Autor Wątek: AS Monaco - Les Rouge et Blanc Nouvelles. Cisse...  (Przeczytany 26004 razy)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: AS Monaco FC - Ciekawy pojedynek z ES Troyes!
« Odpowiedź #100 dnia: Luty 27, 2012, 16:15:41 »
No szalejecie aż miło patrzeć. Szczególnie wygrana nad Bordo pokazuję, że jesteście w tym sezonie bardzo mocni. Co z zresztą przyznają sami piłkarze jak i trener. Nie ma co się oszukiwać, jak wrócicie do Ligue 1 i Europy to ostro w niej namieszacie, jestem tego pewien. Strzelacie mnóstwo bramek o czym przekonał się ostatnio Sedan, a wcześniej Stade Reims. Ponadto jeśli już remisujecie to tylko 0:0, formacja defensywa pracuje znakomicie. Opór stawiło dopiero Troyes, tutaj wasza obrona powinna otrzymać burę, bo nie można z 2:0 pozwolić sobie na 2:2 i nerwówkę w końcówce. Dobrze, że Cisse trafił bo mogłoby być gorąco w szatni. 4 punkty przewagi to poważny kapitał, choć myślę że go jeszcze powiększycie.

PS. Fajnie, że rozbudowujecie stadion. To wam przyniesie tylko i wyłącznie zyski. :)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: AS Monaco FC - Ciekawy pojedynek z ES Troyes!
« Odpowiedź #101 dnia: Luty 27, 2012, 16:23:27 »

10 kolejka Ligue 2 - 23.10.2011

Le Havre odprawione z kwitkiem

Le Havre AC 0:2 AS Monaco

Wiltord (Giuly) 66', Morientes (Djibril Cisse) 79'

Maazou 72', Morientes 72', Tziolis 87'

Giuly 72', Henry 72', Djibril Cisse 87'

Rywalem w 10 kolejce Ligue 2 był obecnie najstarszy istniejący klub sportowy we Francji. Sekcje piłkarską założono w 1894 roku. Przez klub przewinęło się wielu wspaniałych piłkarz jak Alou Diarra, Lassana Diarra, Pascal Chimbonda, Carlos Kameni, Charles N'Zogbia, Sinama-Pongolle czy polski akcent Tomasz Wieszczycki.

W składzie na środku obrony AS Monaco mogliśmy oglądać Chorwata Barbaricia, który zastąpił Nigeryjczyka Afalobiego. Na lewej obronie konkurencja trwa tym razem szansę dostał Arthur Boka a ławę grzał Riise. Spotkanie miało najgorszy z możliwych przebiegów dla trenera i piłkarzy. Monaco zdominowało gospodarzy i raz po raz nękało ich bramkarza. Piłka jednak nie chciała wpaść, świetnie bronił bramkarz wraz z poprzeczką i słupkiem. Do pierwszej połowy zamiast 2:0 bądź 3:0 wynik był bezbramkowy. Po zmianie stron w końcu Didier Deschamps miał powody do radości. W 66 minucie rzut rożny wykonywał Ludovic Giuly, w polu karnym najlepiej odnalazł się sprytny Wiltord i głową pokonał Placide. Ten gol zapoczątkował kolejne akcje jednak dziś Le Havre miało furę szczęścia i straciło tylko jeszcze jednego gola. W 79 minucie po podaniu Cisse golkipera gospodarzy pokonał Fernando Morientes wprowadzony w 72 minucie za Thierrego Henry. W 87 minucie Djibrila Cisse zastąpił defensywny pomocnik Tziolis. Didier postanowił dać temu Grekowi chociaż parę minut na boisku.

Dałem mniejsze loga, prezentują się one według mnie o wiele wiele lepiej niż tamte giganty. A wy co o tym sądzicie?
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2012, 21:51:34 wysłana przez Pikachu »

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: AS Monaco FC - Le Havre nie dało rady.
« Odpowiedź #102 dnia: Luty 27, 2012, 17:03:00 »
Dość łatwe zwycięstwo z Le Havre, jednak z takim składem trudno spodziewać się czegoś innego w Ligue 2. Cieszy mnie, że strzela Wiltord. Stary, ale jary. Szkoda, że już długo nie pogra, zresztą i tak ligę wyżej pewnie by sobie nie poradził. Dominowaliście w tym spotkaniu, więc zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Z taką grą i z takim składem awans powinniście zapewnić sobie na długo przed końcem rozgrywek

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #103 dnia: Luty 27, 2012, 17:16:18 »
No dość ciekawe spotkanie. Było kilka sytuacji na bramki, lecz ostatecznie skończyło się na dwóch twoich trafieniach.. Nie miej i tak możesz być zadowolony z tego wyniku. Zdobywasz kolejne trzy punkty i chyba robi się co raz większa przepaść w tabeli, no ale to i dobrze. Bynajmniej w końcówce sezonu będzie miał lajtowe mecze w których zagra młodzież ;d.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #104 dnia: Luty 27, 2012, 17:19:19 »
no jak widac nawet najstarszy klub we francji nie dal wam rady, jakos takos sie wybronili w pierwszej polowie, ale w drugiej to juz byla pelna dominacja i zasluzone zwyciestwo, szkoda ze bramki nie zdobyl henry, ale widac ze morientes godnie go zastapil po zmianie ustalajac wynik.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #105 dnia: Luty 27, 2012, 17:33:44 »
Lepiej.
Takie walenie głową w mur znam z chociażby meczów Liverpoolu. Multum okazji a nic nie wpada. Tobie w rezultacie udało się zdobyć dwie bramki i Le Havre spadło gdzieś w strefę spadkową. Ja i tak cały czas jestem zaskoczony że Annan się tak świetnie sam! spisuje w środku pola :)
Eee..."Nigeryjczyka Afolabiego" powinno być nie ?

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #106 dnia: Luty 27, 2012, 17:35:53 »
Piękne spotkanie Monaco. Multum okazji, grali jakby na samego bramkarza, bardzo dobrze radzi sobie ten klub i Didi na jego czele.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
« Odpowiedź #107 dnia: Luty 27, 2012, 17:41:04 »
Widzę że kompletnie przebudowałeś Monaco, ściągając wielu świetnych ale już starszych piłkarzy, w takim składzie w takiej lidze jak Ligue 2 jesteście skazani na sukces, i jak narazie, pewnie przewodzicie w ligowej tabeli.
Z Le Havre, rozprawiliście się gładko, a zwycięstwo dali wam świetnie spisujący się w twojej karierze Morientes i Wiltord

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #108 dnia: Luty 27, 2012, 18:08:49 »
Kapitalna passa ostatnich meczów, stare wygi strzelają, strzelają i strzelają. I oby strzelali dalej! Cudny to widok dla oka widzieć tą świetną grę Morientesa, Henry'ego. Z tych trzech ostatnich spotkań najtrudniejszy był pojedynek z Troyes, gdzie gospodarze postawili się dość odważnie.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Autor wątku
AS Monaco FC - Thierry Henry - Dwanaście bramek minęło jak jeden dzień.
« Odpowiedź #109 dnia: Luty 27, 2012, 21:55:27 »

11 kolejka Ligue 2 - 06.11.2011

Numer prawdę Ci powie

En Avant de Guingamp 0:1 AS Monaco

Henry (Djibril Cisse) 90'+

Annan 63'

Angeleri 72'

Giuly 63', Henry 63'

Maazou 63', Morientes 63'

En Avant de Guingamp ma na swoim koncie dwa sukcesy, które warto tu wypisać. Pierwszym z nich jest wygraniu pucharu Intertoto w 1996 roku a drugim wygranie Pucharu Francji w 2007 roku czyli całkiem niedawno. W klubie tym grał obecny gracz AS Monaco - Florent Malouda, rozegrał dla dzisiejszych rywali 92 mecze co jest niezłym wynikiem. W klubie tym występowało także dwóch Polaków - Marek Jóźwiak i Andrzej Szarmach. Zdecydowanie lepszymi statystykami może się pochwalić pan Andrzej.

W składzie ponownie mogliśmy oglądać Atrhura Boke i Tomislava Barbaricia. Jako prawy pomocnik grał dziś Moussa Maazou a na środku ataku El Moro czyli Fernando Morientes. Od początku widać było, że tutaj o punkty nie będzie łatwo. Gospodarze czuli się na swoim obiekcie jak ryba w wodzie i dominowali w pierwszej odsłonie. Grali lepiej ale podobnie jak AS Monaco mieli problemy z dobrymi strzałami. Gospodarze potrafili jeszcze zatrudnić Dudka a podopieczni Deschampsa nie potrafili tego zrobić w przypadku bramkarza gospodarzy. Pierwsza połowa zdecydowanie dla gospodarzy. Trener Monaco widząc, że nie idzie jego drużynie wpuścił na plac gry Thierrego Henry i Ludovica Giuly. Ta dwójka rozruszała zdecydowanie grę czerwono-białych ale w 72 minucie z boiska za faul od tyłu wyleciał Angeleri, próbował on naprawić błąd Barbaricia jednak spóźnił się ze wślizgiem i arbiter wymierzył mu najwyższy wymiar kary. Mimo to AS Monaco ruszyło do przodu po trzy oczka. Po długim waleniu głową w mur w końcu z odsieczą przybył król Thierry. Henry otrzymał podanie od Driblija Cisse, zdołał wślizgnąć się przed obrońcę i z bliska huknął pod poprzeczkę. Tak jak w tytule Numer prawdę Ci powie, dla Thierrego był to 12 gol w ligowym sezonie a wszyscy dobrze wiemy z jakim numerem biega po boiskach Henry.

Nie był to łatwy mecz szczególnie w pierwszej połowie. Sytuacja skomplikowała się także po czerwonej kartce dla Angeleriego jednak tak klasowy zespół jak AS Monaco pokazał klasę i bądź co bądź zasłużenie zgarnął trzy oczka.

Dzięki zwycięstwie z sąsiadem w tabeli przewaga wzrosła już do ośmiu punktów. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Monaco zdominuje Ligue 2.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: AS Monaco FC - Thierry Henry - Dwanaście bramek minęło jak jeden dzień.
« Odpowiedź #110 dnia: Luty 27, 2012, 22:34:36 »
Dość ciekawe spotkanie z drużyną, który w dość nie długim czasie sięgała po trofeum :). Nie zagrałeś słabo, lecz na zdobycie gola dającego trzy punkty czekałeś do 90 minuty, a tam znów nie zawodna para napastników zapewniła wam trzy oczka. Po tym meczu powiększyłeś swoją przewagę w tabeli i myślę, że pod koniec rundy przewaga ta przekroczy 10 punktów :D.

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
Odp: AS Monaco FC - Thierry Henry - Dwanaście bramek minęło jak jeden dzień.
« Odpowiedź #111 dnia: Luty 28, 2012, 00:23:32 »
Miażdżycie tę Ligue 2 w kosmiczny sposób, aż jest to niesmaczne :P żeby w 11 meczach zaledwie 4 pkt stracić? W zasadzie jedną nogą już jesteś w najwyższej klasie rozgrywkowej. Fajny skład zmontowałeś, naprawdę bardzo mi się podoba, że siła Monaco opiera się na dawnych, nieco już zapomnianych piłkarzach, którzy wymiatali parę lat temu i teraz jak widać chcą odbudować potęgę tego znakomitego klubu, który czeka na sukces we Francji już prawie dekadę (ostatnie ligowe podium to rok 2003)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Autor wątku
AS Monaco FC - Rozwiąż zagadkę Francuzów!
« Odpowiedź #112 dnia: Luty 28, 2012, 01:04:46 »

Les Rouge et Blanc News

Dziś popołudniu dotarła bardzo ciekawa wiadomość do Monako. Chodzi o transfer pewnego piłkarza, który pomoże roznieść w pył tą całą Ligue 2 i Coupe de France po drodze a następnie wrócić na europejskie salony. Ile mierzy ? 180 cm. W co mierzy? Z pewnością w ciekawą karierę i kolejne sukcesy. Z jakim numerem obecnie gra? Ponad 56. Gra w Ameryce? Nie. Azja? Nie. Grał przeciwko Polsce? Grał. Strzelił im gola? Tak. Grał u boku kogoś z obecnej kadry Monaco? Tak. Przykład? Henry. Ma jakieś sukcesy? Całe mnóstwo, lista jest długa. Klubowe czy indywidualne? Zarówno te i te. Gdzie zaczynał jako junior? W skrócie: KSA. Występował przeciwko AS Monaco? Tak w sparingu w swoim debiucie.

Nie zaprzeczam

Nie zaprzeczam, że mamy na oku tego gracza. Jest niezły chociaż u nas będzie grał perfekcyjnie. Z pewnością tylko by nam pomógł, 180 cm żywego złota. Jeżeli doszedłby on do nas i wpasował by się w zespół tak jak chociażby Henry czy Djibril Cisse to myślę, że awans formalny uzyskalibyśmy raz dwa. Ciekawy zawodnik do wyjęcia za niedużą kwotę. Podobnie jak nasi wcześniej zakupieni gracze chce pograć jeszcze na wysokim poziomie, w mocnej lidze u boków świetnych graczy. Jest okazja to czemu by nie miałby skorzystać? Mam nadzieje, że ten transfer dojdzie do skutku bo po awansie możemy tą Ligue 1 zmieść podobnie jak Ligue 2 i oby nam to się udało. - trener AS Monaco, Didier Deschamps.

Przyda się, dawać go!

Ja już się sypię i na Ligue 1 chyba nie będę wystarczający więc przyda się ktoś młodszy ode mnie, który mimo wszystko potrafi grać ofensywnie. Da radę grać na swoim wysokim poziomie jeżeli przyjdzie do nas i potrenuje z nami. Taki Thierry przeżywa drugą młodość i gnębi bramkarzy i obrońców Ligue 2 chociaż Bordeaux także strzelił gola. Przyda się, dawać go! Tak mogę podsumować tego gracza. - Sylvain Wiltord.

Czemu nie?

Jest niezły lecz nie wiem czy sobie u nas poradzi. Może okazać się za dobry na Ligue 2 i wpadnie w depresję chociaż ja jeszcze w nią nie wpadłem <śmiech>. W szatni może bym z nim pożartował wraz z Djibrilem, słyszałem, że jest śmieszkiem i lubi pożartować w doborowym towarzystwie. Trener też pewnie szybko by go polubił a i pewnie fani by nie wybrzydzali. Czemu nie? Może przyjść. - Thierry Henry.

Trzech Francuzów bawi się w najlepsze i śmieje się na konferencji. Śmieje się z was bo wy nie wiecie kto ma dołączyć do AS Monaco. Dostaliście masę wskazówek ale czy dacie radę odgadnąć kto ma przywdziać trykot AS Monaco? Sam jestem tego ciekawy.

Offline jackz

• Menadżer
Odp: AS Monaco FC - Rozwiąż zagadkę Francuzów!
« Odpowiedź #113 dnia: Luty 28, 2012, 01:24:09 »
nie moge wpasc na kogo tym razem padl wybor ale zagadka ciekawa, kurcze z tym numerem to przegiales :D od 56 do 99 jest sporo numerow i graczy ktorzy maja takie. mogles chociaz podac jego wiek :D
probowalem cos znalezc ale przekopujac dawne kluby henry'iego i sprawdzajac czy ktorys gra w ameryce z numerem powyzej 56 nikogo nie ma, stawiam ze chodzi o pomocnika albo napastnika, bo strzela gole :D tak jak np. polsce :P

Dobra ja już wiem! :D to nie takie trudne jak myslalem :D
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2012, 01:34:30 wysłana przez jackz »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 28, 2012, 15:04:34 »
No miażdżycie w tym sezonie rozgrywki Ligue 2, ale nie ma co się dziwić. Macie taką kadrę, że nikt nie jest w stanie wam podskoczyć. Zadałeś nam ciekawą zagadkę, za cholerę nie potrafię wpaść o kogo chodzi. Nie znam się, aż tak na francuskiej piłce. Jakbyś podał chociaż kraj to bym może zgadł, a tak to nie mam pojęcia i nie chce mi się myśleć. Wystarczą mi do tego studia. ;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 28, 2012, 16:14:36 »
Oj kurczę nie wiem :P Za trudne. Jaka narodowość?

Offline LiZoO.

• Trener
  • Na forum od: 06.12.2011r.
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 28, 2012, 16:19:39 »
Też nie wiem. Podaj narodowość.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #117 dnia: Luty 28, 2012, 16:24:39 »
Podaj narodowość bo za cholerę nie wiem !

Offline LiZoO.

• Trener
  • Na forum od: 06.12.2011r.
« Odpowiedź #118 dnia: Luty 28, 2012, 16:25:39 »
Podaj narodowość bo za cholerę nie wiem !
Ale on chyba nie poda bo będzie za łatwo.

EDIT: Albo podaj pełną nazwę tego KSA.

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #119 dnia: Luty 28, 2012, 16:34:01 »
poszukajcie kogos z kim gral wczesniej henry to nie jest trudne, da sie to zrobic i wpasc kto to, to nie jest trudne, jest to jeden z najlepszych pilkarzy na swiecie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Luty 28, 2012, 16:34:01 »