Równie dobrze ja to mogłem powiedzieć.
Nie traktujcie tego typu plotek poważnie.
Jeśli to byś ty powiedział, to każdy zapytałby skąd masz takie info i byś podał źródła. Jeżeli mówi to człowiek, który pracuje dla Konami, czyli firmy, która tworzy te grę, to każdy ma prawo wierzyć, że te informacje są prawdziwe.
Sprawa druga.
Te ligi pewnie nie będą zbytnio potrzebne - jedynie do zakupów różnych ciekawszych graczy w master league czy coś, ale tu bardziej chodzi o to, że Konami cały czas mówi, że chcą rywalizować z FIFĄ, a ich gra jest świetna.
Owszem, gameplay na chwilę obencą wygląda ok, ale to nie chodzi tylko o gameplay - chodzi o ligi, których PES ma jak na lekarstwo, więc nie bardzo wiem czym oni chcą rywalizować z FIFĄ, bo sam gameplay niewiele im da - ok, my możemy sobie ściągnąć patcha, ale granie klubem, który istnieje tylko w patchu, a klubem, który naprawde jest w grze, to zmiana niby niewielka, ale zauważalna.
Ja chciałbym w końcu kiedys powiedzieć - "tak, FIFA ma dużo lig, ale PES także ", a nie po raz kolejny "nie liczy się ilość lig, tylko gameplay".
Tu już bardziej chodzi o zmęczenie, zmęczenie tym, że FIFA praktycznie w większości aspektów ma przewagę, a PES broni się jedynie gameplayem. Ciągle gameplay, gameplay, gameplay - ja chciałbym nowe ligi, nowe opcje, nowe tryby, a nie nowy gameplay, a ligi te same, co 10 lat temu.