Chu*jowym selekcjonerem, może być ?
Już lepiej, ale należy jeszcze wspomnieć, że ma piłkarzy z c_ujowym nastawieniem do gry w reprezentacji. Nie jego wina, że Polakom nie chce się grać.
Absolutnie karny, błąd zawodnika upadał nie cofnął ręki, piłkę zablokował.
I nie zrobił żadnego ruchu w jej kierunku.
bo czerwień dla Greka też z dupy
Nom. Nie ma to jak faul taktyczny, gdy ma się na koncie żółtą kartkę i przez cały mecz fauluje się jak debil.
Kowalczyk to chyba jedzie po każdej drużynie nienazywającej się Barcelona.
Nie licząc Espanyolu.
Smuda chciał wpuścić...Brożka
Który w kadrze nie zawodzi. Smutne. Frankowski też sobie nie radził za granicą i też grał dobrze tylko w polskiej lidze. Różnica jest taka, że nie przypominam sobie, by wszyscy robili sobie z niego kozła ofiarnego.
Smuda to akurat chciał wpuścić Matuszczyka i Dudkę, a potem Grosickiego. Ci piłkarze się rozgrzewali (dwaj pierwsi zaraz po rozpoczęciu drugiej połowy).
Ruscy przejechali się po Czechach, rozstrzelali ich jak chcieli.
Czechów jest mi strasznie szkoda, bo nie zasłużyli na tak wysoką porażkę. Grali odważnie i ambitnie przez cały mecz i zabrakło im jedynie wykończenia - ale tak to jest, gdy gra się jednym napastnikiem i to w dodatku takim, który bawi się w Rooneya i z formacji 4-5-1 robi 4-6-0. Lafata zrobił przez 5 minut więcej zamieszania, niż Baros przez 85. Oglądałem cały mecz i nie powiedziałbym, że Rosjanie przejechali się po Czechach. Tak mówi wynik, ale gra nie.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Prestiżowy musi mieć ten ogródek, skoro sam zagrał ledwo 2 mecze w polskiej kadrze i znany jest w sumie tylko z tego, że grał w Brazylii i zakończył karierę w wieku 28 lat (ktoś wie, dlaczego?).
Jak widzę Obraniaka to mi się śmiać chce.
Mi się chce śmiać, gdy widzę takie opinie byłych piłkarzy, którzy myślą, że jak kiedyś piłkę kopali, to się na niej znają jak nikt inny. Niestety, nie zawsze tak jest. Nie wiem, w którym "sky-boksie" oglądał ten mecz, może go wsadzili w pudło i wystrzelili w niebiosa, bo zastanawiam się, jak mógł nie zauważyć, że Obraniak wcale nie grał źle, a w porównaniu do Szczęsnego, Boenischa czy Błaszczykowskiego rozegrał świetne zawody, choć pod koniec meczu słaniał się na nogach i wymagał zmiany. Nie mam pewności, bo ten facet mnie zupełnie nie obchodzi, ale wydaje mi się, że Piekarski jest po prostu strasznie uprzedzony do Ludo i wykorzystuje każdą okazję, by mu dosolić.
Jest przesłaby! Przesłaby!!! Jak wychodzimy jedenastu na jedenastu to już jesteśmy z tyłu, bo tak naprawdę mamy 10,5 piłkarza.
Ten "przesłaby" Obraniak był ważną postacią Lille, uczestnika LM, mistrza Francji. Potem przeszedł do Bordeaux, które może takie mocne jak kiedyś już nie jest, ale - o ile mi wiadomo - gra tam w pierwszym składzie i spisuje się bardzo dobrze. Ilu polskich piłkarzy z pola na przestrzeni kilku ostatnich lat może pochwalić się takimi osiągnięciami? Trzech, nie licząc Żurawskiego 6 lat temu. Fajnie.
Ludzie patrzą, że Obraniak dostawił nogę z Andorą i się zaczyna: Ludo, Ludo!
W życiu nie widziałem tak ładnego gola po dostawieniu nogi. Tak mocnego i precyzyjnego strzału też nie. Lewandowski też dostawił nogę, a we wczorajszym meczu z Grekami głowę, co?
Dziwię się, czemu nikt po Błaszczykowskim nie jeździ jak po burej suce. Już pomijając to, że każdemu może się zdarzyć słabszy mecz, a on sam jest dobrym piłkarzem, to kapitan z niego żaden.
Znalazłem jeszcze ciekawy komentarz:
ostatni raz takiego wkurwionego Mariusza widziałem jak żel podrożał, a na solarium były stare lampy...
słuchaj orange sport to daleko zajdziesz....
Kilka dni temu Paweł Zarzeczny, dziennikarz tej stacji (swoją drogą mój "ulubiony" dziennikarz sportowy) stwierdził bez krzty ironii, że Cavani, Forlan i Suarez to "być może trzej najlepsi napastnicy na świecie" (akurat mówił o sparingu Rosjan), a Macieja Rybusa nazwał najlepszym polskim piłkarzem (też o Ruskich mówił).
Przez 15 minut przerwy Grecy nie nauczyli się nagle grać,
Oni umieją grać. Przeszli eliminacje bez porażki i z 24 punktami w 10 meczach na koncie, zostawiając w tyle Chorwatów, z którymi w dwumeczu wywalczyli 4 punkty (0:0 na wyjeździe i 2:0 u siebie).
Szkoda, bo sporo zawdzięczaliśmy Szczęsnemu, a teraz wiele osób zacznie na nim wieszać psy.
Śmieje się z innych, to teraz inni pośmieją się z niego. Oddziaływania w przyrodzie są wzajemne.
Dlaczego nie wprowadził Grosickiego, Wolskiego, lub Mierzeja?
Niewprowadzenie tego ostatniego to moim zdaniem wzmocnienie zespołu.
to jeszcze paradoksalnie powinniśmy się cieszyć, że Szczęsny załatwił nam karnego a Tytoń go wybronił bo gdyby go nie skosił to byłoby 1-2 a to już by była totalna porażka.
A ty paradoksalnie powinieneś czytać poprzednie posty w tym temacie.
Wrażenia:
Jiracek to bardzo dobry piłkarz.
Gebre Selassie też. Pomimo wysokiej przegranej Czechów był według mnie jednym z najlepszych piłkarzy na boisku.
Strzały niecelne:
7 Aleksandr Kerzhakov haha
To były jego wszystkie strzały.
O to chodzi?
Tak, o to.
Trzeciaka słcuhac nie moge
Trzeciak powiedział, że Arshavin jest piłkarzem bardzo zaawansowanym wiekowo. Ma 31 lat.
Bo to on defacto przegrał rywalizację z Robinem i wrócił na Rosję.
Ciekawe, jakim sposobem, skoro grał na skrzydle, a van Persie na środku ataku.
On jest pewny siebie, czasem aż za bardzo. Trochę pokory jednak nie zaszkodzi.
W Anglii zdążył zawalić tyle goli, że dziwię się, dlaczego on jeszcze tej pokory nie ma.