Autor Wątek: PES 2014 - problemy, błędy, pytania  (Przeczytany 458404 razy)

Offline GieKSa

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 30.11.2011r.
  • CAŁE NASZE ŻYCIE TO GKS KATOWICE
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 2015
Odp: PES 2014 - problemy, błędy, pytania
« Odpowiedź #1280 dnia: Grudzień 27, 2013, 19:56:26 »
A ja chciałem się zapytać jak zrobić żeby grać z ziomkiem online na jednym kompie ?? :)
 ??? ;)
GKS KATOWICE & GÓRNIK ZABRZE  & BANIK OSTRAWA & J.K.S Jarosław  / ARSENAL

Offline R.E.M.I.

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.12.2007r.
  • :)
« Odpowiedź #1281 dnia: Grudzień 27, 2013, 20:56:29 »
Mam takie szybkie pytanko? Zastanawiam się nad kupnem pes2014 na ps3 tylko czy da się podkręcić tempo gry w opcjach gdzieś? Jak padło już takie pytanie z góry przepraszam ;)

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
  • Dostał Piw: 37
  • Na forum od: 10.01.2011r.
  • Madridistas :)
    • Status GG
    • Barcelona jest modą,Real legendą
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1282 dnia: Grudzień 27, 2013, 21:56:09 »
Mam takie szybkie pytanko? Zastanawiam się nad kupnem pes2014 na ps3 tylko czy da się podkręcić tempo gry w opcjach gdzieś? Jak padło już takie pytanie z góry przepraszam ;)
w opcjach masz 2 poziomy szybkości rozgrywki :)

Offline KochamAge

• Amator
  • *
  • Na forum od: 22.12.2013r.
« Odpowiedź #1283 dnia: Grudzień 28, 2013, 16:32:41 »
Witam
Mam taki problem odinstalowałem grę, zainstalowałem na nowo.
Założyłem sobie nowe Konami ID, Konami password gdyż zapomniałem starego Konami ID na tego samego maila co pierwotne Konami ID przed przeinstalowaniem gry. Teraz mam cały czas podczas próby grania online ''Konami ID incorrect''. Odnalazłem w domu pierwsze Konami ID wraz z hasłem ale nie mogę się na nie zalogować na stronie konami, wyskakuje informacja, iż konto jest niedosptępne.
Prawdopodobnie do jednego CD keya jest przypisane jedno Konami ID.
Popełniłem błąd , trudno.
Tylko teraz jak to naprawić?? Może ktoś zna skutecznie rozwiązanie?
Dzwoniłem w wczoraj do Polskiego wydawcy firmy Galapagos ale nikt nie odbierał, zakładam że nie pracowali w okresie między świętami.
Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1284 dnia: Grudzień 28, 2013, 17:07:07 »
Witam
Mam taki problem odinstalowałem grę, zainstalowałem na nowo.
Założyłem sobie nowe Konami ID, Konami password gdyż zapomniałem starego Konami ID na tego samego maila co pierwotne Konami ID przed przeinstalowaniem gry. Teraz mam cały czas podczas próby grania online ''Konami ID incorrect''. Odnalazłem w domu pierwsze Konami ID wraz z hasłem ale nie mogę się na nie zalogować na stronie konami, wyskakuje informacja, iż konto jest niedosptępne.
Prawdopodobnie do jednego CD keya jest przypisane jedno Konami ID.
Popełniłem błąd , trudno.
Tylko teraz jak to naprawić?? Może ktoś zna skutecznie rozwiązanie?
Dzwoniłem w wczoraj do Polskiego wydawcy firmy Galapagos ale nikt nie odbierał, zakładam że nie pracowali w okresie między świętami.
Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.
ale próbujesz się zalogować 1 raz czy już grałeś na tym cd-keyu ??? jak już grałeś na tym starym koncie to te nowe ci nie zadziała,przecież masz przypominanie hasła na meila na tej stronie koinami REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1285 dnia: Grudzień 28, 2013, 18:34:44 »
Tak grałem już wcześniej na tym cd-keyu.
Zgadza się, że jest te przypomnienie hasła ale zanim to zrobiłem założyłem już nowe konami ID. Problem polega chyba na tym, że zakładając je podałem ten sam adres email na który założyłem konami ID pierwszy raz.
I pewnie dlatego wyskakuje, iż te pierwsze działające konami ID nie istnieje:(
Pomocy!!!!:(

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1286 dnia: Grudzień 28, 2013, 18:54:29 »
Tak grałem już wcześniej na tym cd-keyu.
Zgadza się, że jest te przypomnienie hasła ale zanim to zrobiłem założyłem już nowe konami ID. Problem polega chyba na tym, że zakładając je podałem ten sam adres email na który założyłem konami ID pierwszy raz.
I pewnie dlatego wyskakuje, iż te pierwsze działające konami ID nie istnieje:(
Pomocy!!!!:(
to jak grałeś na jednym to na pewno ci go nie skasowali,musisz wpisać przypominanie hasła na te konto co grałeś i przyjdzie ci na meila link w który wejdziesz,sprawdzaj też w spam na poczcie.

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1287 dnia: Grudzień 28, 2013, 19:01:21 »
No tak ale jak założyłem te nowe Konami ID to podałem tego samego maila jak przy zakładaniu tego pierwszego działającego.
I teraz te pierwsze Konami ID nie istnieje. Zamiast niego jest te nowe. A te nowe nic mi nie daje:(

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1288 dnia: Grudzień 28, 2013, 19:13:23 »
A i jeszcze odwaliłem, bo te drugie nie działające konami ID po prostu usunąłem.
Sądziłem, że wystarczy jak wpisze te pierwsze Konami ID oraz hasło i wszystko będzie działać.
Usuwając te drugie konto chyba usunąłem również te pierwsze ( oba były zarejestrowane na jednego maila). I teraz nawet na stronce konami jest taka opcja aby odzyskać KONAMI ID, w sensie jak się zapomni. I tak trzeba wpisać swojego maila. Jak to robię to wyskakuje informacja iż mój adres email nie został zarejestrowany. Pewnie dlatego tak jest, bo usunąłem te drugie konto. I niestety pewnie też to pierwsze. GDYŻ MIAŁEM JE ZAŁOŻONE NA JEDNYM ADRESIE EMAIL.....
Kurde naprawdę nie wiem co teraz robić:(

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1289 dnia: Grudzień 28, 2013, 19:19:21 »
a hm...jak np. staram się zarejestrować od nowa Konami ID, password itp. to jak na stronce Konami przechodzę proces rejestracji wpisuję z ciekawości Konami ID takie samo jak było te pierwsze działające to wyskakuje informacja iż
This KONAMI ID is unavailable.
Czyli, że ten identyfikator konami jest niedostępny: czytaj zajęty...
Help me
Naprawdę będę bardzo wdzięczny za każdą poradę

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1290 dnia: Grudzień 28, 2013, 19:51:12 »
a hm...jak np. staram się zarejestrować od nowa Konami ID, password itp. to jak na stronce Konami przechodzę proces rejestracji wpisuję z ciekawości Konami ID takie samo jak było te pierwsze działające to wyskakuje informacja iż
This KONAMI ID is unavailable.
Czyli, że ten identyfikator konami jest niedostępny: czytaj zajęty...
Help me
Naprawdę będę bardzo wdzięczny za każdą poradę
ale po co ty nowe konto próbujesz założyć ??? Login jest zajety bo jest przypisany do twojego cd-keya .
pod opcja Login (duży niebieski napis ) masz opcje "FORGOT  YOUR KONAMI ID? - zapominałeś  konami ID i "FORGOT YOUR PASSWORD" nie pamiętasz hasła. Z tych opcji skorzystaj.

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1291 dnia: Grudzień 28, 2013, 20:00:31 »
No tak. I tak też robię. Ale podczas odzyskiwania hasła bądź konami id występuje rubryka gdzie trzeba wpisać maila. Jak tylko to robię wyskakuje, że taki mail jest nie zarejestrowany.
WYDAJE MI SIĘ, że jest tak dlatego iż nie potrzebnie usunąłem te drugie konami id, a miałem te działające i te nie działające zarejestrowane na jednym mailu.

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1292 dnia: Grudzień 28, 2013, 20:20:54 »
Kurde ja może strasznie chaotycznie piszę.
Wygląda to tak załóżmy, że zakładasz sobie konto konami. Jedno podobno jest przypisane do jednego cd-keya.
Przy zakładaniu konta musisz podać adres email na który przysyłają Ci linki itp.
Rejestrujesz konto. Wszystko działa ok, grasz w PES jest ekstra.
Wychodzi nowy patch. Źle go zainstalowałem nie chciała odpalić w ogóle gra.
Więc odinstalowałem grę. Zainstalowałem. I tu pojawił się problem gdyż zapomniałem KONAMI ID i hasła do niego. Nie zauważyłem wcześniej iż na stronce konami jest możliwość przypomnienia hasła bądź id.
Wiele nie myśląc zarejestrowałem się od nowa na stronce konami. Podałem tego samego maila, na który otrzymałem ponownie linki aktywacyjne itp. Wymyśliłem sobie nowe konami id i nowe hasło.
Po tych manewrach wpisując nowe konami id w grze oraz nowe hasło wyskakuje ''konami id, password incoerrect'', ok zrozumiałe. Dałem ciała do jednego cd-keya jedno konami id. Spox.
Na stronce konami normalnie mogę wchodzić na swoje konto wpisując te nowe konami id itp.
No ale gra online nie działa.
Więc usunąłem całkowicie te nowe konto itd.
Po pewnym czasie znalazłem w domu kartkę z pierwszym poprawnie działającym Konami id i hasłem.
Wpisuję je w grze i dalej wyskakuje ''INCORRECT''.
A jak np. usunąłem te drugie nie działające konto to jak zakładam sobie z ciekawości nowe to mogę sobie wpisać te same Konami ID jakie miałem wcześniej i normalnie mogę jeszcze raz się tak samo nazywać. Oczywiście mowa o tym nie działającym ID.
A jeżeli wpiszę te pierwsze, które działało to wyskakuje, że konami id jest zajęte. Czyli pewne przypisane do mnie. Niby tak ma być.
Ale teraz uwaga.
Na stronce konami przy logowaniu jeżeli wpisuję swojego maila wyskakuje iż jest on nie zarejestrowany i nie mogę przez to odzyskać hasła do tego pierwszego poprawnie działającego Konami ID.

Offline kolanex

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.07.2009r.
« Odpowiedź #1293 dnia: Grudzień 28, 2013, 20:22:04 »
Witam wszystkich forumowiczow. Mam problem dotyczacy patcha 1.06 do pesa 14. Zainstalowalem pesa na dysku E i nie moge zainstalowac patcha. Wyskakuje mi blad REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Wczesniej gdy mialem zainstalowanego pesa na dysku C to ten problem nie wystepowal lecz nie moge tam miec zainstalowanego pesa ze wzledu na wade mojego PC'a. Mialby ktos jakies rady jak uporac sie z tym problemem ? pozdrawiam

Offline KochamAge

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1294 dnia: Grudzień 28, 2013, 20:26:40 »
A teraz jak próbowałem zalogować się na stronce konami wpisując te pierwsze działające Konami ID wyskoczył komunikat
KONAMI ID has been locked.
Czyli, że konto zostało zablokowane.
Więc pewnie dlatego nie mogę grać online.
No dobra ale jak to odblokować???? Wie ktoś może???

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1295 dnia: Grudzień 28, 2013, 20:58:03 »
Robisz wielki chaos.
Sam sobie jesteś winien.
Jedynie pisać na support do Konami.

Witam wszystkich forumowiczow. Mam problem dotyczacy patcha 1.06 do pesa 14. Zainstalowalem pesa na dysku E i nie moge zainstalowac patcha. Wyskakuje mi blad REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Wczesniej gdy mialem zainstalowanego pesa na dysku C to ten problem nie wystepowal lecz nie moge tam miec zainstalowanego pesa ze wzledu na wade mojego PC'a. Mialby ktos jakies rady jak uporac sie z tym problemem ? pozdrawiam

Ściągnąłeś odpowiednią poprawkę do gry, czyli Patch 1.06 dla wydań DVD ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2013, 21:00:24 wysłana przez Mahadew »

Offline kolanex

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.07.2009r.
« Odpowiedź #1296 dnia: Grudzień 28, 2013, 21:50:31 »
tak sciagnalem tego patcha i nadal mam to samo...

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.12.2013r.
« Odpowiedź #1297 dnia: Grudzień 28, 2013, 22:13:21 »
Kupiłem w końcu PES 14 w steam.. założyłem konto w KONAMI i mi pisze ze incorrect ID ... wie ktoś co jest grane ?
   oczywiście pisze to gdy jestem w grze i chce wpisać dane do gry ON LINE...
założyłem już 4 konta i za kazdym razem to samo ; / gra jest update-owana... zakupiona w steam... rejstracja na mail z GMAIL-a...
i za każdym razem napis "incorect konami ID,konami ID password or konami one time password service"
POMOCY !!!

Offline Butcher1908

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.09.2013r.
« Odpowiedź #1298 dnia: Grudzień 29, 2013, 08:31:11 »
Witam odkryłem ostatnio jedną rzecz, dotyczy to jedynie posiadaczy kart nvidia. Jak wiadomo gra ta ma problem z V-sync tzn tym karty graficznej, bo w sobie chyba jakiś ma ale opcji włącz wyłącz nie widziałem, ale do rzeczy w panelu sterowania nvidii zakładka zarządzanie ustawieniami 3D dalej ustawienia globalne i szukajcie synchronizacja pionowa ustawcie  "użyj ustawienia aplikacji 3D" Gra się zupełnie inaczej żadnych opóźnień już nie uświadczycie pozdrawiam

Offline Michael^^

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 23.10.2011r.
« Odpowiedź #1299 dnia: Grudzień 29, 2013, 15:23:26 »
Siemano mam problem z pesem na win 7. Otóż gdy zainstalowałem pesa i chce odpalic to wyskakuje komunikat: failed to initialize. Na win xp działa bez zarzutu .

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1299 dnia: Grudzień 29, 2013, 15:23:26 »