mnie się ogólnie MyClub podoba, ale...
w wersji PC nie ma praktycznie żadnego zabezpieczenia przed graczami którzy się rozłączają się bez żadnych konsekwencji kiedy przegrywają mecz(najbardziej frustrują Ci którzy przegrywają 6-0 i się rozłączają w 90 minucie), zawsze takich idiotów można zablokować, ale to trochę walka z wiatrakami, no i niestety jak się gra w puchar to można wylosować przeciwnika którego ma się na czarnej liście, pozytyw jest taki że w pesie2014 (w moim przypadku) przeciwnicy częściej się rozłączali, teraz mając rating AAA zdarza się to tak raz na 5-6 meczy w których prowadzę ponad 1 bramką
a co do składów, to oczywiście bardzo ujowe jest to, że piraci mają handicap w postaci 4 gwiazd od samego początku, ale i tak nie wiem jakim cudem ich utrzymują, w MyClub właśnie dobre jest to, że praktycznie nie da się utrzymać dream teamów, przedłużenie kontraktu Riberemu kosztuje coś około 2800 GP, załóżmy że przeciętny gracz który raz wygrywa, raz przegrywa zyskuje około:
5*2200 gp + 5*800 gp = 15 000 gp + 10*300 (sprzedaż losowanego śrutu ) = 18 000-1500(pensja trenera)=16 500/11= 1500, tak więc przeciętny gracz może sobie pozwolić na utrzymanie przeciętnej jedenastki po 1500 dla piłkarza
nawet wygrywając mecz za meczem nie dałoby się utrzymać 11 złożonej z ścisłego topu i to jest dobre
a co do czarnych piłek to właśnie wolę mieć zawodników z overalem 82 (u mnie to: Lukaku i Adebayor) niż wyżej wspomnianego Riberego który ma overall 89 kosztuje bardzo dużo, a nie ma z niego aż takiego pożytku jak z dwóch sprawnych napastników, wywaliłem więc Riberego całkowicie ze składu
aa pomysł z trenerami uważam, za niezbyt trafiony. bez sensu, że nie da się ustawić swojej formacji