Leo szuka gry kombinacyjnej, Ronaldo najprostszej drogi do bramki Ronaldo bez swojego uderzenia byłby średniakiem ale Nani nawet jak prowadzą piłke to Ronaldo ją naparza z laczka a Leo pieści
Nieźle mnie rozbawiłeś. Czy piłkarzy się docenia za to jak pieszczą piłkę (Ohh!)? Nie! Docenia się ich za osiągnięcia, umiejętności. Nie wiem jak do was przemówic, ale gra w lidze angielskiej gdzie zespoły typu Stoke, Fulham, Middlesbrough itd. murują bramkę w 9 (1 napastnik na środkowej linii) wymaga dużo większych umiejętności. Umiejętnosc wymieniania podań z kolegami na małej przestrzeni. Dobre dośrodkowania, strzały, drybling, gra głową. We wszystkich tych aspektach Cristiano BIJE NA GŁOWĘ Messiego. Messi może się równac jedynie w umiejętności wymieniania podań z kolegam (wchodzenie do bramki przeciwnika - taktyka Barcelony). Tak więc Messi jest nikim przy Ronaldo i nie piszę tego z jakiejś nienawiści albo czegoś innego. Nie lubię ani Manchesteru ani Barcelony, więc mogę ocenic obiektywnie. Messi po prostu nie tyle, że nie zasługuje, on po prostu nie ma umiejętności dzięki, którym mógłby zdobyc Złotą Piłkę.
Może Ronaldo dobrze zagrał w tych meczach ale w reprezentacji to mu nieidzie i jakoś mają przy sobie piłkarzy słabszego formatu a nie Rooneya, Berbatowa, Scholsa czy Andersona to już tak dobrze niegra strzelili w 6 bramek z tego 4 Malcie i Ronaldo ani razu jeszcze niestrzelił a awans się oddala i jakoś niepotrafi wziąść cięzaru gry na siebie
Słuchaj tyle się mówi o porażkach Portugalii na wielkich imprezach. A co osiągnęła Argentyna? A jeśli Messi jest taki wspaniały to dlaczego nie poderwał Argentyny w meczu z Boliwią (6-1)
Odpowiedzcie sobie sami.
a co do premier lague to też niejest taka zajebista iga co roku Liverpool Chelsea Manchester i Arsenal są w pierwszej 4 i tylko zamieniając się miejscami co niewyklucza że to niejest w tym momencie najlepsza liga świata
A w hiszpańskiej nie przypadkiem Real i Barcelona zamieniają się pozycjami 1 i 2
A nie przypadkiem za nimi bardzo bardzo często czai się Valencia, Villarreal i Sevilla