A może po prostu nie chcą po raz kolejny szukać wszystkiego czego brakuje w pesie w necie? Ja osobiście bardzo nie lubie pobierać jakiś wybrakowanych elementów z neta do FIFY, ponieważ jestem graczem fify od 06, w pesa grałem tylko w 11 i bardzo mi się podobało, ale teraz jak zobaczyłem jak zapowiada się pes to bardzo na niego z niecierpliwością czekam, nie chce grać w odgrzewaną fife 13 ( czyt. fifa 14 ). We fifie zawsze brakowało ligi polskiej i po prostu nią nie grałem, tak już mam że nie bede niczego pobierał do fify z neta, bo może to tylko zrobić mi problemy z fifą. Mam nadzieję ze PES będzie zawierał dużo lig których nie oglądamy na co dzień bo to jest świetna odmiana.
No tak, zgadzam się. FIFA jest trudną grą to patchowania. Trudno się wgrywa różne łatki, patche, dodatki, i często kolidują z grą. Poza tym do FIFY twarze jak i patche robi się strasznie, strasznie długo.
W PES od 09 do 13 wyglądało to o wiele prościej. Gra była robiona na tym samym silniku, twarze robiło się bardzo szybko. Juz kilka dni po premierze PES'a wyszedł patch, który aktualizował angielską ligę na angielską Premier League z herbami, nazwami oraz koszulkami. Samo wgrywanie nie było trudne, gdyż ten patent był już używany od kilku lat. Na tym starym silniku patchmakerzy mogli zrobić praktycznie wszystko. I co najlepsze, PES rzadko co kolidował się z tymi patchami.
Ale teraz jest nowy silnik w PES 2014. Mam nadzieję, że będzie struktura będzie podobna jak w poprzednich częściach.