Czy może ktoś mi wyjaśnić czemu w tej grze nie da się grać Possesionem? a cała głębia gry to wypuszczenie? czy to po ziemi czy górą...
Masakra w tej grze praktycznie nie istnieje środkowa linia gała tylko chodzi od obrony do ataku i z powrotem... Wejdzie wypuszczenie jest akcja bramkowa nie wejdzie nie ma.
Poklepac praktycznie sie nie da:F.
Do tego obroncy jak debile wybiegaja do połowy boiska, co tym bardziej naraża mnie na kontry, i to bez różnicy jakim zespolem jaką taktyką gram. Próbowałem już ich cofnać na taktyce niżej nic nie pomoglo, oczywiście nie mają ustawionego dołączania się do ataku. Dziury w ustawieniu że busem można wjechać... zero ustawienia na boisku, zero taktyki, tylko dluga gała i heja gol!.
Załosne mam nadzieje że coś z tym zrobią bo tragedia jest, na ten moment jedyne co jest na plus to strzały, poza tym wracam chyba do 14. Tam można chociaż poklepac i rozegrać, a nie tylko long ball z połowy na napastnikow/skrzydłowych i tyle.
Zrobili mi z pesa to co nienawidze w fifie totalny arcade dla weekndowych graczy, którzy odpala gre raz w tygodniu strzela pare bramek i wylacza gre.
jestem załamany tą odsłoną... wcześniejsze odsłony mialy swoje błedy, ale z kumplami siadalismy i tukliśmy po 8 h. Teraz po 3 h gry mielismy dość... nuda/ żał i totalna porażka.
To nie piłka nożna... to ma teraz bliżej to futbolu amerykańskiego.
Nie ogarniam gdzie wy widzcie powrót króla? Ja tu widzę trupa.
Takie same odczucia. Gra została uproszczona, tak, żeby nawet 5-latek bez mózgu mógł w pięć minut zostać mistrzem pesa. Co z tego, że ty chcesz grać taktycznie jak w online cała masa niedorobionych dzieciaków gra jedno, podanie na dobieg trójkątem, sprint i strzał z armaty. Takie coś zabija sens grania online. Z tego powodu przestałem grać online w pesa 2013, a tu znów to samo. Wystarczy tylko trochę zmiejszyć dokładność podań na dobieg czy to górą, czy po ziemi i już zgraja dzieciaków skończyła by grać online bo nie wiedzieli by co robić jak im podania trójkątem nie wychodzą. .I tak cały mecz. Raz, drugi, trzeci człowiek się przed tym obroni, albo mu fart pomoże, ale w końcu po sto dwudziestej próbie wyjdzie. Widać, że braki w kodzie, gdzie miały być jakieś zaawansowane algorytmy zostały połatane na szybko prostymi skryptami. Gra zrobiła się mega sztuczna. Szybkość potęguje jeszcze to wrażenie sztuczności. AI jest masakryczne. Często gęsto zawodnicy dziwacznie reagują na sytuację na boisku. Przejmuje piłkę wychodzę do kontry, patrze, a reszta zawodników stoi w miejscu na mojej połowie boiska. Trzeba poczekać, albo się cofnąć do tyłu, żeby się ruszyli i znowu do przodu. Tragedia. O dziwo, nieraz wychodzą pięknie, a nie raz jakby każdy miał IQ 5 i nie wiedział po co jest na boisku. Obrona to samo. Nie raz są sytuacje, że przeciwnik idzie w moje pole karne, a obrońcy zamiast wracać do obrony, to idą do przodu, zatrzymają się, pomyślą po czym się cofają. Nie chodzi mi tu o pułapkę spalonego. Nie raz jak przeciwnik już przejmie piłkę i zaczyna biegnąc w kierunku mojej bramki, to moja drużyna jeszcze przez chwilę idzie do przodu zamiast natychmiast się wracać. Gra stała się tak prostacka, że nawet ustawienia formacji mają niewielki wpływ. Ustawiałem swoją formację i taktykę, a potem grałem losową formacją byle jaką i praktycznie małe znaczenie miało to jaką formacją grałem. Pesa od fify zawsze odróżniało to, że w pesie w menu ustawień formacji spędzało się nawet godziny, zanim człowiek znalazł odpowiednią dla siebie formacje. Każda mała zmiana miała przełożenie na boisku. W fifie natomiast czas spędzony w menu formacji to kilka minut na zmiany zaowdników i heja, mozna grać. Teraz i w pesie zostało to uproszczone. Nie wspominając już, że diamencik ze statami piłkarzy czy drużyny mówił o wiele więcej niż te trzy paseczki, które mamy teraz i gwiazdki, a które są rodem z fify. Ogarnięcie diamentów ze statami chyba musiało być za trudne dla dzieci to uprościli. I jescze te gówniane wskazniki pokazujące tor lotu piłki przy wolnych, ale to akurat nie tylko tej częsci się tyczy. Pes miał dobry system wolnych, człowiek siedział godzinami na treningach i się uczył je wykonywać, ze strzałką w lewo, w prawo, mocniejszy ze strzalka w góre, słabszy opadający ze strzalka w dol, do tego można było podczas strzału trzymac inne przyciski zmieniające sposób uderzenia. I naprawdę człowiek musiał poświęcic trochę czasu zanim się nauczył, a teraz włączamy wskaznik, nakierowujemy jak w jakimś fps, i uderzamy. Tyle, proste jak drut. Teraz każdy w pięć minut może zostać mistrzem wolnych. O siatce kolizji, która praktycznie nie istnieje już nawet nie wspominam bo już mi się nie chce. Do tego ogromna ilośc goli padających po jakiś głupkowatych odbiciach piłki w sobie tylko znany dziwaczny sposób, wbrew prawom fizyki. To ocena gry online i z kumplami na pc. Nie gram z komputerem wogóle w pesa. Ogólnie gra została tak uproszczona, żeby każdy głupi w pięc minut mógł zostać bogiem piłki w pes. Nawet przepychanie się prawym analogiem. Zamiast to ulepszyć, to wyrzucili. Jak się mozna było przepychać to człowiek chcociaż miał na to jakis tam wpływ, a tak to pozostaje nam biec ramię w ramię i czkeać kogo wybierze gra, komu uda się przepchać. Oddanie kontroli grze, żeby było prościej. Tą częscią Konami definitywnie odcięła się od starych fanatyków tej gry, a kieruje ją do niedzielnego gracza i dzieciaków czyli do klienteli fify.
To chyba mówimy o innej grze, bo w 14 to dopiero leciały balony za obronę i powie to każdy, kto spędził chociaż kilka godzin grając online. Wypuszczenie zawodnika prawą gałką i długa. Teraz to przynajmniej napastnik nie wylatuje za plecy obrońców idealnie w tempo przez co nie padają wyniki 5-7
Gram w online i offline z kumplami w pesa 2014 cały czas i neguje to co mówisz. To co mówisz bylo prawdą, ale po ostatnim patchu, Konami to zniwelowało. A co do tego o czym piszesz i że napastnik nie wylatuje za plecy obrońców w tempo to chyba zbyt mało meczy rozegrałeś online. Wystarczy cyborga wstawić na szpicy i heja napastnik może i kilka metrów przed naszym obrońcą stać, a i tak piłka i napastnik nas minie i się robi sam na sam z bramkarzem. Nie ma na to rady, tzn. zależy jak sie skrypt polosuje.
Zbyt mały wpływ mamy na to co dzieje sie na boisku.
Nie piszemy posta pod postem, używamy opcji "Modyfikuj"