MECZ Z 1.FC KOELN.6 kolejka. Gramy z liderem, niespodziewanym liderem – 1. FC Koeln. Cieszyłem się, bo lubię takie mecze o stawkę. Do tego jest to „polski mecz” bo w Koloni grają: Sławek Peszko, Adam Matuszczyk i Łukasz Podolski. Przed tym meczem Kolonia jak już wspomniałem plasowała się na pierwszym miejscu, a Lautern na 5 pozycji. Jestem już pod stadionem i czekam na Illiana Micanskiego. Wszyscy już byli i w szatni czekaliśmy na trenera. Wszedł asystent i powiedział, że dzisiaj naszego trenera nie będzie, ponieważ zatrzymały go bardzo pilne sprawy rodzinne. Asystent podał skład na ten mecz:
Trapp – Dick – Rodnei – Amedick (c) – Jessen – B. Schulz – Bilek – Tiffert – Illicević – Moravek – BaoticI skład Koloni:
Rensing – Brećko – Mohamad – Geromel – Andrezinho – Matuszczyk – Petit (c) – Jajalo – Lanig – Ehret – PodolskiDostaliśmy polecenie aby tak jak w ostatnim meczu grać piłkę za obrońców. Ostatnie wskazówki i wychodzimy na murawę. Gramy mecz u siebie więc będziemy mieć dodatkowego, 12 zawodnika w naszej drużynie. Pogoda – pada deszcz, mimo tego kibice i tak licznie zjawili się na meczu.Zaczynamy mecz.
Od początku do 20’ atakowaliśmy prawym skrzydłem. W 21’ zaatakowaliśmy lewym skrzydłem i od razu były tego skutki. Tiffert zagrał piłkę na skrzydło do mnie i
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLL!! 1-0 dla Kaiserslautern! Z 6 metrów nie miałem problemów ze skierowaniem piłki do siatki. 28’ Lanig uderzał bardzo groźnie z dystansu ale nasz bramkarz – Trapp poradził sobie. Do końca pierwszej części gry wynik nie uległ zamianie.
62’ uderzam, lecz mój strzał zostaje zablokowany przez obrońców, ale jakimś cudem piłka trafiła do Schulza. Ten uderzył z pierwszej piłki i … słupek! Było tak blisko podwyższenia prowadzenia. W 69’ mój występ się zakończył. 84’ Rzut wolny dla Koloni. Zamieszanie w naszym polu karnym. Największym sprytem wykazał się
Novaković, który wpakował piłkę do pustej bramki. 1-1. Rzuciłem bidonem z nerwów. Znów w bezsensowny sposób tracimy punkty. Końcowy wynik: Lautern 1-1 Kolonia.
1-1 21'
Baotic (Tiffert) 1-0
84'
Novaković (Ehret) 1-1
Zmiany:
61'
Out Tiffert In Micanski61'
Out Matuszczyk In Novaković68'
Out Baotic In Lakić74'
Out Dick In Petsos74'
Out Brećko In GiannoulisZAWODNIK MECZU: Novaković (1. FC Koeln)
NAJLEPSZY ZAWODNIK DRUGIEJ DRUŻYNY: Ilicević (Kaiserslautern)
Stroje w jakich grały drużyny:Kaiserslautern -
1. FC Koeln -