Autor Wątek: FC Barcelona - Time to say goodbye.  (Przeczytany 101321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: FC Barcelona - Ćwierćfinał Copa del Rey z Malagą!
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 27, 2011, 18:29:19 »
Gratuluję już 3 trofeum w tym sezonie. Z Malagą zagraliście oba mecze na spokoju i zasłużenie awansowaliście do następnej rundy. Widzę niezła wyprzedaż u ciebie, Affelay out i Pedro. Sporo zarobiliście, czyżbyś szykował pieniądze na jakiś transfer?

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 27, 2011, 19:43:32 »
Zacznę od meczu z Realem bardzo mi przykro bo przecież nie lubię Realu :( Potem zwycięstwa i porażka z Mallorcą. Szczęśliwy awans z grupy, ale każdy awans to awans ;) Wygrałeś klubowe mistrzostwo świata gratulacje. Na dodatek zwycięstwo w CdR :) Życzę powodzenia

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 27, 2011, 19:56:41 »
No awans zapewniłeś sobie na spokojnie wygrana w pierwszym meczu z malagą 2-1 a potem 1-0 no widze że grasz dobrą piłke oby tak dalej...;)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
FC Barcelona - Po prostu zobacz ten post!
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 27, 2011, 23:21:47 »
Podsumowanie pierwszej rundy sezonu 2011/2012

Pozycja w lidze: 2
Mecze w lidze: 12 zwycięstw 4 porażki 3 remisy
Wszystkie mecze: 22 zwycięstwa 7 porażek 4 remisy
Copa del Rey: Awans do półfinału
Liga Mistrzów: Awans z drugiego miejsca do 1/8
Super Puchar Europy: Zwycięstwo
Klubowe Mistrzostwo Świata: Zwycięstwo
Super Puchar Hiszpanii: Zwycięstwo

To była ciężka runda dla podopiecznych Guardioli. Wymęczony awans z grupy LM, drugie miejsce w lidze i porażka w Gran Derby. Nie było widać tego stylu i błysku ale teraz to już żadna ekipa nie ma go. Real również się potykał bo po tylu latach dominacji dwóch drużyn w końcu liga hiszpańska się wyrównała i tak oto na półmetku Mallorca ma cztery przewagi nad drugą w tabeli Barceloną. Sezon zapowiada się bardzo ale to bardzo ciekawie.

Poniżej przedstawię rywali na których FC Barcelona może trafić w kolejnej fazie tych elitarnych rozgrywek.

Bayern Monachium, Chelsea FC, Manchester City, Juventus FC, Manchester United i AC Milan. Jak widać zapowiada się jakiś hit w 1/8. Każdy rywal jest bardzo atrakcyjny i z każdym Barca toczyłaby świetne dwumecze.

Konkurs na najśmieszniejszą bramkę

Tak, tak. Nie na najładniejszą ale na najśmieszniejszą. Co tu dużo pisać, zobaczcie bramki i wybierzcie zwycięzce, który dostanie mała gwiazdkę o której więcej opowiem później. Głosy oddajcie w ankiecie, konkurs trwa do 31 stycznia - zwycięzca łapie jedną małą gwiazdkę.

Alexis Sanchez - FC Barcelona vs Malaga

Cesc Fabregas - Real Sociedad vs FC Barcelona

Leo Messi - Real Sociedad vs FC Barcelona

Nagrody za rundę

Tak jak wspominałem od tej rundy będą wprowadzone tak zwane gwiazdki. Będzie podział na małe gwiazdki i duże gwiazdki. Ten gracz, który uzbiera 10 małych gwiazdek otrzymuje dużą gwiazdę i dalej zbiera. Na koniec sezonu zobaczymy kto dostanie najwięcej. Za dobry mecz, ładną bramkę i tak dalej. Za tą rundę nagrody dostaje każdy kto jest w kadrze łącznie z nowym nabytkiem o którym później. Można powiedzieć, że każdy startuje na równie poza jednym.

Imię i nazwisko: Victor Valdes
Za co?: Victor dostaje dwie małe gwiazdki za fenomenalną rundę. Ratował wiele razy Barcelonę przed porażką, obronił karnego w meczu o awans z Lille. Ogółem fenomenalny gracz.

Kolejny powrót na Camp Nou

Po czterech graczy, którzy odeszli przyszedł czas na tego, który przyszedł. Kibice już skaczą z radości bowiem okazał się nim Samuel Eto'o, który spędził w Barcelonie 5 lat i wygrał m.in. dwa razy Ligę Mistrzów. Suma jaka Barca zapłaciła Anży wynosi 17.083.000 euro. Za większe pieniądze odeszli Pedro czy Afellay więc Barca zarobiła i się wzmocniła. Alexis pamiętał, że Eto'o grał w Barcelonie z 9 i oddał mu ten numer a sam wziął 17. Kolejny miły gest.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dzień po transferze Eto'o już nie mówiono o tym, kibice się nie cieszyli tylko zamarli. Najpierw była wiadomość o kontuzji. Niby normalna rzecz, każdemu może się zdarzyć. Ale z upływem czasu nadchodziły coraz to gorsze wieści. Fani i cały klub nie mogli uwierzyć w to co widzą. Człowiek, który jest idolem wszystkich i zmorą wielu ekip nie zagra. Tyle razy faulowany w meczu, że trudno to policzyć. Zawsze wychodził z tego jakimś cudem bez szwanku chociaż zawsze jeździł bez pasów. Nie miał prawa jazdy tylko jeździł jak wariat swoim szybkim Ferrari, inni kierowcy drżeli na jego widok i czasem niestety wchodzili z nim w kolizję. Już więcej nie chcę was trzymać w napięciu więc napisze wprost. Lider drużyny, żyjąca legenda klubu z Katalonii i najlepszy piłkarz na świecie nie zagra do końca sezonu. Leo Messi doznał złamania nogi na treningu i nie będzie mógł grać przez pięć miesięcy. Wątpliwe jest czy wróci na ewentualny finał Ligi Mistrzów.

To wielka dla nas strata, nie wiem jak sobie teraz poradzimy. Nie wiem jak do tego mogło dojść. Wszyscy zagramy dla niego. - kapitan Carles Puyol.

To wielka strata dla Barcelony ale też wielki sprawdzian. Wszyscy zastanawiają się jak Barcelona sobie poradzi. Przyszedł Samuel Eto'o ale to nie będzie to samo. Owszem Barca nadal jest mocna ale nie aż tak mocna jak wcześniej. Jeżeli ta runda była ciężka to nie wiem jak ciężka będzie ta nadchodząca. - Marca.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2011, 00:28:06 wysłana przez Pikachu »

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
Odp: FC Barcelona - Po prostu zobacz ten post!
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 28, 2011, 00:19:15 »
I to mi się podoba. Eto'o znów w Barcie. Oby grał jak za dawnych lat. Kurde, ale ta Mallorca się trzymię no szkoda porażki w GD. Świetne podsumowanie i obyś wytrwał w tej karierze, bo jest naprawdę bardzo interesująca ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 28, 2011, 00:56:23 »
Świetne podsumowanie. Ta runda była dla ciebie dość dobra. Może i odniosłeś wiele porażek, lecz i tak jesteś w dogodnej sytuacji. Liga  w tym sezonie jest bardzo wyrównana także o mistrza będziesz się bił do samego końca. Jak na razie zdobyłeś trzy puchary, a przed tobą kolejne trzy do zdobycia. W LM te drugie miejsce stawia cię w złej sytuacji.. bowiem możesz trafić na dobre marki.. Cieszy mnie powrót Eto'o do twojego klubu. W tej edycji PES ten piłkarz jest zrobiony bardzo dobrze także będzie z niego pożytek.
 :o :o :o :o Tymi o to emotkami można określić informację na dole posta.. No cóż tracisz Leo.., a Barca bez niego to jak nie Barca.. Będzie ci na pewno ciężko, ale mam nadzieję, że sobie poradzisz. Eto'o może w pełni go nie zastąpi, ale myślę, że choć trochę będzie przypominał Leo.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 28, 2011, 00:57:38 »
Heh no tego posta to żeś teraz odwalił oczywiście mówiąc w sensie pozytywnym.Zaskoczyło mnie to bardzo i z tego się ciesze.;).Szczególnie ten konkurs na najśmieszniejszą bramkę naprawdę fajny pomysł;).Cieszy mnie rownież ten fakt że Eto wraca do barcelony,prawdę mówiąc troszkę starszy ale jestem takiej myśli że pokaże to co pokazywał kiedyś.;)

Odnośnie do kariery to jest ona coraz bardziej ciekawsza i lepsza.;)

Bardzo szkoda tego Messiego teraz Barcelona bez niego nie będzie taka sama.:(
Ale mam nadzieje że wróci na finał jeśli do niego dotrzesz i wszystko będzie tak jak dawniej
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2011, 01:01:01 wysłana przez Santi6 »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 28, 2011, 01:14:49 »
No dobra skończyłem przeczytałem i nadal się delektuję. Świetne podsumowanie, bardzo miło się je czytało. Za wami bardzo ciężka runda, która była widocznym oznakiem zmęczenie bycia Top 1 na świecie. Nie graliśmy tak jak potrafiliście, ale ugraliście 3 trofea co może cieszyć. Liga Mistrzów to była dla was istna droga przez mękę, ale udało się awansować dzięki świetnej postawie Valdesa w bramce, za co dostał dwie gwiazdki (swoją drogą kolejny fajny pomysł). Kupno Etoo jest świetnym ruch, w tej edycji Pesa, jest nie do zatrzymania dla rywali. Na pewno wam mocno pomoże odzyskanie lidera w Hiszpanii, gdzie narazie rządz :o Mallorca.

Kontuzja waszego lidera, boga czy jeszcze inne określenia na pewno nie ułatwi wam tego zadania, ale klasowy zespół potrafi wygrywać nawet i bez swojego guru. Wierzę, ze wy takim właśnie jesteście. Wybrałem bramkę Sancheza, niezłe jaja tam były.

PS. Pracuj tak dalej a stworzysz wielką karierę o tematyce swego ulubionego klubu.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 28, 2011, 01:20:13 »
Powiem Ci tak - oddaję honor. Nie dość, że cały czas trwasz przy tym klubie, znalazłeś wreszcie odpowiedni dla siebie, to jeszcze prowadzisz karierę na takim poziomie :o Przepraszam za te ironiczne komentarze z początku. Piękne podsumowanie sezonu, really. Obawiam się tylko, że bez Messiego nie uda Wam się zdobyć tyle trofeów, ile z tym zawodnikiem. Chyba wracają zdrowotne koszmary Lionela z przed czasów Guardioli.

Pracuj tak dalej, a ja zbieram szczękę z podłogi i jeszcze raz przepraszam.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 28, 2011, 10:08:31 »
Zdecydowanie 1 filmik tylko szkoda że tak szybko leci. Mogłeś dać powtórę zamiast jak gdy piłkarze się cieszą. Podsumowanie klasa super ci to wyszło. Cieszę się że Eto wraca jednak jak już robisz te powroty to i może Henry'ego kupisz ;).

Offline DAViDs

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 14.03.2010r.
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 28, 2011, 10:17:22 »
Według mnie najśmieszniejsza bramka to gol Sancheza  :D
Podsumowanie naprawdę świetne Ci wyszło,świetnie się czyta  :)
O widzę kolejny powrót - Et'o wraca na Camp Nou,oby grał tak jak za dawnych lat  :)
Dziwne że Mallorca 1,jeszcze Barcelona ma 4 punkty do nich  :o Real też nisko

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 28, 2011, 10:35:15 »
mistrzowskie podsumowanie. co do kwestii wyrównania La Liga to bym się nie zgodził, bowiem wielcy mieli fatalną rundę, a mimo to utrzymują kontakt z czołówką. sądzę, że Real i Barca wrócą na 1 i 2 miejsce. jaka kolejność? czas pokaże. ważne będą tutaj Gran Derbi, musisz się zrewanżować. półrocze nie całkiem stracone, bowiem 3 trofea wpadły. Eto wraca, myślę że dobry ruch wykonałeś, szkoda że poszedł Afellay. miły gest Sancheza, oddał Ecikowi 9. :D

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
FC Barcelona - Ronaldinho - Eto'o. Duet doskonały.
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 28, 2011, 15:08:36 »
20 kolejka Primera Division

Stara gwardia w wybornej formie

FC Barcelona 3:0 Athletic Bilbao

Ronaldinho (Eto'o) 18', Ronaldinho (Eto'o) 43', Eto'o (Xavi) 89'

Villa 67'  Sanchez 67'

Nową rundę czas zacząć. Barca bez Messiego ale za to z Eto'o. Pierwszy rywal Athletic Bilbao.

To był świetny mecz. W ataku Dumy Katalonii zagrał Ronaldinho, na środku Sanchez a na prawej Samuel Eto'o. Już w 18 minucie Samuel Eto'o popisał się fantastycznym podaniem, które postawiło Ronaldinho w sytuacji sam na sam. R10 umiejętnie wyczekał bramkarza i delikatnym muśnięciem podciął piłkę nad interweniującym Iraizozem. Piękny gol, który będzie kandydował do miana bramki sezonu. Tuż przed przerwą duet Eto'o - Ronaldinho znów dał o sobie znać. Z prawej flanki wrzucał ten pierwszy a wykończył akcję ten drugi i mieliśmy 2:0. Świetny mecz tej dwójki i udany "debiut" Eto'o. Barca grała dobrze i umiejętnie zneutralizowała taktykę Athleticu polegająca na posyłaniu długich piłek do Llorente. Ale Pique i Puyol byli wspomagani przez Busquetsa i napastnik gości nie miał szans. Swoją przewagę Barca udokumentowała w 89 minucie. Samuel Eto'o potwierdził, że zagrał fenomenalny mecz pokonując Iraizoza i ustalając tym samym wynik.

Jak widać bez Messiego można wygrać, duet Ronaldinho - Eto'o zagrał idealnie. Ogółem cały zespół stanął na wysokości zadania i pewnie zgarnął trzy punkty.

Wyróżnienia

Imię i nazwisko: Ronaldinho - łącznie
Za co?: Świetny mecz Ronaldinho. Wykorzystał wszystko co miał a jego pierwszy gol z podcinki to magia. Otrzymuję jedną gwiazdkę a łącznie ma dwie małe gwiazdki.

Imię i nazwisko: Samuel Eto'o - łącznie
Za co?: Samuel ponownie wrócił do Barcelony i rozegrał świetny mecz. Dwie asysty i gol robią wrażenie. Ten transfer to strzał w dziesiątkę. Otrzymał jedną małą gwiazdkę a razem ma dwie.

Offline DAViDs

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 14.03.2010r.
Odp: FC Barcelona - Ronaldinho - Eto'o. Duet doskonały.
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 28, 2011, 15:29:34 »
Wrócili starzy grajkowie i już strzelają,naprawdę świetny mecz Eto'o i Ronaldinho,jeszcze nie zapomnieli jak się strzela  :)
Wygrana w pełni zasłużona,oby następne mecze były takie,jak ten :)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 28, 2011, 15:34:55 »
Jeśli ten duet będzie tak grał ze sobą do końca sezonu to mistrza masz pewnego. Cieszy mie forma Eto'o.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 28, 2011, 16:07:16 »
Bardzo fajne podsumowanie. Nie była to najlepsza runda, jeśli chodzi o grę jednak wszystko wygląda bardzo dobrze. Drugie miejsce w lidze złe nie jest, udało się wyjść z grupy LM (ledwo, bo ledwo - ale się udało), no w reszcie rozgrywek osiągnęliście to co się dało, także jest dobrze. Co do Champions League to drugie miejsce nie służy, ojj, nie służy... Możecie trafić na same wielkie firmy, starcia z każdą z nich będą bardzo trudne, nieważne na kogo traficie.

Kolejny powrót do Barcelony, Eto'o to był gość, mam nadzieję, że pamięta jeszcze jak to grał w piłkę w Barcelonie. Szkoda, że te nieco starsze gwiazdy pokończyły już kariery, bo widzę, że lubisz powracać do starych czasów. Radość z transferu Samuela jednak dość szybko przemieniła się w zdecydowanie słabszy humor kibiców Barcy. Wypadnięcie na 5 miesięcy takiego piłkarza jakim jest Messi to wielka strata. W to, że wróci jeszcze silniejszy nie wątpię, jednak ciekaw jestem czy Barcelona zaliczy próbę, próbę na którą wystawił ją los, brak Messiego to ogromna strata mimo wielu gwiazd w zespole.

W spotkaniu pierwszym po przerwie pomiędzy rundami nie daliście żadnych szans Bilbao. Świetnie zagrał duet Ronaldinho-Eto'o. Takiego zgrania, jakie mieli oni chyba się nie zapomina. Bardzo ładny pierwszy gol Ronaldinho, klasowe podanie Eto'o - taką Barcę chcemy oglądać! Dobrze, że pilnowałeś szczelnie Llorente, bo wystarczy mu 10 cm wolnego miejsca, dośrodkowanie (nawet nie musi być jakieś dobre) i on robi głową to co trzeba. Udany początek rundy wiosennej, a niby jaki początek taki cały rok (cała runda chyba w tym przypadku :D)

PS. Fajny pomysł z tą najśmieszniejszą bramką :D Alexis zdecydowanie the best :)

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 28, 2011, 16:17:52 »
Stara gwaardia jak za dawnych lat ;D
No powodzenia Ci życzę z Barcą <3 :)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 28, 2011, 16:23:22 »
Ależ debiut Eto'o. Już widzę, że ta runda będzie znakomita. Może i bez Leo, ale z atakiem marzeń. Roni - Eto'o no i Alexis. Czego chcieć więcej? :D. Ronaldinho już po 18 minutach piękną podcinką wyprowadza was na prowadzenie. Przed przerwą znów ten gracz zdobywa bramkę. Na koniec meczu swój kapitalny " debiut " wykorzystał Eto'o, który trafił bramkę. Barca wygrywa i jak już wcześniej mówiłem czuję, że to będzie ich runda.
Świetne wykonanie z tymi gwiazdkami. :).

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 28, 2011, 17:26:19 »
No widać stara gwardia znów zaczyna siać postrach. Kupno Etoo było strzałem w dziesiątkę, na pewno to nie koniec jego popisów strzeleckich. Nie można też zapomnieć o Villi, który dziś nie zagrał no proszę. Może nie macie w swoim składzie Leo, ale jest kto zastąpić więc ta runda powinna być dużo lepsza od poprzedniej.

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 28, 2011, 19:12:57 »
Fajnie że Roni i Eto wrócili szkoda messiego, ale zdarza się ;) Najśmieszniejsza bramka Alexisa :D W lidze Eto i Roni tworzą moim zdaniem najlepszy duet :)  W meczu z Athletic Bilbao pokazali, ża pomogą Blaugranie ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 28, 2011, 19:12:57 »