Panowie mam jedno proste pytanie:
PS4 czy XBOX?
Będę wdzięczny za opinie z krótkim uzasadnieniem.
odpowiedź jest prosta: PC, najlepsza grafika, wsparcie konami, oficjalne turnieje, brak lagów i oszustów
a tak poważnie, to odpowiedź może być tylko jedna, jeśli mowa o PESie, tylko i wyłącznie PS4. Nawet gdybym wybierał między Xbox One a PC to wybrałbym PCeta, mimo że graficznie trochę gorzej, to lepsza rozdzielczość, możliwość podmiany strojów, herbów, nieoficjalne patche, więcej graczy, nic nie przemawia za xboxem one
nie od dziś wiadomo, że xbox romansuje z grą FIFA, a plejstejszyn z PESem
PES na PS4 oferuje wgrywanie strojów, herbów, oficjalne turnieje internetowe pesleague.com, rozdzielczość full hd (X'One tylko obkrojoną 1360x1080)
co do padów to uważam, że PS zaliczył progres, a xbox regres
imo pad od X'360 był sporo wygodniejszy od DaulShocka3 z ps3 i do dziś go używam grając na pc
a teraz DaulShock4 jest bardzo wygodny, nie wiem czy lepszy od tego z X'360 jak dla mnie podobny poziom, mógłby być trochę tańszy bo 250 zeta to sporo jak za pada, z drugiej strony płyty z premierowymi grami stoją w podobnej cenie. Pad od X'one mi się nie widzi, głównie ze względu na przyciski LB i RB, klikają głośno jak przyciski w myszce i jeszcze niewygodnie się je wciska
ekskluziwy raczej też trochę lepsze na PS4.
z zalet X'One to można wymienić takie, że jest tańszy, obsługuje gry z X'360