Autor Wątek: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wyrównany mecz z Polonią...  (Przeczytany 41054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
1. Postanowiłem na kilka dni odpocząć od karier, czekając na patcha z Ekstraklasą, który dzisiaj w bardzo świątecznym nastroju zjawił się na moim komputerze. Zaczynam klubem, który kocham, mam nadzieję, że mi się uda. Bo jeśli nie, to ja już serdecznie dziękuję.
2. Jeśli już piszesz komentarz to nie czegoś w stylu "Dobry mecz, fajnie, że [nazwisko] strzelił. Wpadnij do mnie". Możecie sobie darować.
3. Mecze mogą pojawiać się nieregularnie. Na pewno w weekendy powinno być ich sporo więcej. Teraz w święta na pewno będę starał się dodawać jak najwięcej, jednak podczas szkoły na pewno tego wszystkiego będzie mniej, chociaż będę się starał.

Aha. Nie będę bawił się w żadne kopiuj-wklej. Życzę Wam wszystkim po prostu wesołych, spokojnych świąt.

Gra: PES 2012
Patch: T-Mobile Ekstraklasa Mod
Poziom: Top Player
Reset prevention: Włączone
Transfery: Low

Łódzki Klub Sportowy

Pełna nazwa: Łódzki Klub Sportowy Spółka Akcyjna
Przydomek: "Rycerze Wiosny"
Barwy: biało-czerwono-białe
Data założenia: 1908 r.
Liga: T-Mobile Ekstraklasa
Stadion: Stadion Miejski w Łodzi
Prezes: Jakub Urbanowicz
Trener: Ryszard Tarasiewicz

Kadra na rundę jesienną 2011/2012

Bramkarze:
12. Adrian Olszewski (18 lat)
13. Pavle Velimirović (21 lat)
30. Bogusław Wyparło (37 lat)

Obrońcy:
2. Cezary Stefańczyk (27 lat)
3. Antoni Łukasiewicz (28 lat)
5. Marcin Adamski (36 lat)
6. Piotr Klepczarek (27 lat)
8. Michał Łabędzki (31 lat)
16. Adam Marciniak (23 lata)
18. Szymon Salski (21 lat)
20. Artur Gieraga (23 lata)
25. Marcin Kaczmarek (32 lata)
44. Paweł Golański (29 lat)

Pomocnicy:
4. Tomasz Nowak (26 lat)
9. Marcin Smoliński (26 lata)
14. Dariusz Kłus (30 lat)
15. Radosław Pruchnik (25 lat)
17. Sebastian Szałachowski (27 lat)
19. Aghvan Papikyan (17 lat)
22. Robert Szczot (29 lat)
23. Bartosz Romańczuk (28 lat)
29. Mladen Kascelan (28 lat)
87. Krzysztof Mączyński (24 lata)
90. Jakub Kosecki (21 lat)

Napastnicy:
7. Maciej Bykowski (34 lata)
10. Marek Saganowski (kapitan) (33 lata)
11. Marcin Mięciel (36 lat)
21. Rafał Kujawa (23 lata)
27. Patryk Kubicki (18 lat)

___________________________________________________________________________________

Tarasiewicz trenerem ŁKS!

Po awansie do Ekstraklasy wiele wskazywało na to, że trenerem pozostanie nadal ten, który wprowadził tam ŁKS czyli Andrzej Pyrdoł. Trener Pyrdoł jednak postanowił zrezygnować z posady trenera ze względu na jego kłopoty ze zdrowiem i trzeba było rozpocząć poszukiwania nowego trenera. Trener Pyrdoł nie odchodzi jednak z ŁKS, będzie pełnił funkcję trenera koordynatora. ŁKS zdążył przyzwyczaić już, że z braku pieniędzy zatrudniało się tutaj tych, którzy są na miejscu albo byli związani kiedyś z klubem. Nowa Generacja jednak po raz kolejny udowodniła, że nie zamierza amatorsko prowadzić klubu. Nowym trenerem "Rycerzy Wiosny" został 42-letni Ryszard Tarasiewicz, czyli człowiek znany w polskim futbolu. Ostatnio trenował on Śląsk Wrocław, gdzie rozpoczynał piłkarską karierę. Jednak konflikty doprowadziły do tego, że odszedł z Wrocławia. Pan Ryszard zagrał w 58 meczach kadry narodowej, strzelając przy tym 9 goli. Do tej pory trenował dwukrotnie Śląska Wrocław oraz Jagiellonię Białystok. ŁKS jest jego trzecim klubem w trenerskiej karierze. Życzymy powodzenia w Łodzi!

___________________________________________________________________________________

Saganowski: Tu jest moje miejsce!

- Bardzo cieszę się, że mogę tu wrócić po tylu latach polskiej czy też europejskiej tułaczki. Bardzo fajnie, że ktoś jeszcze mnie tu chce. Obiecywałem, że na koniec kariery wrócę do ŁKS, a ja nie lubię rzucać słów na wiatr. Dogadaliśmy się z Tomkiem Wieszczyckim i po niedługich negocjacjach podpisaliśmy kontrakt. Trafiłem w czas, zaprezentowany zostałem na fecie, na której świętowano awans do Ekstraklasy. Kibice bardzo gorąco mnie przywitali gromkim "Sagan gool". Cieszę się, że jeszcze ktoś tutaj to pamięta. Tutaj jest moje miejsce, tutaj chcę zakończyć karierę. Kiedy? Tego jeszcze nie wiem. Póki co jestem w formie, więc o tym nie myślę. Mam nadzieję, że uda nam się jakoś pograć w tej Ekstraklasie. Nikt z Nas nie chciałby spaść do pierwszej ligi po roku gry w Ekstraklasie, byłby to także wielki cios dla klubu. Uda się, musi się udać chociaż na pewno nie będzie łatwo. Klubem Łodzi jest ŁKS!!!

Wieszczycki: Nie jest źle...

- Sytuacja w klubie nie jest zła. Biorąc pod uwagę to co zostawili poprzedni właściciele i to co jest teraz to można powiedzieć, że jest bardzo dobrze. Cieszę się, że mogę pracować w klubie z tak wspaniałymi ludźmi jakimi są Filip Kenig czy Kuba Urbanowicz. Oni też jednak nieskończonego budżetu nie mają. Będziemy na pewno szukać inwestora, dopinamy umowę z miastem na stadion. Wszystko idzie ku lepszemu. Sprowadziliśmy kilku wartościowych zawodników. Bardzo dobrze, że chcą tutaj przychodzić, bo parę lat temu w ŁKS grali Ci, których nigdzie już nie chcieli. Ekipa była kompletowana parę dni przed rozpoczęciem sezonu. Teraz jest inaczej, oby udało się utrzymać w Ekstraklasie w tym pierwszym sezonie a później wszystko będzie już z górki. Mam nadzieję, że wprowadzimy ten klub na szczyt polskiej ligi!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 19:18:11 wysłana przez Emilek1908 »

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:06:16 »
Wyszedł T-ME Mod i nastanie czas na kariery polskimi klubami :) Fajnie, powodzenia. Nie wiem, co mogę jeszcze napisać, trudno się komentuje początki :D. Wieszczycki jeszcze w klubie, trenerem już Rysiu :P Będę mu kibicował także ze wzglądu na jego WKSową przeszłość :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2011, 15:31:54 wysłana przez kmiron#10 »

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:07:41 »
Kadra złożona bardziej z graczy doświadczonych. ;P Tak jak mówi pan Wieszczycki - najtrudniejszy będzie pierwszy sezon, później pójdzie już z górki. Z czasem ŁKS może wedrzeć się do czołówki i sporo tam namieszać. Aż przypomniał mi się mój Dolcan.  :D

Wesołych. ;]

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:17:59 »
No Proszę nawet nie spodziewałem się, że ten patch tak szybko wyjdzie o.0.
ŁKS , hmmm nigdy nie przepadałem za tym klubem, zawsze mi w nim coś brakowało.

Może sam zacznę nową karierę polskim klubem...hmmm

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:21:17 »
Może sam zacznę nową karierę polskim klubem...hmmm

Mówiłem ;D

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:24:23 »
To tylko wstęp, ale liczę,że uda Ci się z ŁKS-em bezpiecznie zakotwiczyć w środku tabeli ;).
Czekamy na więcej :).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 24, 2011, 15:55:18 »
No proszę proszę ŁKS Łódź. Mają doświadczoną kadrę, co jest zarówno ich słabością jak i silną stroną. Sam jesteś wielkim kibicem tego klubu, więc kariera nimi będzie bardzo dobra i długa. Liczę, że nie skończy się ona po kilku stronach tylko będzie bardzo ale to bardzo długa. Ciekawe czy jeszcze kogoś sprowadzicie? Bo z funduszami o was nie za wiele.

PS. Liczę na wygraną w derbach Łodzi. :D

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2011, 21:22:26 »
Trzy powroty do ŁKS!

Ryszard Tarasiewicz wraz z Tomaszem Wieszczyckim dopięli ostatnie transfery ŁKS przed nadchodzącym sezonem. Transfery można określić tylko i wyłącznie na plus. Są to zawodnicy, którzy w Łodzi już grali i znana jest tutaj ich wartość, są to także piłkarze młodzi. Żeby nie przedłużać...
...pierwszym zaprezentowanym na specjalnie zorganizowanej konferencji był Adam Marciniak, wychowanek łódzkiego klubu. Gdy błysnął w ŁKS odszedł do Górnika Zabrze, gdzie jednak nie prezentował się już tak dobrze. Był wypożyczany dwukrotnie - raz do Śląska Wrocław i raz właśnie do ŁKSu. Ostatecznie jednak pozostał piłkarzem Górnika. W końcu jednak odbudowujący się łodzianie postanowili ściągnąć wychowanka do siebie. Górnik nie robił wielkich problemów, sam piłkarz był bardzo pozytywnie nastawiony do tej przeprowadzki i Marciniak znowu będzie grać w Łodzi, znowu z numerem 16.
Drugim zaprezentowanym zawodnikiem był gracz krakowskiej Wisły - Krzysztof Mączyński, z którym w ŁKS doczynienia mieli dwukrotnie. Dwukrotnie był on do Łodzi wypożyczany. Za pierwszym razem grał bardzo dobrze i Wisła postanowiła po rundzie ściągnąć go do siebie. Tam jednak prawie w ogóle nie grał, i na rozpoczęcie nowego sezonu był już ponownie piłkarzem ŁKS - znowu oczywiście wypożyczonym. Znów grał świetnie, wywalczył z zespołem awans do Ekstraklasy i... znowu musiał odejść. Krakowski klub był już ponoć dogadany z zabrzańskim Górnikiem, jednak zjawiła się wtedy oferta z ŁKS. Finansowo skromniejsza, jednak jak Mączyński usłyszał o ofercie z Łodzi zerwał totalnie negocjacje z Górnikiem i pojechał ustalać kontrakt do Łodzi. Wisła większego więc wyjścia nie miała. Numer z którym "Mąka" dwukrotnie grał w Łodzi - czyli 29 jest już zajęty przez Mladena Kascelana, więc Mączyński wybrał sobie koszulkę z numerem 87 - końcówka jego roku urodzenia.
Trzecim, a zarazem ostatnim zawodnikiem ściągniętym do ŁKS jest również do tego klubu wypożyczany Jakub Kosecki. Syn byłego reprezentanta Polski nie znalazł uznania w oczach Macieja Skorży, który postanowił go bez żalu oddać spowrotem do Łodzi. Kuba grał tutaj bowiem w poprzednim sezonie w dużym stopniu przyczyniając się do awansu do Ekstraklasy. Kibice go uwielbiali, dla wszystkich była to wielka strata, jednak Kuba powraca do Łodzi - tym razem już definitywnie przeszedł z Legii do ŁKS. Tym razem jednak będzie grał z numerem 90, bowiem "17" z którą grał została zajęta przez Sebastiana Szałachowskiego.
Mamy nadzieję, że wszyscy zawodnicy będą grać jeszcze lepiej niż podczas ich ostatnich pobytów w ŁKS. Będzie to trudne zadanie, bowiem cała trójka prezentowała się tutaj bardzo dobrze, jednak wierzymy, że może być jeszcze lepiej!

Do Waszych karier zaglądnę jutro z rana, albo jeszcze może dzisiaj w nocy. Teraz nie mam już siły.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 24, 2011, 21:29:18 »
Transfery ładne, choć Kosecki w Ekstraklasie sobie nie radzi :( Marciniak to solidny ligowiec, uznana marka AD 2007, natomiast Mączyński naprawdę nieźle prezentuje się w Górniku.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 24, 2011, 21:30:32 »
Ukochanym gra się najlepiej a z Polski to już pewnie miód ;D. Jak tylko wyszedł patch to czekałem na twój temat i się doczekałem. Fajnych graczy ściągasz, Mączyński to dobry ruch ale ja najbardziej liczę na Kubę Koseckiego, dziwne, że go Legia puściła bo to jej perełka obok Żyro czy Wolskiego ale na pewno wam się przyda. Powodzenia w budowaniu zespołu!

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2011, 22:03:37 »
Ooo widzę, że Emilek znów do nas wraca i tym razem z dawką emocji z Polskiej Ligi :D. Wcześniej niestety nie mogłem tutaj zawitać bo wiesz.. trzeba było posiedzieć całe popołudnie przy stole z rodziną :).
Hmm widzę przeprowadziłeś trzy transfery. Powiem tak o graczach coś tam słyszałem, pewno jak kiedyś  oglądało się te podsumowania na Polsat Sporcie to coś utkwiło w głowie. No cóż ja tu ci mogę powiedzieć? Mam nadzieję, że nowi się sprawdzą, a beniaminek ligi zaskoczy nas wysoką formą :).

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 24, 2011, 22:53:27 »
ŁKS jak to ŁKS, nigdy nie wiadomo o co będą w tym sezonie walczyć ;P Zobaczymy, co zrobi z tego trener, bo potencjał jest, szczególnie po ostatnich transferach. No i Wieszczu jest! :D

Wpadnij do mnie

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 25, 2011, 12:27:13 »
Gra ukochanym klubem zawsze będzie sprawiać radość i mam nadzieję że to tobie sprawia. ŁKS do najlepszych klubów w Ekstraklasie nie należy jednak liczę że to zmienisz i powalczysz z czołówką jednak będzie ciężko ale po transferach liczę że nawiążesz walkę.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 25, 2011, 13:18:07 »
Bardzo ciekawe transfery, sprowadziliście "swoich". Fajnie, że piłkarze zgadzają się wrócić na swoje śmieci. Wszyscy graczy będą bardzo pomocni, Marciniak to dobry defensor, bardzo go lubię. Mąka też dobry transfer a Kosa jest młody, w Legii nie błyszczy ale u was to był mały brylancik.

Offline Delfino

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2011r.
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 25, 2011, 13:21:25 »
Bardzo ładnie i estetycznie przedstawiłeś klub, transfery to ja nie wiem, bo nie znam piłkarzy gdyż nie interesuję się T-Mobile Ekstraklasą

Powodzenia w meczach Ekstraklasy oraz może zwycięstwa i awansu do Ligi Mistrzów czy Ligi Europejskiej

Gram w Test Drive Unlimited 2, do pisania kariery WBA powracam po przejściu gry (termin nie jest ustalony dokładnie)[/color]

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 25, 2011, 13:26:01 »
Czekamy na mecz lub następne transfery :D
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2011, 15:41:40 wysłana przez kmiron#10 »

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 25, 2011, 15:19:25 »
Terminarz na rundę jesienną

Terminarz na rundę jesienną specjalnie dla niewidomych. Chyba trochę za duże te loga są, no ale już nie będę zmieniał bo mi się nie chce po prostu :D Szukajmy plusów, wszystko jest czytelnie :D W następnym poście zobaczycie już meczyk ;)

1 kolejka - 20 sierpnia Łódzki K.S. - Ruch Chorzów
2 kolejka - 29 sierpnia Lech Poznań - Łódzki K.S.
3 kolejka - 3 września Łódzki K.S. - Widzew Łódź
4 kolejka - 10 września Jagiellonia Białystok - Łódzki K.S.
5 kolejka - 18 września Śląsk Wrocław - Łódzki K.S.
6 kolejka - 24 września Łódzki K.S. - Polonia Warszawa
7 kolejka - 2 października Łódzki K.S. - Korona Kielce
1. runda Pucharu Polski - 5 października Łódzki K.S. - GKS Bełchatów
8 kolejka - 8 października Zagłębie Lubin - Łódzki K.S.
9 kolejka - 15 października Łódzki K.S. - Lechia Gdańsk
10 kolejka - 23 października Łódzki K.S. - Wisła Kraków
11 kolejka - 6 listopada Łódzki K.S. - Podbeskidzie Bielsko-Biała
12 kolejka - 12 listopada Górnik Zabrze - Łódzki K.S.
13 kolejka - 19 listopada Łódzki K.S. - Cracovia Kraków
14 kolejka - 27 listopada GKS Bełchatów - Łódzki K.S.
15 kolejka - 3 grudnia Legia Warszawa - Łódzki K.S.
16 kolejka - 11 grudnia Ruch Chorzów - Łódzki K.S.
17 kolejka - 17 grudnia Łódzki K.S. - Lech Poznań

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Terminarz na jesień
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 25, 2011, 15:23:10 »
Bardzo ciekawy terminarz. Na sam początek Ruch i Widzewa, czyli wasi "ulubieńcy". Liczę na komplet oczek w tych meczach. W drugiej LEch, w 5 Śląsk, w 10 Wisła, w 15 Legia i na koniec rundy u siebie Lech. Sporo spotkań gracie u siebie, chyba aż 10. Liczę że 2/3 z nich wygracie, albo chociaż ugracie w nich jakieś punkty. Powodzenia i czekam na pierwszą kolejkę.

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.11.2011r.
  • Nigdy się nie poddawaj..
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 25, 2011, 15:25:36 »
Liczę że nie będzie drugiej męczarni w postaci katastroficznej rundy, i odmienisz ŁKS i pokażesz jak te nasze (Ja i Ty jako fanatyk ŁKSu) "gwiazdeczki" powinny grać.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 25, 2011, 15:30:14 »
Trudny początek sezonu, mecz z Ruchem na pewno nie będzie łatwy :).
Z Lechem również będzie niełatwo.Chyba cztery punkty w tych meczach to max co możesz zdobyć.
Derby z Widzewem mogą być przełomowe, oby udało Ci się powtórzyć wynik z jesieni tego sezonu ;).
Powodzenia i zajrzyj do mnie w wolnym czasie ;D.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 25, 2011, 15:30:14 »