym razem wraz ze mną w ataku nie gra Micanski lecz Nemec. Już w pierwszej minucie groźnie na bramkę rywali uderzał Nemec, Lecz piłka przeleciała nad bramką. 6’ – pierwsza żółta kartka, ukarany nią Chala zawodnik Rubina. W 25’ zostałem ukarany żółtą kartką za faul od tyłu. W 41’ odegrałem piłkę do wbiegającego w pole karne Hlouska a ten zdecydował się na strzał z pierwszej piłki. Piłka poszybowała tuż, tuż nad bramką Ryzhikova. Do końca pierwszej połowy nic już się nie działo. W 61’ Micanski wszedł za Schulza. 66’ – mój występ dobiegł końca. Pojawił się za mnie Rivić. W 75’ pada bramka na 1-0 dla lautern. Gola zdobył po podaniu Bugery – Simunek. Mecz zakończył się wynikiem 1-0 dla mojej drużyny. Podziękowaliśmy kibicom i poszliśmy do szatni. Illian powiedział że wpdanie jutro do mnie do mieszkania bo ma jakąś pilną sprawę.

W następnej części: Wyjazd z Micanskim

w następnym meczu postaram się zrobić parę screenów, a na dzisiaj koniec opisywania. Następne części może jutro. Narq

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
No bardzo fajnie to wygląda, fajna historia się tworzy. Miralem może będzie tak wielki jak jego bardziej znany imennik z Lyonu.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
Agresywny jesteś, tak wjeżdżać od tyłu, żółtko zasłużone :D  Kolejne zwycięstwo, dobrze wam idzie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer