Ankieta

Najlepszy piłkarz września:

Fabio Coentrao
Cristiano Ronaldo
Karim Benzema
James Rodriguez
Toni Kroos

Autor Wątek: Realmadrid by Mejor  (Przeczytany 23526 razy)

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
Realmadrid by Mejor
« dnia: Lipiec 05, 2014, 16:56:20 »
Zanim zaczniesz czytać, zajrzyj koniecznie tutaj
Spoiler for Hiden:
No więc witam ponownie. Miałem już napisane to przemówienie jak i pierwszy odcinek, ale moja uprzejma przeglądarka postanowiła wszystko skasować, więc muszę zacząć jeszcze raz. Przejdźmy do rzeczy. Niedawno rozpocząłem nową karierę New York Red Bulls w fifie 14, do której napisałem chyba 3 odcinki. Niestety rzeczywistość okazała się brutalniejsza, ponieważ każda próba rozpoczęcia meczu w grze, kończyła się wyrzuceniem mnie do pulpitu. Nie znam przyczyny i jakoś nie chcę w to głębiej wchodzić i się nad tym zbytnio rozwodzić, bo mechanizmy fify to nie moja bajka, dlatego zazwyczaj ściągam gotowe patche i się nad resztą nie zastanawiam.

Nie rozpaczam nad utraconą karierą, bo był to dopiero początek, chociaż muszę przyznać, że gdyby nie to, chętnie poprowadziłbym ją dalej. Rozpoczynam nową -mam nadzieję dużo, dużo dłuższą- moim klubem, ulubionym od dziecka, o którym wiem nieco więcej niż o innych i mniemam, że to pomoże mi w lepszym, efektywniejszym pisaniu. Niżej przedstawiam wam pilot, który jest jedynie zlepkiem kilku informacji.

Mam nadzieję, że będziecie tu zaglądać, nie wiem czy chętnie czy nie. Mile widziane są komentarze, ale jeśli nie chcecie to nie zmuszam. Ważne, żeby dużo ludzi wpadało i coś przeczytało. Swoją drogą jestem ciekaw czy ten mały progres ruchu w dziale karier utrzyma się jeszcze długo. Pamiętam, że kiedyś trzeba było się trochę postarać, żeby trafić na pierwszą stronę - taki był ruch.

Spis treści:
Spoiler for Hiden:
Odcinek 2: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 3: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 4: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 5: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 6: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 7: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 8: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 9: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 10: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 11: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 12: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 13: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 14: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 15: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 16: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 17: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 18: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 19: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 20: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 21: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 22: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 23: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Odcinek 24: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Nagrody:
Spoiler for Hiden:
Lipiec 2014:

Sierpień 2014:

Real Madrid Club de Fútbol
Rok założenia: 6 marca 1902

Prezes: Florentino Pérez
Trener: Carlo Ancelotti
Asystent trenera: Fernando Hierro
Asystent techniczny: Paul Clement
Trener przygotowania fizycznego: Giovanni Mauri
Trener bramkarzy: Villiam Vecchi

Ancelotti: La Décima jest początkiem cyklu

– Wszyscy myśleli o zwycięstwie i udało nam się to osiągnąć. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Zawsze masz nadzieję, ale nie zawsze jesteś w stanie zrealizować dany cel. To nie jest jedynie kwestia techniczna czy mentalna, potrzebujesz również trochę szczęścia, a także optymalnej kondycji w ważnych momentach – powiedział Carlo Ancelotti w rozmowie z Realmadrid TV.

– Ten tytuł nie jest końcem cyklu, ale jego początkiem. Mamy bardzo młody zespół pełen jakości. Mamy zawodników, którzy w nadchodzącym sezonie będą lepsi, jak na przykład ci, którzy przybyli w tym roku – Illarra, Isco…

– Ten puchar daje nam impuls do poprawienia się w przyszłym roku. Ubiegłe lata również służyły drużynie jako motywacja i wzmocniły zespół przez negatywne doświadczenia. Dotarcie do trzech półfinałów i brak gry w finale nie jest prostą sprawą.

– Nigdy wcześniej nie widziałem tego, co zobaczyłem po zdobyciu La Décimy. Kiedy zwyciężałem z Milanem, również mieliśmy wielką imprezę w mieście, jednak to było globalne święto dla Realu Madryt i nigdy wcześniej nie widziałem podobnych reakcji po zwycięstwie. Daliśmy wiele radości wszystkim madridistas.

– Ramos po Bożym Narodzeniu stał się innym zawodnikiem, kluczowym w zdobyciu tytułów. Ma wszystko to, co miał Maldini: osobowość, technikę, umiejętność bycia liderem na i poza boiskiem. Nigdy nikogo nie porównywałem do Maldiniego. W tej chwili Sergio jest najlepszym obrońcą świata.

źródło: realmadrid.pl

Kadra zespołu

« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2014, 23:08:17 wysłana przez Mejor »

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.04.2010r.
Odp: Realmadrid by Mejor
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2014, 17:05:05 »
Znam ten ból gdy przeglądarka wszystko kasuje, od razu odechciewa się pisać na nowo. ;D Czekam na więcej a zaraz sam rozpoczynam pisanie swojej nowej kariery. :) Powodzenia i wytrwałości życzę. :D

Offline Fiero

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 04.07.2014r.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2014, 17:05:16 »
Fajnie, że dział karier się rozkręca na PL, to cieszy. Druga rzecz, że już u któregoś z kolei usera widzę początek "w starym stylu" (w sensie, nie za dużo tekstu na początek - rozkręcę się później), to fajnie nawiązuje do dawnych, dobrych czasów :D. Cóż, zobaczymy, co Ancelotti jeszcze wyciśnie z Galaktycznych, ciekaw jestem też, czy u Ciebie Casillas straci na dobre zaufanie trenera (może nawet zostanie sprzedany?) po nieudanym Mundialu, czy jednak dasz Ikerowi szansę. Będę wpadał, powodzenia :).

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2014, 19:00:18 »
Ten crash wyjdzie Ci na dobre... ;) Nikt w dziale nie prowadzi kariery teraźniejszym Realem, a Ty jesteś odpowiednią osobą do tego. Najbardziej będą mnie interesowały oczywiście transfery... Kroos będzie zawodnikiem Realu po Mistrzostwach, mówi się o Falcao i Jamesie. Także o Vidalu, Verrattim i Pogbie. Zobaczymy jak będzie u Ciebie, jestem ciekaw... :)
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2014, 20:11:28 »
Naprawde nie wiem co się stało z tym forum i dlaczego tak gigantycznie wzrosła ilość osób :D Na początek za dużo nie napisałeś, ale początki są właśnie trudne (bynajmniej dla mnie). Zobaczymy kogo Florentino sprowadzi, ja bym pokusił się o Kroosa i James Rodrigueza i co najważniejsze sciągnąć doświadczonego napastnika jakim jest Falcao. Benzema nie ma tego czegoś co ma Radamel, więc jak najbardziej jestem myśli, że dojdzie do tego transferu. Ogólnie kariera zapowiada się ciekawie i czekam na kolejne posty. Powodzenia :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2014, 20:37:24 »
Jest i Real Panie i Panowie. Liczę, na dobrą karierę, ciekawe transfery oraz sukcesy oczywiście. Mimo całej mojej niechęci do Królewskich, to wstyd się przyznać, ale zawsze interesują mnie ich ruchy transferowe. Mam nadzieję, że popuścisz wodze fantazji i zrobisz jakiś konkret. Powodzenia i wytrwałości.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2014, 21:16:24 »
Póki co ciężko mi coś powiedzieć. Jest tak hmmm solidnie, o ile można tak określić karierę... ;) Tak jak hose czekam na ciekawe transfery, bo z takim budżetem można robić praktycznie wszystko. Tym bardziej po sprzedaży np Khediry, Benzemy, Coentrao, czy... No właśnie... Arbeloi? Arbeloy? Będziesz miał ciężko w pisaniu kariery, więc sprzedaj go jak najszybciej ;D Powodzenia :)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2014, 22:48:06 »
Czekałem na obecny Real i się doczekałem. Jakoś lubię czytać o "Królewskich" w karierach, czy to o teraźniejszym czy w stylu retro. :)
Po zwycięstwie w LM aspiracje będą jeszcze większe niż to bywało w poprzednich sezonach. Każdy będzie oczekiwał obrony tytułu, ale to jak pokazuje historia nie jest łatwe. Tak samo zapowiada się walka w La Lidze. Transfery na pewno będą i liczę na jakieś może nie "bomby", ale porządne wzmocnienia. Po tym co oglądam na mundialu to polecam Jamesa. W środku pola przydałby się Vidal, a no i wspominany już na napadzie Falcao. Powodzenia :)

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 06, 2014, 18:16:10 »

Anioł nadal galaktyczny?

Coraz bardziej niejasna staje się przyszłość Angela Di Marii w Realu Madryt. Mimo, że Argentyńczyk odegrał kluczową rolę w poprzednim sezonie i w dużym stopniu przyczynił się do zdobycia upragnionego dziesiątego Pucharu Europy, to jednak popularny Fideo -jak sam podkreśla- nie czuje się w pełni szczęśliwy w Madrycie. Miał duże pretensje do Ancelottiego, że ten przestawił go z ulubiono prawego skrzydła do środka pomocy, a jego dawne miejsce zajął Gareth Bale. Sam zażądał także wysokiej podwyżki, na którą klub jednak się nie zgodził. Oczywiście Real zaproponował Di Marii nowy kontrakt, dzięki któremu miałby zarabiać nie 3 miliony euro jak wcześniej, a 4,5 miliona. Póki co Angel przebywa na mundialu i nic nie wskazuje na to, aby chciał rzeczywiście przedłużyć kontrakt, a pewnie po cichu myśli o zmianie barw.

Carlo i jego sztab oczywiście nie chcą pozwolić klubowi na sprzedaż Argentyńczyka, bo jest to piłkarz zbyt kluczowy dla obecnego Realu. Jeśli jednak tak miałoby się stać to są kluby, które bez problemu zgłosiłyby się po Di Marię, jak np. Manchester United, który wcześniej wyrażał chęć pozyskania pomocnika. Dużo mówiło się w kontekście Włoch i ewentualnych przenosin do Starej Damy, jednak wszystko zależałoby od sprzedaży Pogby i tego czy Juventus zgodziłby się na wymianę zawodników.

Transferowa karuzela

"Wszystko zależne od Kroosa", tak MARCA określa obecną sytuację w porozumieniach na linii Real - Bayern.
Teraz już potrzeba tylko zgody na transfer samego zawodnika, więc możemy być prawie pewni, że poznaliśmy pierwszy letni zakup Królewskich.
Kwota ma oscylować w granicach 25/30 milionów euro.
Mimo, że jeszcze wszystko pozostaje otwarte, to Hiszpanie są przekonani, że za kilka dni klub ogłosi nowego zawodnika.

W swoim poprzednim wydaniu dziennik skupił się na operacji sprowadzenia obecnego lidera klasyfikacji króla strzelców Brazylijskiego mundialu Jamesa Rodrigueza.
AS Monaco ponoć wyznaczyło cenę za swojego asa, tj. 75 mln euro.
Teoretycznie tę kolosalną sumę mógłby wyłożyć Madryt, jednak Florentino jest skłonny zapłacić ok. 50 milionów.
W ten transfer mogą zostać włączeni także inni gracze Realu.

'AS' swoją okładkę poświęca Radamelowi Falcao, który personalnie jest dogadany z klubem z Madrytu, jednak pozostaje sprawa kwoty, którą Królewscy mieliby zapłacić Monaco.
Często podawaną opcją jest 30 milionów + Álvaro Morata, a z pewnością na taki układ poszedłby Perez jak i sam Hiszpan.
Największą niewiadomą jest jak na to wszystko odpowie Monaco.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 06, 2014, 18:40:41 »
Kroosowi został tylko rok kontraktu więc chyba 30 mln to trochę wygórowana cena, tym bardziej, jeżeli Bayern poczułby zagrożenie oddania go za darmo. Wtedy wezmą każdą kwotę. Myślę, że 30 mln + Morata może się z kolei okazać zbyt małą kwotą za Falcao. Na Twoim miejscu te pieniądze zainwestowałbym w Jamesa, a na szpicę możesz sprowadzić kogoś znacznie tańszego, bo i tak będzie lepszy od Benzemy ;) Zatrzymanie Di Marii to jednak cel nr 1. Wg mnie to on razem z Modriciem i Ramosem mieli największy wkład w zdobycie upragnionej od lat La Decimy

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 06, 2014, 19:06:49 »
Bez Di Marii Real nie byłby tym samym Realem co z fenomenalnym argentyńczykiem, więc sprzedaż go byłaby strasznie złą dezycją Pereza. Toni Kroos to dobra inwestycja na przyszłość, ale czy on jest wam potrzebny? Raczej aż tak nie. Kolejny ''hit'' lub ''kit'' czyli James Rodriguez, jest młody i utalentowany to prawda, ale wydawać na niego taką kase (75 mln, albo nawet te 50 mln) to lekka przesada. Jasne miał bardzo udany Mundial, ale to nie jest jeszcze ta sama klasa co taki Bale czy Ronaldo, więc śmieszne to by było gdyby Perez wydał te 50 milionów na tego zawodnika. Ja wyceniam go na maks 35 milionów. Radamel Falcao tutaj nie mam żadnej wątpliwości, bo jest wam cholernie potrzebny. Benzema nie jest już tak skuteczny i trzeba go wkońcu zastąpić kimś właśnie takim jak Falcao.

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 31.05.2009r.
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:54:12 »
Di Maria... kurde nie wiem co o nim sądzić. Sam jakimś jego fanem nie jestem, ale to dobry zawodnik. Myślę, że strata jego na pewno była by odczuwalna, ale to nie jest gracz z tych nie do zastąpienia. Teraz Ancelotti planuje przejście na 4-3-3 (zobaczymy czy u cb też tak będzie), więc przednia formacja była by mocno obsadzona. Na pewno dostawałby swoje szanse, wynikające z występów na 3 frontach, ale to go raczej by nie zaspokoiło.
Ciekawe są plotki o możliwym przyjściu Rodrigueza i Falcao. W przypadku tego drugiego walczyłby pewnie o miejsce z Benzemą, od którego moim zdaniem jest lepszy. Rodriguez natomiast ciekawe jaką pełnił by rolę, w przypadku wspomnianej przezemnie wcześniej formacji 4-3-3 pewnie by grał w trójce w pomocy obok Khediry i Xabiego Alonso.

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.04.2010r.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 06, 2014, 22:46:51 »
Jako kibic Bayernu wiem jak wygląda gra Toniego i szczerze powiedziawszy możesz się zawieść na jego grze. I w karierze i na żywo. :D Kibice Realu w większości mylą jego styl gry, myślą że jest 6 która potrafi wyprowadzić akcję. Toni kompletnie nie radzi sobie w odbiorze piłki a z rozegraniem w zeszłym sezonie też było kiepsko. Nie potrafi zaskoczyć przeciwników kreatywnym podaniem tak jak robi to Thiago. Ma jedynie niesamowicie celne górne podania. Co do innych transferów to czy nie za duża sumka z James'a ? Chłopak jest utalentowany ale rozegrał jedynie parę dobrych meczów na mistrzostwach. Nie oglądam ligi Francuskiej ale podejrzewam, że 75 milionów za 22 latka to troszeczkę za dużo. :) Angela nie oddawaj nikomu, to zawodnik światowej klasy który w pojedynkę potrafi zmienić losy spotkania. A to co pokazywał w finale Ligii Mistrzów to coś wspaniałego.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 06, 2014, 23:40:08 »
@fcbm18, to ja Ci mogę zapewnić, że James w lidze również miał świetny sezon. Otrzymał nagrodę najlepszego młodego gracza Ligue 1, nagrodę, którą dwukrotnie zdobywał Eden Hazard, a ostatnim jej zdobywcą był Florian Thauvin. Szkoda tylko, że jego temperament nie pozwolił mu na szybsze rozwinięcie kariery. Co prawda Rodriguez miał cienki start, ale z czasem rozkręcił się na dobre, co pokazał zresztą na MŚ

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 07, 2014, 10:08:13 »
Gdyby do Madrytu zawitał Falcao i James Rodriguez to zrobiło by się baardzo ciasno w ataku "Królewskich", dodatkowo każdy chciał by grać. Kroos to dobra inwestycja, myślę, że Niemiec zdecyduje się na przejście do Realu. W ogóle Real ma teraz łatwiej pozyskiwać piłkarzy, pewnie Perez zadowolony dziesiątym Pucharem Europy zgodzi się na kilka wzmocnień a i dużo piłkarz chce przejść do Madrytu i spróbować obronić ten tytuł.
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 07, 2014, 11:10:46 »
W takich okolicznościach nie sprzedawałbym Di Marii, ale Krossa też bym nie zakupował. Inaczej przedstawia się sprawa z Falcao i Jamesem. W przypadku tego drugiego problemem jest cena zbyt wygórowana, ale może wyłożyć za niego kasę + Benzemę. Tak Benzemę, a za niego zakupił za pełną pulę Falcao i pozostawił Morate w kadrze. Wtedy sprawa ataku byłaby zamknięta. Wzmocniłbym też LO i sprzedał Fabio Coentrão.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 07, 2014, 20:10:41 »
Kroosa kupiłem do Realu gdy grałem nimi w fifie 14. Nie najlepiej sie spisywał, ale to oczywiście tylko gra, jeśli chodzi o Di Marie to za żadne pieniądze bym go nie sprzedał.

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.01.2014r.
    • twitter
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 08, 2014, 02:17:28 »
Jakoś Falcao jeszcze widzę w Realu, ale Jamesa już nie. Według mnie to nie jest dobry wybór dla niego samego. Ofensywa Królewskich już jest bardzo dobra, i Ronaldo, i Bale, i di Maria, są lepsi od młodszego Kolumbijczyka.
Kross okey, bardzo dobry zawodnik. Ale nie jest aż tak zwrotny. Nie jest tak dobry w defensywie. Jednak Xabi Alonso w tym aspekcie gry jest od niego lepszy.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 08, 2014, 02:23:36 »

Pogba nie w tym roku.

Francuz Paul Pogba na pewno nie zostanie zawodnikiem królewskich w tym sezonie.

Od wielu tygodni łączony z Realem pomocnik wypowiedział się na temat swojej przyszłości. -Mam kontrakt do 2016 roku i jeszcze nie wiem czy go przedłużę, ale teraz nigdzie się nie wybieram. Bardzo prawdopodobne jest, że za rok, czyli w 2015 Francuz odejdzie z Juventusu. W kolejce ustawiło się już kilka klubów, a jednym z nich jest Real Madryt, który w przyszłym letnim okienku transferowym postara się sprowadzić zawodnika na Santiago Bernabeu.

Cristiano zdąży?

Wszystko wskazuje na to, że Cristiano Ronaldo nie zagra w pierwszych meczach nowego sezonu.

To bardzo smutna wiadomość dla wszystkich fanów, ale i też całego obozu Realu. Największa gwiazda i najważniejszy piłkarz ubiegłego sezonu może nie zdążyć na rozpoczęcie nowej batalii o ligę. Cristiano obecnie przechodzi okres rehabilitacyjny w ośrodku w stolicy Hiszpanii. Oczywiście sam zawodnik deklaruje chęć gry i jest przekonany, że nic wielkiego mu nie dolega, jednak lekarze stanowczo odradzają jakiekolwiek przeciążenia lewego kolana. Carlo Ancelotti rozmawiał już z Ronaldo i wyjaśnił, że ten musi w pełni wyzdrowieć, bo czeka ich długi sezon i chce mieć swojego cracka gotowego w 100% do gry.

Nowe przydziały w szatni.

Kto zostanie kapitanem na nowy sezon? Wiemy już wszystko.

Drugi sezon Carlo Ancelottiego w Realu Madryt będzie zupełnie inny niż pierwszy. A to wszystko dlatego, że Włoch zyskał u wszystkich swoich piłkarzy bezgraniczne zaufanie. Naprawił atmosferę po Mourinho i wprowadził odmienną filozofię. Dzisiaj także poznaliśmy nowy przydział kapitanów. Wcześniej panowała zasada, kto jest w klubie najdłużej nosił będzie opaskę w danym spotkaniu. I tak pierwszym wyborem trenera okazali się Iker Casillas, Sergio Ramos, Marcelo i Pepe. Z rozpoczęciem nowego sezonu obejrzymy z opaską na ramieniu nowego/starego kapitana, a będzie to Sergio Ramos. Według Anchelottiego jest on zdecydowanie szefem tej drużyny, co niejednokrotnie pokazał w poprzednim sezonie, gdzie był nie tylko szefem, czy kapitanem pod nieobecność Ikera, ale dobrym duchem zespołu i strzelcem decydujących goli . Drugim kapitanem będzie Xabi, szef środka pola. Trzecim wyborem jest Iker, zaś czwarty to Cristiano.

1. Sergio Ramos
2. Xabi Alonso
3. Iker Casillas
4. Cristiano Ronaldo

¡Bienvenido a casa James.

Kolumbijczyk James Rodriguez ostatecznie porozumiał się z Realem Madryt!

Pierwszy transfer w nowo otwartym okienku stał się faktem. Gwiazda Mistrzostw Świata w Brazylii od nowego sezonu będzie występować w koszulce Królewskich. Jak wcześniej informowaliśmy Monaco oczekiwało kolosalnej sumy na swojego zawodnika, jednak Perezowi udało się nieco obniżyć żądaną kwotę, która ostatecznie wyniosła 50 milionów euro. Jeszcze nie wiadomo jakie warunki kontraktu ustalił Kolumbijczyk, ponieważ obie strony tego nie ujawniły. Ten transfer praktycznie zamyka przyjście na Bernabeu Radamelowi Falcao, którego także bardzo chciał pozyskać Madryt. Mimo wszystko przybycie Jamesa otwiera nowe możliwości, gdyż Cristiano póki co jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci. Portugalczyk może występować na środku ataku, a wtedy otwiera się lewa strona dla Di Marii i Rodrigueza, którzy mogą grać zarówno w pomocy jak i na skrzydle. W najbliższych dniach James pojawi się w stolicy, by przejść szczegółowe badania i ostatecznie złożyć swój podpis w biurze przy Concha Espina 1. W sieci oczywiście pojawiły się informacje, jakoby nowy zawodnik w swoim pierwszym sezonie założył koszulkę z numerem '10'. Na ile okażą się one prawdą przekonamy się już niedługo podczas prezentacji numerów.

Sprawa Xabiego nadal otwarta.

Wciąż niejasna jest przyszłość Xabiego Alonso i jego potencjalnego następcy.

Każdy z nas wie, jak ogromnie ważną postacią w Realu Madryt jest Hiszpan Xabi Alonso. Jest graczem, który szefuje w drugiej linii i przez niego przechodzi praktycznie każda wyprowadzana akcja. Obecny vice-kapitan Realu zakończył niedawno reprezentacyjną karierę, aby w pełni skupić się na grze w klubie i mieć więcej dni odpoczynku. Zawodnik posiada jeszcze 2-letni kontrakt, który chce zrealizować, ale wciąż nie wiadomo, czy zgodni się go przedłużyć. Klub chce, aby Xabi grał jak najdłużej w białych barwach, ale też nie będzie utrudniał jeżeli ten postanowi odejść, dlatego od dłuższego już czasu w Madrycie trwa poszukiwanie jego godnego następcy. Teoretycznie tą pozycję mógłby zająć Modrić, co otworzyłoby drogę do pierwszego składu Isco lub Kroosowi, u którego brakuje tylko oficjalnego potwierdzenia transferu. Taka opcja wchodziłaby w grę, jednak Luka to gracz zbyt filigranowy i zbyt dobrze grający do przodu, aby ustawiać go na pozycji tuż przy stoperach.

Przed rokiem do klubu został sprowadzony właśnie taki zawodnik, którego naturalną rolą jest zebranie doświadczenia i zastąpienie Alonso, a jest to Asier Illaramendi. Przez większość nazwany transferowym niewypałem, bo w rzeczywistości okazał się piłkarzem, który średnio radzi sobie z przejęciem obowiązków Xabiego. Asier nigdzie się nie wybiera i na pewno pozostanie w klubie. Możliwe, że będzie miał rywali tej walce, bo łączeni z Madrytem są Luiz Gustavo, Axel Witsel i Yohan Cabaye. To piłkarze, którym bacznie przyglądają się skauci ze stolicy.

Florentino: Di Stéfano to Real Madryt

– To jeden z tych dni, o których myśleliśmy, że nie nadejdą nigdy. Dzień smutku dla całego madridismo. Chciałbym złożyć w imieniu swoim i Realu Madryt kondolencje i wyrazy wsparcia dla rodziny Alfredo, a w szczególności jego dzieciom.

– Odszedł od nas największy gracz w historii Realu Madryt, najlepszy w historii. Madridismo we wszystkich zakątkach świata odczuwa niesamowity smutek. Alfredo Di Stéfano po raz pierwszy ubrał koszulkę Królewskich w 1953 roku. Teraz nie ma go już wśród nas, jednak będziemy mu na zawsze wdzięczni. Alfredo zmienił historię tego klubu i całej piłki nożnej. Alfredo Di Stéfano to Real Madryt. Jego sojusz z tym klubem odmienił historię Blancos.

– Gdy Hiszpania znajdowała się w najtrudniejszym dla siebie etapie, Alfredo i Santiago Bernabéu stworzyli drużynę podziwianą na całym świecie. Był w stanie rozprzestrzenić pasję do Realu Madryt po całym świecie. Zmienił go w najbardziej kochany i podziwiany klub na Ziemi. Chciałbym mu za to podziękować.

– Ponadto Alfredo był moim przyjacielem. Niejedno wspólnie przeżyliśmy. Proszę sobie wyobrazić, czym było dla mnie dzielenie doświadczeń z najlepszym piłkarzem świata. Di Stéfano nauczył nas, że nigdy nie wolno się poddawać i że trzeba poświęcać się dla dobra Realu Madryt. Zawsze dobrze mówił o swoich kolegach. Wartości, które reprezentował w olbrzymiej mierze przyczyniły się do osiągnięć zespołu w tamtych latach. Dał wiele zarówno naszemu klubowi, miastu, jak i Hiszpanii i całemu światu.

– Teraz w naszym obowiązku jest opowiadać o nim tym, którzy nie mieli okazji go widzieć, by mogli dowiedzieć się o istnieniu zawodnika, który zmienił wszystko. Zawodnika, który ma na koncie Złotą Piłkę i zawsze było mu mało sukcesów. Brał wspólnie z nami udział we wszystkich najważniejszych wydarzeniach w historii klubu. To on położył pierwszy kamień w naszym miasteczku sportowym i prezentował najważniejszych piłkarzy.

– Madryt był jego domem i życiem. Dlatego też składamy mu dziś należny hołd. Przybył do stolicy Hiszpanii, by zostać w niej do końca swoich dni. Jego obecność tutaj będzie wieczna. Alfredo Di Stéfano, Honorowy Prezesie Realu Madryt, madridismo nigdy cię nie zapomni.
źródło: realmadrid.pl

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=74726e81815bc1d237fc1e09618e2ce1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=74726e81815bc1d237fc1e09618e2ce1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2014, 22:08:36 wysłana przez Mejor »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 08, 2014, 09:56:54 »
Ładne, przejrzyste przedstawienie posta. Pogba na razie u was nie zagra, ale skoro Florentino ma niego "ochotę" (a pewnie ma, skoro ten news) to prędzej czy później wyłoży odpowiedną ilość, a Pogba zechce grać w Realu. Co do kontuzji Ronaldo, no to wiadomo, osłabienie, ale z drugiej strony macie szeroką kadrę i poradzicie sobie ten mecz czy dwa bez niego.
Pierwszy transfer staje się faktem. A jednak James Rodriguez. Ciekawe, jak to wszystko Ancoletii połączy.
Kapitanem został Sergio Ramos, to najlepszy z możliwych wyborów. Oby tylko Iker pogodził się z odbiorem opaski kapitańskiej i nie robił afer.
I jeszcze słówko o Di Stefano: legenda Realu i genialny piłkarz swego czasu. Niech spoczywa w pokoju.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 08, 2014, 09:56:54 »