Witam, kilka moich spostrzeżeń 3 tygodnie po premierze
gemplej jest w miarę przyjemny ale jest za dużo ale...
mecze online - z każdym kolejnym dniem od premiery coraz trudniej jest zagrać jakikolwiek mecz w MyClub (PC), ostatnio nawet o 2 w nocy nie mogło mnie połączyć z przeciwnikiem
brat dostał od plej w abonamencie XboxaOne, zassałem demo, trochę ograłem i wszystkim narzekającym na grafikę w wersji PC muszę powiedzieć, że na Xboxie1 grafika wygląda praktycznie tak samo jak na PC, pastwisko to samo. no fakt, są wodotryski za bramkami i bandami, kibice wyglądają trochę lepiej, ale nie jest to wielka różnica. Prawda jest taka, że Konami różnicę między next-genem a pc'tem w grafice zrobiła poprzez pogorszenie grafiki w wersji 2015 w stosunku do 2014, aby było śmieszniej w 2014 pogorszyli grafikę w stosunku do roku 2013
szczerze powiem, że pod niektórymi względami grafika w PES6 bardziej mi się podobała niż w PES2015, były race, były serpentyny, było pokopana murawa, trawa miała przyjemniejszą dla oka barwę, był śnieg, jakoś to wyglądało mimo małej liczby vertexów.
gdyby prześledzić rozwój grafiki w PESie między 2000 rokiem a 2014 to dużo nie przesadzę jeśli powiem, że skok między 2000 a 2007 rokiem wyniósł 85% a między 2007 a 2014 dołożyli może te 15% choć na dobrą sprawę nie wiem gdzie bo na starym silniku grafika bardziej mi się podobała
największym skokiem cywilizacyjnym oczywiście było przejście z PSone na PS2, różnica miedzy PS3 a PS4 jest taka że PS4 powinien się nazywać PS3 i pół
PES15 nie jest zły, ale na pewno nie jest rewelacyjny, trochę żałuję że 120zł wydanych na ten tytuł nie przeznaczyłem na NBA2k15