Autor Wątek: Liverpool FC itd, itp :)  (Przeczytany 154430 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: Liverpool FC itd, itp :)
« Odpowiedź #300 dnia: Wrzesień 23, 2012, 20:50:53 »
Gdzie ja napisałem, że je oceniam tylko po stopklatkach? Spotkałem się z głosami, że Shelvey nie zaatakował Evansa wyprostowaną nogą, a karny był całkowicie "z dupy". Tu widać wszystko jak na dłoni. Widać, że Johnson przed faulem popychał Valencię (który co prawda dołożył trochę od siebie, ale obrońca LFC ewidentnie trafił w nogę, nie w piłkę) i na pewno nie była to walka bark w bark.

Czemu nie odniosłeś się do screena, który ukazał, jak w niektórych kręgach traktuje się osoby usiłujące zachować choć odrobinę obiektywizmu?

Szkoda, że tylko jeden został ukarany.
Bo tylko jeden został sfaulowany.

A przecie z kim przestajesz takim się stajesz
W takim razie już wiem, że Downing nauczył się tego od Gerrarda.
" border="0

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #301 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:17:55 »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #302 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:26:20 »
Z perspektywy ukazanej w pierwszym gifie niewiele widać (nie, żebym usprawiedliwiał RvP), a drugi tylko pogrąża Johnsona.
" border="0

Offline tyrhen

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 24.03.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #303 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:31:07 »
dobra Nederland odpusc Liverpool ma po 5 meczach 2 punkty i bilans bramkowy 4-10 ;D wystarczy

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #304 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:31:32 »
Zobacz, ze Valencii nogi się rozjechały jeszcze przed kontaktem. Szukał karnego, zanurkował, a sędzia dał się nabrać. Ja już się takich karnych w meczach Barcy naoglądałem, że mnie nie dziwi decyzja sędziego.
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #305 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:40:12 »
Ekhm.

Widać, że Johnson przed faulem popychał Valencię (który co prawda dołożył trochę od siebie, ale obrońca LFC ewidentnie trafił w nogę, nie w piłkę) i na pewno nie była to walka bark w bark.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #306 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:43:32 »
Przecież na tym pierwszym gifie ewidentnie widać, że faulu nie było.

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #307 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:45:04 »
Trochę słabo widać z tej perspektywy, ale faktycznie popychał go tam leciutko. W każdym bądź razie karny kontrowersyjny.

Przecież na tym pierwszym gifie ewidentnie widać, że faulu nie było.

Zaatakował wyprostowaną nogą. Faul był. Pytanie, czy na żółtko, czy czerwo.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 21:49:54 wysłana przez Nejdro »
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #308 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:47:37 »
Jeżeli miałbym oceniać z tego ujęcia, to na żółtą.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #309 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:50:19 »
Gdzie ja napisałem, że je oceniam tylko po stopklatkach?
nie napisałeś też, że nie oceniasz.

Spotkałem się z głosami, że Shelvey nie zaatakował Evansa wyprostowaną nogą, a karny był całkowicie "z dupy". Tu widać wszystko jak na dłoni.
bo nie zaatakował, nogę wyprostował po kontakcie z piłką, z resztą niewiele sytuacji pozwala na atak "podkuloną nogą". To jest interpretowane tak, ze jak wchodzisz od razu z wyprostowaną nogą (oczywiście wszystko zależy od sytuacji), to jest w zawodniku zbyt wiele agresji. Tutaj faktycznie Jonjo zbyt grzeczny nie był, ale na miłość boską, on nie atakował 2 nogami, a jak już napisałem wcześniej wyprostował nogę po trafieniu w piłkę. Dużo większe pole do trafienia dał też wykładający się przed interwencją Anglika Evans.

Widać, że Johnson przed faulem popychał Valencię (który co prawda dołożył trochę od siebie, ale obrońca LFC ewidentnie trafił w nogę, nie w piłkę) i na pewno nie była to walka bark w bark.
on tą nogę położył po tym jak Valencia rozkładał przeciwległą stopę - czyli drogi mu swoją interwencją nie zastawił (tzn. Antonio nie skręcał w tamtą stronę). Tak btw. to nawet jeżeli był faul, to idąc myślą większości sędziów, jeśli było minimalne przewinienie., to za symulkę karnego nie dyktujemy.
co do trzymania się, to zaraz zaczniemy nazywać twój klub Pussy United, bo za każdy kontakt należy wam się karny (np. Young w tamtym sezonie). Johnson nawet go nie ściągał za koszulkę

Czemu nie odniosłeś się do screena, który ukazał, jak w niektórych kręgach traktuje się osoby usiłujące zachować choć odrobinę obiektywizmu?
hehe, masz tupet. Nie rozumiesz, że twoja interpretacja nie musi być rzeczywistością ? Ja i wiele kibiców LFC uważamy, że te decyzje sędziego były z d*py i to jest dla nas obiektywne.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #310 dnia: Wrzesień 23, 2012, 22:11:39 »
dobra Nederland odpusc Liverpool ma po 5 meczach 2 punkty i bilans bramkowy 4-10 ;D wystarczy

I cieszy cie to strasznie?

Jeszcze tak a propos czerwonej kartki to czy nie krazyl tu niedawno filmik z meczu United na ktorym w ciagu kilkudziesieciu sekund doszlo do kilku takich atakow? Mialo to swiadczyc o domniemanej zajebistosci PL.

Karny a'la Alexis. Naciagany masakrycznie.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #311 dnia: Wrzesień 23, 2012, 22:20:34 »

Jeszcze tak a propos czerwonej kartki to czy nie krazyl tu niedawno filmik z meczu United na ktorym w ciagu kilkudziesieciu sekund doszlo do kilku takich atakow? Mialo to swiadczyc o domniemanej zajebistosci PL.

Karny a'la Alexis. Naciagany masakrycznie.

+1

Jeśli Shelvey dostał czerwo za faul na Evansie, to tutaj RvP również powinien opuścić boisko.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #312 dnia: Wrzesień 23, 2012, 22:27:39 »
 A karnego oczywiście nie było... Pewnie sędzia nabrał się na, że Valencia po swoich doświadczeniach nie może symulować...
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #313 dnia: Wrzesień 23, 2012, 22:35:25 »
To był fragment meczu z Wigan i miał świadczyć o nieustępliwości i ambicji większości zawodników występujących w tej lidze.

Cieszy się na możliwe derby Liverpoolu z Leeds w przyszłym sezonie.

Cytat: robi99
nie napisałeś też, że nie oceniasz.
Bo nie pytałeś.

bo nie zaatakował, nogę wyprostował po kontakcie z piłką
Wcale nie.

co do trzymania się, to zaraz zaczniemy nazywać twój klub Pussy United
Chyba tego nie przeżyję.

on tą nogę położył po tym jak Valencia rozkładał przeciwległą stopę
Zrobili to równocześnie. Już prędzej zaryzykowałbym stwierdzenie, że Valencia widząc nadciągającą nogę Johnsona, "rozjechał się" swoją.

Nie rozumiesz, że twoja interpretacja nie musi być rzeczywistością ?
To działa w obie strony.

Ja i wiele kibiców LFC uważamy, że te decyzje sędziego były z d*py i to jest dla nas obiektywne.
Dla was obiektywna jest każda wymówka po każdych przegranych derbach i każdym przerżniętym sezonie. Nigdy nie widziałem, by choć kilku z was przyznało, że byliście po prostu słabi.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #314 dnia: Wrzesień 23, 2012, 23:24:02 »
Bo nie pytałeś.
nie musiałem.

Wcale nie.
pełen wyprost nastąpił po kontakcie z piłką, albo kilka ms przed nim.

Chyba tego nie przeżyję.
jeżeli zrobiłaby się większa nagonka na nurkowanie piłkarzy United, wtedy byś się przejął.

Zrobili to równocześnie. Już prędzej zaryzykowałbym stwierdzenie, że Valencia widząc nadciągającą nogę Johnsona, "rozjechał się" swoją.
i za to rozjechanie choćby nie powinno być karnego. Już nie mówiąc że w momencie rozchylenia nogi, Valencia fizycznie nie mógł wpaść na nogę Glena.

To działa w obie strony.
akurat jakoś większość obiektywnych kibiców przychyla się do zdania kibiców LFC.

Dla was obiektywna jest każda wymówka po każdych przegranych derbach i każdym przerżniętym sezonie. Nigdy nie widziałem, by choć kilku z was przyznało, że byliście po prostu słabi.
to za mało czytasz, albo przeglądasz komentarze wybiórczo.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #315 dnia: Wrzesień 23, 2012, 23:35:30 »
nie musiałem.
Powinieneś był.

pełen wyprost nastąpił po kontakcie z piłką, albo kilka ms przed nim.
Nastąpił przy kontakcie z nogą Evansa.

jeżeli zrobiłaby się większa nagonka na nurkowanie piłkarzy United, wtedy byś się przejął.
Jasne. Zwłaszcza, że sam nie przepadam za nurkowaniem. Zachowanie Valencii i Younga to wykorzystywanie kontaktu - to po prostu boiskowe cwaniactwo.

i za to rozjechanie choćby nie powinno być karnego.
Przecież nie mówię, że karny był bezdyskusyjny i ewidentny. Po prostu decyzja o jego podyktowaniu była zrozumiała.

akurat jakoś większość obiektywnych kibiców przychyla się do zdania kibiców LFC.
Nic dziwnego, skoro mowa o najbardziej nielubianym klubie piłkarskim w Anglii, który dziwnym trafem jest przez zazdrośników przerabiany na ulubieńca FA i sędziów. Ciekaw jestem, czy wspomniani obiektywni kibice przychylają się też do tego zdania, wedle którego "gumozaur" trzyma w rękach co najmniej kilku angielskich sędziów, a "muły" zawsze wygrywają na fuksie, szczególnie (czytaj: z czego zawsze) z Liverpoolem...

to za mało czytasz, albo przeglądasz komentarze wybiórczo.
Albo nie wierzę w legendy. W takich sytuacjach czytam głównie lfc.pl - nie wmówisz mi, że ktokolwiek tam wyswobodził się z łap nienawiści. Tzn. jeden użytkownik już to zrobił - widziałeś, jak go potraktowano.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #316 dnia: Wrzesień 23, 2012, 23:46:42 »
Powinieneś był.
nic nie powinienem.
Nastąpił przy kontakcie z nogą Evansa.
nawet jeśli to i tak nic wówczas nie poczuł - takie silne było to zderzenie.
Jasne. Zwłaszcza, że sam nie przepadam za nurkowaniem. Zachowanie Valencii i Younga to wykorzystywanie kontaktu - to po prostu boiskowe cwaniactwo.
to miło.

Przecież nie mówię, że karny był bezdyskusyjny i ewidentny. Po prostu decyzja o jego podyktowaniu była zrozumiała.
nie była zrozumiała.
Nic dziwnego, skoro mowa o najbardziej nielubianym klubie piłkarskim w Anglii, który dziwnym trafem jest przez zazdrośników przerabiany na ulubieńca FA i sędziów. Ciekaw jestem, czy wspomniani obiektywni kibice przychylają się też do tego zdania, wedle którego "gumozaur" trzyma w rękach co najmniej kilku angielskich sędziów, a "muły" zawsze wygrywają na fuksie, szczególnie (czytaj: z czego zawsze) z Liverpoolem...
tak, a tą opinię ktoś sobie wymyślił i wypuścił w eter. Musiała być poparta faktami, skoro obiektywni kibice mają podobne zdanie jak fani LFC. To, że zawsze "muły" wygrywają na fuksie jest wyolbrzymione. Dzisiaj jest żywy przykład, że zwycięstwo było fuksem. Sam SAF powiedział "No ale zwycięstwo to zwycięstwo. Jesteśmy zadowoleni z wyniku, nie z występu."

Albo nie wierzę w legendy. W takich sytuacjach czytam głównie lfc.pl - nie wmówisz mi, że ktokolwiek tam wyswobodził się z łap nienawiści. Tzn. jeden użytkownik już to zrobił - widziałeś, jak go potraktowano.
forum przeglądasz czasem ? Dzisiaj już nie chce mi się szukać przykładów.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #317 dnia: Wrzesień 24, 2012, 00:10:55 »
nic nie powinienem.
W takim razie nie wysuwaj kulawych wniosków.

nawet jeśli to i tak nic wówczas nie poczuł - takie silne było to zderzenie.
W ogóle. Przecież uderzenie rozpędzoną nogą nic nie boli, zwłaszcza w tak wrażliwe miejsce jak okolice piszczela.

nie była zrozumiała.
To, że niektórzy nie mogą jej zrozumieć, nie oznacza jeszcze, że nie była zrozumiała. Czyż nie powiedziałeś niedawno, że interpretacja danej osoby nie musi się zgadzać z rzeczywistością?

Sam SAF powiedział "No ale zwycięstwo to zwycięstwo. Jesteśmy zadowoleni z wyniku, nie z występu."
Miał powiedzieć, że gra MU go zachwyciła?

forum przeglądasz czasem ? Dzisiaj już nie chce mi się szukać przykładów.
Czasami. Gdy pojawiają się takie kwiatki jak REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Bonus, który podałem dziś na forum, pochodził z tamtejszego forum. Zwykle nie mam już siły po obejrzeniu najwyżej punktowanych komentarzy. Tam ludzie są święcie przekonani, że sędziowie zawsze pomagają MU.

Ten temat można by zamknąć przypomnieniem, za jakie pierdoły karano Vidicia w meczach MU z Liverpoolem. Na samym Anfield wyleciał z boiska dwa razy. Ktoś napisał o tym na forum lfc.pl, żeby było śmieszniej.
" border="0

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #318 dnia: Wrzesień 24, 2012, 15:43:13 »

Ten temat można by zamknąć przypomnieniem, za jakie pierdoły karano Vidicia w meczach MU z Liverpoolem. Na samym Anfield wyleciał z boiska dwa razy. Ktoś napisał o tym na forum lfc.pl, żeby było śmieszniej.

Pierdoły? W 2009 roku za samo wejście na Alonso powinna być czerwień. A rok później bodajże Kuyt wychodził sam na sam i Vidić go powstrzymał. No proszę cię.

Offline Cygar

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 11.05.2012r.
« Odpowiedź #319 dnia: Wrzesień 24, 2012, 15:59:10 »
Nie wiem dokładnie jak wyglądała ta interwencja z 2010 roku, ale za faule taktyczne są żółte kartki.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #319 dnia: Wrzesień 24, 2012, 15:59:10 »