Les Rouge et Blanc News
Dziś popołudniu dotarła bardzo ciekawa wiadomość do Monako. Chodzi o transfer pewnego piłkarza, który pomoże roznieść w pył tą całą Ligue 2 i Coupe de France po drodze a następnie wrócić na europejskie salony. Ile mierzy ? 180 cm. W co mierzy? Z pewnością w ciekawą karierę i kolejne sukcesy. Z jakim numerem obecnie gra? Ponad 56. Gra w Ameryce? Nie. Azja? Nie. Grał przeciwko Polsce? Grał. Strzelił im gola? Tak. Grał u boku kogoś z obecnej kadry Monaco? Tak. Przykład? Henry. Ma jakieś sukcesy? Całe mnóstwo, lista jest długa. Klubowe czy indywidualne? Zarówno te i te. Gdzie zaczynał jako junior? W skrócie: KSA. Występował przeciwko AS Monaco? Tak w sparingu w swoim debiucie.
Nie zaprzeczam
Nie zaprzeczam, że mamy na oku tego gracza. Jest niezły chociaż u nas będzie grał perfekcyjnie. Z pewnością tylko by nam pomógł, 180 cm żywego złota. Jeżeli doszedłby on do nas i wpasował by się w zespół tak jak chociażby Henry czy Djibril Cisse to myślę, że awans formalny uzyskalibyśmy raz dwa. Ciekawy zawodnik do wyjęcia za niedużą kwotę. Podobnie jak nasi wcześniej zakupieni gracze chce pograć jeszcze na wysokim poziomie, w mocnej lidze u boków świetnych graczy. Jest okazja to czemu by nie miałby skorzystać? Mam nadzieje, że ten transfer dojdzie do skutku bo po awansie możemy tą Ligue 1 zmieść podobnie jak Ligue 2 i oby nam to się udało. - trener AS Monaco, Didier Deschamps.
Przyda się, dawać go!
Ja już się sypię i na Ligue 1 chyba nie będę wystarczający więc przyda się ktoś młodszy ode mnie, który mimo wszystko potrafi grać ofensywnie. Da radę grać na swoim wysokim poziomie jeżeli przyjdzie do nas i potrenuje z nami. Taki Thierry przeżywa drugą młodość i gnębi bramkarzy i obrońców Ligue 2 chociaż Bordeaux także strzelił gola. Przyda się, dawać go! Tak mogę podsumować tego gracza. - Sylvain Wiltord.
Czemu nie?
Jest niezły lecz nie wiem czy sobie u nas poradzi. Może okazać się za dobry na Ligue 2 i wpadnie w depresję chociaż ja jeszcze w nią nie wpadłem <śmiech>. W szatni może bym z nim pożartował wraz z Djibrilem, słyszałem, że jest śmieszkiem i lubi pożartować w doborowym towarzystwie. Trener też pewnie szybko by go polubił a i pewnie fani by nie wybrzydzali. Czemu nie? Może przyjść. - Thierry Henry.
Trzech Francuzów bawi się w najlepsze i śmieje się na konferencji. Śmieje się z was bo wy nie wiecie kto ma dołączyć do AS Monaco. Dostaliście masę wskazówek ale czy dacie radę odgadnąć kto ma przywdziać trykot AS Monaco? Sam jestem tego ciekawy.