Z tego co wiem, to Rutkowski wykupujac te udzialy w Lechu splacil czesc dlugow za WKP. Z punktu prawnego Lech teraz odpowiada, za licencje ktora posiadal Rutkowski. Przynajmniej tak mi sie wydaje. I jeszcze raz napisze, to nie Amica zmienila nazwe. Posluze sie tu przykladem, Jakis czas temu mowilo sie o fuzji Scani jednego z najwiekszych producentow samochodow ciezarowych i autobusow z Manem. Niemcy mieli przejac szwedzka firme. I chyba tez przejeli. No i co? Zniknely z ulic Scanie? Czy ktos mowi na Scanie, ze jest niemiecki samochodem? Nie. Jest ta sama szwedzka Scania, z historia, tradycja itd tyle, ze Man splacil jakies dlugi czy cos, dzieki ktorym Scania moze dalej produkowac. Oczywiscie Man ma tez z tego jakies korzysci. Podobnie jest z ta fuzja Lecha z Amica. Rutkowski nie przeniosl do Poznania zadnego klubu, tylko prawo do gry w Ekstraklasie. Tak jak kiedys KS Lech przeksztalcil sie w KKS Lech, pozniej w PKP Lech, tak teraz z WKP Lech powstal KKS Lech z ta roznica, ze teraz licencja do gry nalezala do Rutkowskiego, licencja ktora pozwalala na ta gre, welug ktorej Rutkowski(ktory teraz jest wlascicielem, posiadajacy 100% udzialow) nie mial zadnych zobowiazan, dlugow itd.
Teraz co do zarzutow. WKP postawiono zarzuty sprzedania, jak dobrze pamietam dwoch spotkan. Byl to rok 2004 i mecze z Gornikiem Polkowice i Switem Nowy Dwor Mazowiecki. Jednak za sprzedanie meczu kar sie nie przewiduje, co mnie troche dziwi... Natomiast co do Fryzjera i Amici. Zarzutu nikt im nie postawil...