Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619279 razy)

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.02.2009r.
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #2040 dnia: Listopad 23, 2011, 22:49:42 »
Haha jak dobrze pójdzie to 3 drużyny z mocarnej PL będą grać na wiosne w LE.

Offline kamileqPL

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 30.11.2008r.
  • Dawniej Kaka269 ;) Polonia Warszawa <3
« Odpowiedź #2041 dnia: Listopad 23, 2011, 22:50:17 »
O matko! Przegraliśmy z Leverkusen 2-1 i jeśli nie wygramy z Valencią to Liga Europejska. K*rwa brawo co oni odpier*alają  :o

no dokładnie, ale żeby awansować wystarczy nam remis z Valencią, bo lepszy bilans mamy :)

DRAMAT! Normalnie nie mogę sobie wyobrazić, że w LE będzie Chelsea grać..
1000 wiadomości na PESLeague.PL - 20:29, 01.09.2012r.!!!!

" border="0

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2042 dnia: Listopad 23, 2011, 22:57:15 »
no dokładnie, ale żeby awansować wystarczy nam remis z Valencią, bo lepszy bilans mamy :)
Zależy jaki remis bo liczą się bezpośrednie mecze.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #2043 dnia: Listopad 23, 2011, 23:34:28 »
Ze by awansowac musi byc 0-0, przy stanie 1-1 czeka nas LE bo Valencia ma lepszy bilasn i na ten moment Chelsea nie wychodzi z grupy w LE, na ten moment Valencia zdobywa 3pkt. na SB bo jest bardzo mocna !!! , jak Liverpool dal rade to i Valencia da rade, ja juz w nic nie wierze nawet w zdobycie 3 pkt z Wolvesami.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #2044 dnia: Listopad 24, 2011, 00:04:42 »
Haha jak dobrze pójdzie to 3 drużyny z mocarnej PL będą grać na wiosne w LE.
Zagra jedna: City. Nawet jeśli wygrają z Bayernem (spokojnie ich na to stać, tylko w obecnej edycji LM widać, jakimi są żółtodziobami na takim szczeblu rozgrywek), to nie sądzę, by przeciętne Napoli straciło punkty ze skazanym na pożarcie Villareal. Chelsea powinna sobie poradzić z Valencią, chyba że zje ich presja. Natomiast United... po raz kolejny widać, gdzie zaprowadza tę drużynę olewactwo, eksperymenty kadrowe i brak ambicji, ale chyba nie wierzysz w to, że wyeliminuje ich Basel... Tym bardziej, że Anglikom do awansu wystarczy remis. Wyjście z pierwszego miejsca jest już chyba niemożliwe.

Losowanie będzie ciekawe. Jeśli United awansują, najlepiej byłoby gdyby trafili na jakąś słabą drużynę albo na Barcelonę, bo lepiej z nimi odpaść w 1/8 niż znowu w finale. Najtrudniejsza przeprawa byłaby niewątpliwie z Bayernem, jednak obawiam się odpadnięcia z Realem. W normalnej sytuacji byłby to ciekawy i zacięty dwumecz, ale widać gdzie są z formą jedni i drudzy. Przegraba z Los Blancos byłaby niewygodna ze względu na wybujałe ego większości ich kibiców. Szczerze mówiąc wolałbym być wyautowany nawet przez Liverpool albo City.

No ale masz rację, Premier League jest w kryzysie i to już od kilku dobrych lat. Na sarkazm decydować się nie musisz, bo to w dalszym ciągu silna i wyrównana liga. Jakby cię tak nie bolało, że liga hiszpańska to siostra krwi SPL, w ogóle byś się tym nie przejmował.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #2045 dnia: Listopad 24, 2011, 01:14:02 »
ale chyba nie wierzysz w to, że wyeliminuje ich Basel...
Nie zdziw sie jesli MU tez nie awansuje, Basel jest u siebie bardzo mocne a MU ma latwa grupe i wstyd by bylo z takiej nie wyjsc, popatrz na wyniki MU w LM, wczoraj fuksiarski remis z Benfica gdzie Berbatov strzela gola ze spalonego to i tak sie cieszcie ze 1pkt. niz 0,. Ferguson sobie mysli ze wystawi slaby sklad na grupowe mecze LM i latwo z niej awansuje jak zawsze, ale to nie tedy droga dobre czasy sie skonczyly, w terazniejszosci nie trzeba olewac przeciwnikow bo zle sie na tym konczy.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #2046 dnia: Listopad 24, 2011, 09:57:34 »
Nie zdziw sie jesli MU tez nie awansuje
Nie zdziw się jeśli Chelsea też nie awansuje. 7:0 z Genkiem robi spore wrażenie. My im nie wbiliśmy tyle w dwóch spotkaniach. Może i było 5:0, ale żeby stracić z nimi punkty, to już naprawdę. Może i lepiej byłoby zająć to trzecie miejsce. Może w końcu ktoś by ku*wa na oczy przejrzał i zrobił jakąś konkretną rewolucję, bo stało się to co w końcu musiało się stać poprzez takie jakieś śmieszne transfery jak Lukaku, zamiast wzmocnienia na tu i teraz i trzymanie na siłę zasłużonych graczy chyba tylko za nazwisko.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 13:08:04 wysłana przez Emilek1908 »

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2047 dnia: Listopad 24, 2011, 16:07:16 »
Nie zdziw sie jesli MU tez nie awansuje, Basel jest u siebie bardzo mocne a MU ma latwa grupe i wstyd by bylo z takiej nie wyjsc, popatrz na wyniki MU w LM, wczoraj fuksiarski remis z Benfica gdzie Berbatov strzela gola ze spalonego to i tak sie cieszcie ze 1pkt. niz 0,. Ferguson sobie mysli ze wystawi slaby sklad na grupowe mecze LM i latwo z niej awansuje jak zawsze, ale to nie tedy droga dobre czasy sie skonczyly, w terazniejszosci nie trzeba olewac przeciwnikow bo zle sie na tym konczy.

I tak są w lepszej sytuacji od nas, zresztą AVB też eksperymentuje składem w LM. Z tymi grupami to też bez jakiś większych napinek, może i Chelsea ma troche jednak tą grupe mocniejszą ale to nie zmienia faktu, że tak klasowa drużyna powinna bez większych problemów wyjść z pierwszego miejsca.

Co do meczu to nie ma zbytnio co komentować, Chelsea gra słabo nie od wczoraj tak więc spodziewać się można było takiego wyniku.
Myślę, że mamy jeszcze szanse i to wcale nie takie małe na awans. Za Ancelottiego też mieliśmy kryzys i to w obu jego sezonach i z obu wychodziliśmy. Tylko zobaczymy czy uda nam się wyjść w miare szybko.
Rewolucja jest potrzebna, to widać. Jednak chciałbym zamiast wielkich transferów, zacząć stawiać na młodzież.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 16:09:23 wysłana przez mrozio11 »

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #2048 dnia: Listopad 24, 2011, 17:25:58 »
No ale masz rację, Premier League jest w kryzysie i to już od kilku dobrych lat.
O jaki kryzys chodzi, wytłumacz mi to, bo nie rozumiem.
Chodzi oto, że drużyny grają słabo poza ligowymi boiskami? Nie sądzę.
W ostatnich 4 latach, 3 razy angielski zespół był w finale. (2008 - ManU - Chelsea, 2009 - Barca - Manu, dodajmy 1/4 Manu - Bayern, Manu - Barca)
Wcześniejszy sezon w 1/4 Tottenham, Chelsea, ManU, Arsenal. Można dodać jeszcze sezon 2009/2008, gdzie zespoły dochodziły do 1/4, ale nie chce mi się już pisać.
Może źle to zrozumiałem, bo nie napisałem o co dokładnie chodzi mówiąc "kryzys".
wczoraj fuksiarski remis z Benfica
To chyba Benfica "fuksiarsko" z nami zremisowała.
Nie oglądałeś chyba meczu/powtórki jeśli tak twierdzisz, i nadal tak myślisz.
Pierwszy gol, czysty fart.. Jones niefortunnie trafił piłkę, więc ta bramka zupełnie nie zasłużona. (dla gości)
Kolejne minuty była dla United, ciągłe ataki przysłużyły się bramce. Jak można pisać, że była ona nie słuszna? Nie wiem, była na spalonym, ale błędy się zdarzają.
Kolejne minuty to nadal nasza dominacja i świetne rajdy Naniego. Benfica bezradnie wybijała piłkę, bo na prawdę mogło paść dla nas ok. 5 bramek. Po wyjściu na prowadzenie, kolejna farciarska bramka dla gości.
Złe wybicie De Gei, chyba można to uznać za fart dla przeciwnika.

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2049 dnia: Listopad 24, 2011, 18:31:46 »
O jaki kryzys chodzi, wytłumacz mi to, bo nie rozumiem.
Chodzi oto, że drużyny grają słabo poza ligowymi boiskami? Nie sądzę.
W ostatnich 4 latach, 3 razy angielski zespół był w finale. (2008 - ManU - Chelsea, 2009 - Barca - Manu, dodajmy 1/4 Manu - Bayern, Manu - Barca)
Wcześniejszy sezon w 1/4 Tottenham, Chelsea, ManU, Arsenal. Można dodać jeszcze sezon 2009/2008, gdzie zespoły dochodziły do 1/4, ale nie chce mi się już pisać.
Może źle to zrozumiałem, bo nie napisałem o co dokładnie chodzi mówiąc "kryzys".To chyba Benfica "fuksiarsko" z nami zremisowała.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Ned oczywiście,że nie wierzę w to,że Basel ich wyeliminuje,ale pewnie pamiętasz jak było z Liverpoolem,gdy grał ze Szwajcarami,natomiast Valencia ma spore szanse,żeby wyeliminować niebieskich.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 18:35:28 wysłana przez ebolek22 »

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #2050 dnia: Listopad 24, 2011, 18:43:36 »
Nie zdziw się jeśli Chelsea też nie awansuje.
No i mnie to nie zdziwi. Heh Boas nawjwidoczniej chce a bys my grali w LE, wkoncu ma doswiadczenie w tych rozgrywkach :D

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #2051 dnia: Listopad 24, 2011, 18:46:03 »
To chyba Benfica "fuksiarsko" z nami zremisowała.
Nie oglądałeś chyba meczu/powtórki jeśli tak twierdzisz, i nadal tak myślisz.
Pierwszy gol, czysty fart.. Jones niefortunnie trafił piłkę, więc ta bramka zupełnie nie zasłużona. (dla gości)
Kolejne minuty była dla United, ciągłe ataki przysłużyły się bramce. Jak można pisać, że była ona nie słuszna? Nie wiem, była na spalonym, ale błędy się zdarzają.
Kolejne minuty to nadal nasza dominacja i świetne rajdy Naniego. Benfica bezradnie wybijała piłkę, bo na prawdę mogło paść dla nas ok. 5 bramek. Po wyjściu na prowadzenie, kolejna farciarska bramka dla gości.
Złe wybicie De Gei, chyba można to uznać za fart dla przeciwnika.

O ku.wa.

Benfika na gola nie zasłuzyła, bo to był samobój, ale gol dla United prawidłowy, bo błędy się zdarzają?
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #2052 dnia: Listopad 24, 2011, 19:18:25 »
Przepraszam, że odejdę od tematu... no ale trzeba. Nexat jesteś kibicem(sezonowcem?) Manchesteru a nie wiesz, że nie powinno się pisać "ManU"? Dalsze informacje tutaj gdybyś nie wiedział o co chodzi:

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2053 dnia: Listopad 24, 2011, 20:58:14 »
Nexat jesteś kibicem(sezonowcem?) Manchesteru a nie wiesz, że nie powinno się pisać "ManU"? Dalsze informacje tutaj gdybyś nie wiedział o co chodzi:

Tak, jestem sezonowcem, moje motto brzmi: Dumny po zwycięstwie, zmiana klubu po porażce.
A teraz tak na serio, jak się gó** znasz na tej drużynie, to proszę Cię.. najpierw przeszukaj fora i sprawdź czy ten skrót jest nadal obraźliwy. (tzn. jest, ale w o wiele mniejszym stopniu, mamy XXIw.)
Tutaj, pewien mądry człowiek świetnie to wyjaśnił.

Benfika na gola nie zasłuzyła, bo to był samobój, ale gol dla United prawidłowy, bo błędy się zdarzają?
Czytałeś w ogóle to co napisałem, czy tylko sobie zacytowałeś?
Benfica, a nie Benfika to po pierwsze.
Nie zasłużyli na pierwszą bramkę, ponieważ był to błąd graczy ManU. (specjalnie napisałem ManU, TekU. :)) Benfica zaczęła dobrze, ale jak zasłużyli na bramkę? Bo mieli więcej podań w pierwszych 4 minutach?
Po 2, gdzie ja napisałem, że gol dla United był prawidłowy?
Użyłem stwierdzenia "słuszna", a chodziło oto, że to my od hmm.. 10 minuty graliśmy świetnie.
Atakowaliśmy, mieliśmy częściej piłkę, i częściej byliśmy w polu karnym rywala. Bramka się nam należała, był spalony, ale czy to ICH wina!? (graczy ManU)
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 21:00:08 wysłana przez NexaT »

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #2054 dnia: Listopad 24, 2011, 21:43:59 »
Czytałeś w ogóle to co napisałem, czy tylko sobie zacytowałeś?

Tak sobie rzuciłem, od niechcenia.

Benfica, a nie Benfika to po pierwsze.

Fakt, nie potrzebnie spolszczyłem.

Nie zasłużyli na pierwszą bramkę, ponieważ był to błąd graczy ManU. (specjalnie napisałem ManU, TekU. Uśmiech) Benfica zaczęła dobrze, ale jak zasłużyli na bramkę? Bo mieli więcej podań w pierwszych 4 minutach?
Po 2, gdzie ja napisałem, że gol dla United był prawidłowy?
Użyłem stwierdzenia "słuszna", a chodziło oto, że to my od hmm.. 10 minuty graliśmy świetnie.
Atakowaliśmy, mieliśmy częściej piłkę, i częściej byliśmy w polu karnym rywala. )

Przecież Jones nie zabawił się w Mrowca, ten gol padł po bardzo ładnej akcji Benfici, co w nim przypadkowego? I tak za anglikiem stał Cardozo bodajże i wbił by piłkę do pustej bramki. Tak samo można napisać, że gole dla United padły po błędach obrońców Benfici, też były przypadkowe?

Bramka się nam należała, był spalony, ale czy to ICH wina!? (graczy ManU

Widzisz, a wszystkie kontrowersyjne sytuacje w meczach Barcelony to nie wina sędziów, tylko Katalończyków.

Po za tym gratuluję szacunku do własnego klubu.

" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2055 dnia: Listopad 24, 2011, 22:11:28 »
Tak sobie rzuciłem, od niechcenia.
Tak myślałem.

Fakt, nie potrzebnie spolszczyłem.

Co tutaj jest do spolszczania? Jedna literka? Gratuluje szacunku do innych klubów, powinno pisać się oryginalne nazwy.

co w nim przypadkowego?
Bramka?
I tak za anglikiem stał Cardozo bodajże i wbił by piłkę do pustej bramki.
Radzę obejrzeć powtórkę meczu Manchester - Chelsea, i zobaczyć parady De Gei. (tam była też na pustą bramkę)
Tak samo można napisać, że gole dla United padły po błędach obrońców Benfici, też były przypadkowe?
Gdzie oni tam popełnili błąd?
Bramka samobójcza, a bramka zdobyta przez rywala to dwie zupełnie inne rzeczy.

Widzisz, a wszystkie kontrowersyjne sytuacje w meczach Barcelony to nie wina sędziów, tylko Katalończyków.
No widzisz. :)

Po za tym gratuluję szacunku do własnego klubu.
Chodzi Ci o używanie skrótu "ManU"?
Polecam przeczytać tamten artykuł, a także poszukać innych.

PS. Pisałem na szybko, więc pewnie palnąłem jakąś głupotę.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #2056 dnia: Listopad 24, 2011, 22:23:52 »
Co tutaj jest do spolszczania? Jedna literka? Gratuluje szacunku do innych klubów, powinno pisać się oryginalne nazwy.

Dlaczego nie piszemy Футбольный клуб «Анжи» Махачкала, tylko Anży Machaczkała? Ale rozumiem, mój błąd.

Po raz kolejny napiszę, że przypadkowa to była bramka dla Wisły w meczu z Arką. Tutaj to był normalny gol po świetnej akcji, tyle, że obrońca uprzedził napastnika i to jemu zaliczyło się tego gola.

Gdzie oni tam popełnili błąd?
Bramka samobójcza, a bramka zdobyta przez rywala to dwie zupełnie inne rzeczy.

Raz, że przy Berbatovie nikogo nie było, dwa, że Fletcher sobie wbiegł jak w masło i jeszcze dobił.

Patrząc chłodnym okiem to jedyną różnicą jest nazwisko strzelca.

Chodzi Ci o używanie skrótu "ManU"?

Tak, chodzi mi o to. Ale to Wasz klub i Wasze problemy.

" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2057 dnia: Listopad 24, 2011, 22:32:57 »
Nie zdziw sie jesli MU tez nie awansuje
Przeżyłem sezon 2005/06, 1:6 z City i 1:4 z Liverpoolem na OT, nic mnie już w tej drużynie nie zdziwi. Tyle że United prawie nigdy nie przegrywają meczów o wszystko, a już szczególnie z takimi europejskimi słabeuszami. Przegrana będzie wielkim rozczarowaniem, zwłaszcza że na następne spotkanie piłkarze powinni wyjść bardziej zmobilizowani niż na pięć ostatnich.

wczoraj fuksiarski remis z Benfica gdzie Berbatov strzela gola ze spalonego to i tak sie cieszcie ze 1pkt. niz 0,
Jaki "fuksiarski"? Jones strzela samobója w sytuacji, w której spokojnie mógł oddalić zagrożenie, drugą bramkę dla Portugalczyków prezentują de Gea i Ferdinand... Nie, oni w ogóle nie mieli szczęścia. Zwłaszcza że to United prezentowali się na boisku lepiej. Mieli pecha, że nie wygrali, a ty tu wypisujesz, że powinni się cieszyć z jednego punktu i to na Old Trafford...

Cytat: NexaT
Może źle to zrozumiałem, bo nie napisałem o co dokładnie chodzi mówiąc "kryzys".
Nawet Real gra dobrze, a z angielskich drużyn tylko ta najgorsza nie musi bić się o awans, z czego dwie dotąd najlepsze grają taką padakę, że aż mdli... Zresztą chyba widziałeś dwa ostatnie "angielskie" finały LM. Komentarz do nich chyba jest zbędny.

Cytat: bolek
Nie. Naprawdę jest w kryzysie.

Cytat: TekU
Bo bannerze na górze strony widać, gdzie takich sieją. Nie lubię czegoś takiego.

Nexat jesteś kibicem(sezonowcem?) Manchesteru a nie wiesz, że nie powinno się pisać "ManU"?
Mocne słowa jak na kogoś, kto jeszcze w zeszłym sezonie był "fanem" Barcelony, Dortmundu i Jagiellonii jednocześnie...

Dalsze informacje tutaj gdybyś nie wiedział o co chodzi:
Pouczasz go, a pewnikiem przed przeczytaniem tamtego artykułu nawet nie wiedziałeś, kto to był Duncan Edwards.

Cytat: Pawlodar
co w nim przypadkowego?
...::)

Pewnie, Jones specjalnie sobie wje_ał tę piłkę do bramki, nie zrobił tego przypadkiem. Już pomijając to, że źle trafił w futbolówkę, którą mógł spokojnie wybić w pole albo poza plac gry.
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #2058 dnia: Listopad 24, 2011, 22:48:58 »
Wykonał instynktowny ruch nogą w kierunku piłki, a ta wpadła do bramki. Na pewno mniej przypadkowy niż chociażby większość z tych <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=0e9ec227a0484f76d29fd5aa8dcf2ad0&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=0e9ec227a0484f76d29fd5aa8dcf2ad0&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2059 dnia: Listopad 24, 2011, 23:19:47 »
Przeciwieństwem przypadku jest celowość. Pytam więc, dlaczego Jones miałby specjalnie strzelić sobie samobója.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #2059 dnia: Listopad 24, 2011, 23:19:47 »