.:: Przed nami Gran Derbi ::.
Już niebawem a dokładnie w 7 kolejce La Ligi , będziemy świadkami wielkiego meczu czyli Gran Derbi , Barca kontra Real , Blaugrana kontra Galacticos , Derby Hiszpanii ten mecz to chyba największe widowisko na świecie zawsze pełen emocji i piękna futbolu , jak będzie tym razem kto okażę się lepszy , kto wygra , kto się będzie musiał pogodzić z porażką dowiemy się już niedługo.
.:: Hamit na nowej pozycji ::.
Na ostatnich treningach i podczas ostatnich spotkań trener Realu Jose Mourinho zauważył , że reprezentant Turcji Hamit Altintop świetnie się spisuje na pozycji bocznego obrońcy , Mourinho rozważa nad postawieniem na Hamita podczas najbliższego meczu czyli Gran Derbi , czy Hamit dostanie szansę gry w meczu z Barceloną a jeżeli tak to czy się sprawdzi.
.:: Benzema chce zaszaleć ::.
Karim Benzema napastnik Realu Madryt na ostatniej konferencji prasowej powiedział " Przed nami wielkie wyzwanie , czyli Gran Derbi , Barcelona to najtrudniejszy rywal na świecie , mam nadzieję na zwycięstwo mojego klubu , ale chciałbym tez zaliczyć osobiste zwycięstwo , zagram w tym meczu jak najlepiej potrafię i mam nadzieję , że pomogę mojemu zespołowi wygrać a kibice zapamiętają mój występ "
.:: Di Maria wylatuje przed GD ::.
Angel Di Maria skrzydłowy Realu Madryt podczas ostatniego meczu z Olympiacosem doznał kontuzji , co prawda to nic poważnego ale lepiej dmuchać na zimne trener Jose Mourinho podczas wywiadu powiedział " Na tą chwilę Di Maria jest gotowy do gry , ale nie będziemy ryzykować zdrowia zawodnika dla jednego meczu , gdy Angel w pełni zdrowy wróci na boisko " to dobra decyzja trenera bo jeżeli uraz by się nasilił Angel mógłby się pożegnać z wieloma meczami w lidze.