23 kolejka Ligue 1
Remis z 6 golami w derbach.
OGC Nice vs Olympique Marsylia 3:3
1:0-Remi(Hellebuyck)1:1-Guiza(Borriello)1:2-Guiza2:2-Guie Guie2:3-Borriello3:3-Meriem Opis meczu:Od początku meczu gracze gospodarzy bez przerwy atakowali bramkę OM,lecz ich próby były stopowane przez obrońców gości.W 25 minucie po faulu Morela, do piłki podszedł Hellebuyck i idealnie zagrał na głowę obrońcy Gomisa, a ten skierował piłkę do siatki.Prowadzenie Nice nie trwało długo, bo 7 minut później Daniel Guiza doprowadził do wyrównania, po dwójkowej akcji z Marco Borriello.Pięć minut po przerwie OM wyszło na prowadzenie.Cheyrou zagrał długą, prostopadłą piłkę do Guizy, a ten uderzył obok Ospiny i dał prowadzenie graczom Deschampsa.Niestety przy akcji na 2:2 błąd popełniła para środkowych obrońców, najpierw Meira minął się z piłką, a w zasadzie z piłkarzem, potem zagapił się również Diawara, a Guie Guie nie pozostało nic innego jak po raz drugi w tym meczu pokonać Crosa.Ale OM się nie poddało, indywidualną akcję przeprowadził Marco Borriello i strzelił gola w prawy róg bramki Ospiny.
Jednak to Nice zadało ostatni cios, znów błąd popełniła obrona, pierwszy strzał obronił Cros, ale przy dobitce Meriema był bezradny.I pomyśleć,że przed spotkaniem Cros miał serię 180 minut bez puszczonej bramki.Ta seria zatrzymała się na liczbie 205 i tak nieźle jak na 20-latka.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
24 kolejka Ligue 1
Wysokie zwycięstwo, po dwóch dniach przerwy od komputera.
AJ Auxerre vs Olympique Marsylia 0:4
0:1-Borriello 0:2-Cheyrou 0:3-Guiza(Valbuena) 0:4-Valbuena Opis meczu:Może Was trochę dziwić nagłówek,ale od czasu gdy 10 stycznia rozegrałem mecz z Nice, dopiero dziś zagrałem następną kolejkę(nauka i te sprawy) i wypadło na mecz z Auxerre.Przed meczem mój asystent kazał mojej ekipie uważać na Dudkę, ale polski pomocnik nie stworzył żadnego zagrożenia pod bramką wicemistrzów Francji.W ogóle cały zespół Auxerre był tłem, dla dobrze grającej i głodnej bramek ekipy OM.
Strzelanie zaczął w 19 minucie Marco Borriello umieszczając piłkę w prawym górnym rogu bramki Sorina.Cztery minuty później Valbuena podał do Cheyrou, a ten wbiegł w pole karne jak do własnej sypialni i uderzając w kolano bramkarza Auxerre podwyższył wynik spotkania.I to byłoby na tyle jeśli chodzi o godne uwagi wydarzenia z pierwszej części meczu, bo Auxerre nic ciekawego nie zaprezentowało.W drugiej części meczu znów asystę zanotował Valbuena, a do siatki płaskim strzałem w długi róg Sorina trafił Daniel Guiza.Dopiero wtedy nastąpiło rozluźnienie w szeregach marsylczyków, bo dwie dobre okazje mieli Haddad i Hallier,ale żaden z nich nie potrafił celnie uderzyć na bramkę powracającego między słupki Steve Mandandy.W międzyczasie Borriello dwukrotnie stanął oko w oko z Sorinem,ale dwukrotnie trafił w słupek i wynik wciąż pozostawał niezmienny.
Dopiero przed ostatnim gwizdkiem Valbuena z lewego skrzydła popędził w pole karne i uderzając pod poprzeczkę ustalił wynik spotkania.
PS.Udało mi się wprowadzić pewną nowość w skrócie(o której wcześniej nie wiedziałem),zachęcam do obejrzenia.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
Napoli przeciwnikiem Marsylii w 1/8 Ligi Mistrzów!!!
Gratuluję wszystkim tym, którzy typowali Napoli jako mojego przeciwnika w 1/8, macie dobrego nosa typerskiego .
W sumie cieszę się z losowania, mógł być Bayern, albo Porto, ale jest nieobliczalne Napoli, na pewno nie jestem bez szans w meczach z nimi.
Na pewno szlagierem 1/8 jest pojedynek finalistów 2010 Bayernu z Interem, którzy rok temu spotkali się na tym samym szczeblu i górą był Inter(0:1 u siebie i 3:2 w Niemczech).
W luty podkuj buty i szykuj się na hity,czyli trudny miesiąc dla graczy Deschampsa.
Po łatwym zwycięstwie nad Auxerre, teraz marsylczyków czekają naprawdę trudne mecze,a zaczynamy od pojedynku derbowego ze znienawidzonym(przynajmniej przeze mnie) Olympique Lyon.Co tu więcej pisać, Liga Mistrzów jest ważna, ale czy ważniejsza od krajowej ligi??
PS.Co sądzicie o tej czcionce,czytelniejszy jest tekst niż przedtem?