Zauważyłem, że tematy takie jak SPOLSZCZENIE / POLSKI KOMENTARZ to wiodą tu prym pod względem wyświetleń
Na ten moment jest przetłumaczonych prawie 2 tys. kwestii. Pozostali dzielnie walczą z kwestiami.
Przez te kilka dni zwróciłem uwagę na kilka faktów.
1. Kiedy rozpoczynamy mecz, komentatorzy się przedstawiają, mówią o miejscu w którym grają i ... tyle... pojawia się długa przerwa do momentu pojawienia się Wyjściowych Jedenastek na tablicy.
- Myślę, że w tym miejscu możemy się trochę bardziej wysilić, żeby móc wypełnić tę cichą lukę jakimś tekstem.
2. Piłkarze mają średnio po 2-3-4 kwestie. (Podanie w polu, przed polem, przy strzale)
- Tu również możemy zaszaleć i dodać kwestie typu "przy piłce teraz..." "i znów..."
3. Mnóstwo! Kwestii typu "Gol dla Francji!!! " "Anglicy wracają do gry" "Gol dla Polski" "Niemcy wracają do gry"
- Tutaj muszę przetestować swoje możliwości głosowe, chociaż wiem ze pewnie zabrzmię jakby mnie łapali za... ten tego
Zobaczymy
4- Kwestie komentarza które się powtarzają. No i właśnie tu jest mały haczyk jak opracowało KONAMI. Podczas gry Jim lub Peter opowiadają o dowolnej sytuacji czy czymkolwiek i zaczynają zdanie od... Nazwy drużyny. Więc jeśli będzie przygotowana kwestia Jim'a "To świetny zespół i nie wyobrażam sobie żeby mogli przegrać w finale ligi mistrzów", wtedy na początku zostanie wczytana nazwa drużyny np. "Real Madryt " "...To świetny zespół.......itd."
Do tego tylko kilkanaście kwestii które dotyczą derbów bezpośrednich pomiędzy kimś a kimś / Athletico - Real / PSG - Olympic M/ PSV - Ajax itp.
Może coś z tym się uda zrobić.
Do tego wczoraj wieczorem wpadłem na pomysł, aby na początku meczu i zapowiedzeniu gry na danym stadionie, po przedstawieniu się , Patryk jako asystent dodał luźną kwestie w stylu " Mamy nadzieję że aura będzie nam sprzyjać i nie zaskoczy nas żadna Angielska Pogoda" po to żeby te kwestie "zasłoniły" ciszę pomiędzy przywitaniem się i przedstawieniem drużyn.
Kolejną koncepcją jest to żeby zamiast zwykłego omówienia Kto z Kim zagra np. POLSKA kontra Manchester United. Mógłbym przygotować kwestie w ten sposób
"
A dziś zobaczymy pojedynek w którym zmierzy się:" - (osobny plik)
Reprezentacja Polski (osobny plik),
oraz popularnie zwana Czerwonymi Diabłami, drużyna Manchesteru United (drugi osobny plik)
Wtedy to jakoś się będzie prezentować.
Co o tym myślicie, może macie jeszcze jakieś pomysły na urozmaicenie samego komentarza w grze?