Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 150628 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #940 dnia: Czerwiec 17, 2012, 11:32:57 »
Ciężko, żeby się nie czuł.

Wczoraj pod koniec meczu któryś naszych (chyba Mierzejewski, bo strzał był z lewej nogi) kropnął potężnie z woleja zza pola karnego i trafił Jiracka w głowę. Czech leżał przez chwilę na boisku, a Szpakowski na to, że Czesi grają na czas...
" border="0

Offline Pepesi

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 23.08.2011r.
  • Chelsea FC
« Odpowiedź #941 dnia: Czerwiec 17, 2012, 11:55:12 »
To, co w narodowych barwach wychodzi mu najlepiej: zmarnowałby te sytuacje Gomeza.

Masz racje, lepiej było wystawić Brożka albo Sobiecha... To nasz aktualnie najlepszy napastnik, dodatkowo często grał sam przeciwko 4 obrońcom, a gdy tylko mógł to przetrzymywał piłkę, starał się oddać ją pomocnikom do rozegrania, a, że czasem nie wyjdzie... Podolski też wiele sytuacji marnuje w reprezentacji, miał dużo dogodnych sytuacji na Euro ale nic nie strzelił.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #942 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:01:28 »
Wczoraj pod koniec meczu któryś naszych (chyba Mierzejewski, bo strzał był z lewej nogi) kropnął potężnie z woleja zza pola karnego i trafił Jiracka w głowę. Czech leżał przez chwilę na boisku, a Szpakowski na to, że Czesi grają na czas...

To byl Piszczek. W strefie kibica ludzie zaczeli wtedy skandowac "wstawaj cio.to wstawaj". Chociaz to byli chyba ci sami, ktorych po zakonczeniu meczu bylo stac tylko na "Rosja stara kur.wa jest".
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #943 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:07:20 »
Grzegorz Lato zamierza przedłużyć kontrakt z Franciszkiem Smudą! - Smuda ma kontrakt do końca sierpnia. Na pewno siądziemy i będziemy rozmawiali. W tej chwili nie myślę o żadnej innej kandydaturze - powiedział prezes PZPN na antenie Radia RMF FM.

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
    • Status GG
« Odpowiedź #944 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:07:38 »
No bo kogo ma zatrudnić.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #945 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:10:04 »
Obstawiam, ze będzie ktoś z Polski, nie bedą kasy wykładać na trenera, a już Lato na pewno, taki Skorża zarabiał by pewnie tyle co Smuda czyli ok. 200tyś euro, a żeby wziąć kogoś z zagranicy z jakimiś umiejętnościami to trzeba wyłożyć kilka razy więcej(benhaker zarabiał średnio niecałe 700 tyś euro)
I znowu się skończy jak zawsze, Polak mądry po szkodzie. Jeśli chcą mieć porządną reprezentacje to nie ma co patrzeć na pieniądze, ale najpierw to powinni wypier_olić (jak to mówi Tomaszewski) tych z pzpn, a dopiero potem jeśli to konieczne zmieniać w kadrze. A może na trenera Piotr Nowak szkoleniowiec Philadelphia Union?

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
    • last.fm
« Odpowiedź #946 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:12:16 »
Były szkoleniowiec, jeśli już.
" border="0

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.05.2009r.
« Odpowiedź #947 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:12:27 »
Ukassiu na dole napisałem o nowaku, mam nadzieję że przeczytasz.

Teraz Skorża? Ktoś inny? Nie ważne. Ciekawe czy zacznie budować od nowa, z pewnym szkieletem tego co mamy teraz, czy będzie nadal ciągnął tych co są. Wywalenie popularnych "farbowanych lisów" po tych mistrzostwach byłoby nie fair. Przynajmniej Polańskiego i Perquisa, którzy pokazali, że im zależy i to na nich powinno się budować tą kadrę, poza tym oczywiście Lewandowski ALE nie osamotniony a z kimś u boku, za plecami. Piszczek jakoś mnie zawiódł. Ale to pewnie chwilowy spadek formy. Teraz będzie ból głowy z wyborem pierwszego bramkarza. Szczęsny, Tytoń? Boruc? Zapowiadają się ciekawe miesiące polskiej reprezentacji.
Mądrze mówisz :).

Polać mu :D

Nareszcie się skończy ten sztuczny "bum" na piłkę nożną, raptem na czas Euro każdy jest wielkim kibicem, wkurwia mnie to. Tak samo było z siatkówką i ręczną, tylko w tych dyscyplinach mamy/mięliśmy świetną generację obecnie/w ostatnich latach.

Yeah... myślę że teraz mamy świetną generację w młodzieży, trzeba mieć tylko ludzi którzy ich ułożą. Bo mogą skończyć jak mila, madej, kaźmierczak (fan śląska a jedzie troszkę po swoich ;d ) takie przykłady mi się nasunęły, ale są też brożkowie. Jeżeli nie będzie zmiany w promowaniu młodzieży to takich osiągnięć raczej nie będzie jak w sportach w wymienionym poście cube

Denerwuje mnie tylko i wyłącznie zachowywanie się, jakby się było pewnym, że samym zostałoby się lepszym selekcjonerem. A podstaw do krytyki jest wiele, to prawda. Trójka z Borussii pokazała, że nie są wielkimi piłkarzami.

Trójka z dortmundu jest wielka, tylko nie ma reszty do współpracy, porównajcie sobie jak tam wygląda gra a jak w reprezentacji, tam lewy ma komu podać po przyjęciu, u nas długa piłka do niego i nic więcej. Ciężko było mu do kogoś odegrać. Tam kuba robi świetne akcje kombinacyjne bo tam wszystko ma tempo. U nas wiele meczy jest na stojaka, a teraz chcieliśmy u siebie grać z kontry. A tu niespodzianka, wystarczyło że to my musieliśmy grać piłką i kicha. Zabrakło kogoś jak (wiem wiem przesadzam ale) Mila w śląsku wrocław, potrafi świetnie rozegrać, obraniak... hmm... teraz po tej euforii z rosją i porażce myślę że u nowego selekcjonera będzie mu ciężko się utrzymać.

Polakom po prostu zależało na pielęgnowaniu tradycji.

:D :D wieczorem po meczu to samo pomyślałem :D

Masz racje, lepiej było wystawić Brożka albo Sobiecha... To nasz aktualnie najlepszy napastnik, dodatkowo często grał sam przeciwko 4 obrońcom, a gdy tylko mógł to przetrzymywał piłkę, starał się oddać ją pomocnikom do rozegrania, a, że czasem nie wyjdzie... Podolski też wiele sytuacji marnuje w reprezentacji, miał dużo dogodnych sytuacji na Euro ale nic nie strzelił.

Piech kur*a, on mógł być zabrany za brożka na pewno. Gdyby lewy był w niemczech to teraz każdy by narzekał tak jak po 2006 i 08 było płakanie po klose i poldim.

Co do nowaka... hmm.. w Filadelfii robił ponoć świetną robotę. Aczkolwiek liga USA nijak wg mnie się by miała do reprezentacji, ale kto wie. Wg mnie mógł by być lepszy niż Skorża, człowiek który Legii ****... mistrzostwo jak to ktoś przede mną określił.

A teraz zauważyłem post bartheza... sam nie wiem co myśleć o pozostaniu smudy. Chyba jednak mimo wszystko nie. W eliminacjach będzie trzeba powoływać tych którzy w danej chwili są dobre, a ja boję się że on dalej wolał by brożka od piecha, matuszczyka od... np kaźmierczaka, o boenischu nie będę mówił bo wg mnie w kwalifikacjach po kontuzji może być filarem reprezentacji. Na euro grał słabo, ale wiem że mu zależało mimo że nie byłem za tym aby grał na euro.  Ale myślę że jak wróci do normalnej formy, to raczej w polsce lo lepszego na razie nie będzie. Aczkolwiek nie pamiętam kto, ale wiem że na lo u dorny gra dobry chłopak. Mam nadzieję że się rozwinie.

A teraz koniec przemyśleń tureckiegorumuna, mam nadzieję że ktoś odpowie na mój post i powie co sądzi o moich myślach. Pozdrawiam ;D

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #948 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:16:20 »
Były szkoleniowiec, jeśli już.
W grę wchodzą takie nazwiska jak Engel, Janas, Boniek?

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #949 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:22:01 »
To wszystko podsumowanie tego co się dzieje w ostatnim czasie w naszym futbolu, cały PZPN i szkolenie w klubach, te wyjazdy do Tajlandii czy Turcji i afery w kadrze. To wszystko się teraz odbija na kadrze. Grunt to wywalić Late i jego kolesi - on musi odejść być polska piłka dostała impuls do dalszego rozwoju.

Co do Smudy to jest dobry trener ale na naszą ligę. Praca z kadrą go przerosła i nie wiem czy jest sens by nadal się "męczył" z tym wszystkim. Z drugiej strony trzeba pamiętać że za ponad 2 miesiące mamy już pierwsze mecze El.MŚ, bardzo ważne z Czarnogórą na wyjeździe a do tego czasu jest tylko jeden mecz kadry - towarzyski z Estonią bodajże więc też trzeba szybko działać i podejmować dobre decyzje. Jeśli ma być to nowy trener to pasuje ktoś młody z charyzmą, kto będzie miał dobry kontakt z piłkarzami. Czasu na rewolucje nie ma, będzie trzeba grać tym co jest. Szkielet jest ale trzeba wprowadzać powoli naszych wybijających się młodych chłopaków mam tu na myśli np Borysiuka, Salamona, Stępińskiego jeśli zacznie więcej grać, Możdżenia czy Olkowskiego, Żyrę i paru innych którzy musza się rozwijać i przynajmniej dostawać szansę pokazania się w kadrze.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #950 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:27:11 »
Tak mlodym trzeba dac chociaz zagrac nie wiem czy u Smudy mieliby szanse zagrac w elim. MŚ . Smuda dalby zagrac takiemu Stepinskiemu w grudniu w meczu z BIH, grajaca Polska w ligowym skladzie pokonałaby ich 1,2:0. Licze ze nowy trener wprowadzi swierzosc bedzie korzystal z tego co juz mamy i dodatkowo wprowadzi kilka nazwisk.

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #951 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:44:19 »
Zgadzam się z wami... mi osobiście szkoda że w żadnym z meczy nie zagrał wolski... nie wiadomo co by zrobił. Mógł by okazać się klapą jak grosik wczoraj, albo nawet strzelić zwycięskiego gola.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #952 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:06:54 »
Moje krótkie podsumowanie tych mistrzostw w naszym wykonaniu.

Najgorsi piłkarze

Szczęsny - zawalił pierwszy mecz z Grecją
Piszczek - zaj**ny fizycznie (zresztą jak prawie wszyscy ale po nim wdać to było najbardziej) Zawalił gola z Rosją do tego niemiłosiernie ogrywany przez Pilara i Arshavina.
Boenisch - grał bardzo słabo, przyzwoity mecz z Rosją ale to tylko tyle
Wasilewski - wystarczyło większe zaangażowanie rywali i już wyraźnie wyszło że Wasyl to niejest  środkowy obrońca, do spółki ze Szczęsnym zawalił gola z Grecją wczoraj Jiracek ograł go jak dziecko.
Murawski - na tym turnieju pukał spod dna. Nawet niema co się o nim rozwodzić
Obraniak - wożenie się na dobry stałych fragmentach gry

Najlepsi zawodnicy

Tytoń - uratował mecz z Grecją, pewny w 2 następnych meczach
Perquis - po katastrofalnym meczu z Grecją, zagrał fantastycznie z Rosją i bardzo dobrze z Czechami
Polanski - Najlepszy polski gracz na turnieju.
Dudka - 2 porządne mecze
Kuba - można było mieć do niego pretensje za pierwszy mecz lecz w 2 następnych grał bardzo dobrze.
Lewandowski - piękna bramka w meczu otwarcia, nie zszedł poniżej dobrego poziomu w żadnym z meczów. Niestety przy braku wsparcia z 2 linii nie mógł nic więcej zrobić. Wszystkie atuty skutecznie zabite przez taktykę

Nie oceniam Rybusa, Mierzejewskiego, Grosickiego i Brożka.

Smuda - Główny winowajca katastrofy, 2.5 roku jego pracy poszło w dupe, brak koncepcji na grę zespołu, brak odwagi w ustawieniu drużyny, beznadziejne stałe fragmenty, fatalne zmiany, brak czytania gry. Po co wczoraj wchodził Brożek który tyłem do bramki nie potrafił grać nigdy a przecież nasza taktyka ofensywna polegała na ladze na Lewego i niech on coś robi. Mając na ławce silnego Sobiecha korzysta z grubego Brożka!! Brak dobrych zmiana, ani jedna zmiana(nie wymuszona) nie wniosła nic do gry zespołu.

Byliśmy fatalnie przygotowani kondycyjnie, może w końcu po Euro ktoś powie że Solan Tureckich piłkarzy w 2008 r widział tylko w TV bo nigdy nie miał styczności z przygotowywaniem zespołu piłkarskiego.

Najbardziej "pokrzywdzeni" piłkarze:

Wawrzyniak - 53 mecze w sezonie, wypadł z kadry na rzecz Boenischa który grał..nawet nie będę pisał ile.
Wolski - piłkarz który mógłby jakimś niekonwencjonalnym zagraniem rozerwać obronę rywali no ale tak jak Rumiany zaliczył sobie aktywne wakacje
Grosicki - absolutnie niewykorzystany potencjał, aż się prosiło aby wszedł na Greków którzy zostawali nam dużo miejsca i na Ruskich którzy w końcówce słaniali się po murawie.
Sobiech - w sparingach wyglądał lepiej niż Brożek.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Gap12

• Trener
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 01.01.2010r.
  • Visca El Barca
    • Status GG
    • jawajezuickamix.dbv.pl
« Odpowiedź #953 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:10:41 »
Według mnie to w drugiej połowie to nie my zaczęliśmy grać słabo a Czesi wzięli się do gry ponieważ remis im nic nie dawał.A jak się mówi :"tak się gra jak przeciwnik pozwala".Czesi przycisnęli a Polacy się zaczęli gubić.Ale nasza gra też pozostawiała wiele do życzenia.

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #954 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:14:59 »
W pełni się zgadzam z RMF.
Do tej ostatniej listy piłkarzy dorzuciłbym jeszcze Maćka Rybusa, bo chłopak zagrał nieźle z Grecją został niesłusznie zmieniony i nie zagrał już do końca turnieju.

Te ME naprawdę mogły wyglądać zupełnie inaczej. Boruc, Żewłakow, Peszko, Piech...

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #955 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:19:09 »
Kuba ładnie jedzie po Lacie w sprawie biletów
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #956 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:20:44 »
Z tym się nie zgodzę, Rybus zagrał słabo. No chyba, że określeniem niezły, mamy nagradzać zawodnika, który nie popełnił błędu w defensywie, no ale chyba pomocnik na boku jest od czegoś innego. Zero zagrożenia pod bramką przeciwnika.

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #957 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:23:11 »
Ciniosław i RMF... zgadzam się z wami.. tylko co do porównania RMF... to wasilewski wg mnie najmniej najgorszy z tych najgorszych. Gol z grecją to on po prostu blokował.. a że szczęsny się rzucił do piłki prawie nie do wyłapania. Wiesz co by było gdyby nie poszedł wtedy wasyl. Narzekanie że wasyl nie pobiegł za gekasem bo mógł by go zablokować i by nie było gola. Ale zgadzam się że wasyl jednak trochę zawiódł...

Cieszę się że kuba powiedział to o lacie co myśli trochę w stylu żewłakowa z reprezentacji. To był kapitan świetny, przegrana, wygrana, zawsze wyszedł nie bał się mediów. Kubie z resztą nie mam nic do zarzucenia...  też się zgadzam że rybus słabo

Co do tej listy nieobecnych to można by zrobić naprawdę dobrą reprezentację... mam takie pytanie do was wszystkich.

Był strach przed czechami bo było ryzyko że nie zagra perquis. Wtedy baliście się że wojtkowiak może zagrać.
I teraz pytanie bo gdzieś indziej wyśmiano mnie lekko że ja fan śląska i przesadzam. Ale no powiedzcie mi czy celeban nie mógł by być w tej kadrze na euro?? O mili i kaźmierczaku nie będę wspominać ale o Piotrku muszę.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #958 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:48:52 »
Moim zdaniem to jest wina Smudy. Małe porównanie. Duńczycy - świetnie ustawiają się na boisku, Włosi - to samo, Rosjanie - Całkowity atak, prostopadłe podania, Hiszpanie - podania prostopadłe, rozgrywanie, Grecy - stałe fragmenty, Czesi - długie podania, Polacy - ? No własnie... Wychodziliśmy na boisku można to nazwać standardowo... Nie mieliśmy swojego stylu gry, mocnych stron... A to, co wymieniłem to jest zadanie trenera :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 14:00:31 wysłana przez PoSetiVe !? »
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #959 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:55:32 »
Niech weźmie Skorżę żeby było wesoło. Albo niech sam idzie na trenera.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #959 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:55:32 »