Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184132 razy)

Offline jackz

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Wisła Kraków | GONIEC Z REYMONTA: Probierz odchodzi.
« Odpowiedź #1240 dnia: Sierpień 16, 2012, 18:00:49 »
no tego się nie spodziewałem, odejście probierza napewno wpłynie na zespół, ale pytanie pozostaje... jak wpłynie? miejmy nadzieję, że pozytywnie. Co do nowego trenera to ja miejscu szkoleniowca wisły nie widzę kasperczaka, ile razy będzie on podejmował jeszcze pracę w wiśle, co do smudy to dla mnie byłoby sporym nietaktem zatrudnienie byłego trenera lecha poznań. Kibice napewno znaleźliby jakieś, ale... najlepiej zapowiada się Angel Lotina, dobry zagraniczny trener, który wniósłby coś nowego do zespołu.

Offline Chopok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.07.2012r.
« Odpowiedź #1241 dnia: Sierpień 16, 2012, 18:28:42 »
Żaden nietakt, Smuda pracował i w Wiśle i w Legii i w Lechu. Co maja powiedziec kibice Wisły o skorzy kiedy poszedl bezpośrednie na Łazienkowską?

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #1242 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:24:18 »
wybitny strateg, a także przedstawiciel znanej i szanowanej polskiej myśli szkoleniowej... ja postawiłbym na Moskala. jego serce należy do Wisły, a to jest potrzebne w tej pracy. najemników nie potrzebujemy! Probierzowi tylko dziękować, szczególnie za przygodę w Europie, a także już prawie dwa majstry.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1243 dnia: Sierpień 17, 2012, 01:08:52 »
Skromnie, ale zwycięsko.

27. kolejka T-Mobile Ekstraklasy

Ruch 0-1 Wisła

Ważą się losy miejsc w polskiej ekstraklasie. Sezon wkracza w decydującą fazę, do końca pozostały bowiem zaledwie trzy kolejki. Jedna z najważniejszych zagadek jest już jednak bardzo bliska rozwiązania, o ile już nie została rozgryziona, mianowicie sprawa mistrzostwa kraju. W walce o tytuł liczą się już tylko Wisła i… Wisła. Biała Gwiazda walczy bardziej z wariantami teoretycznymi niż jakimkolwiek z rywali. Jedno było pewne-dnia dzisiejszego Biała Gwiazda na pewno nie zapewni sobie mistrzostwa, nawet w przypadku wygranej.

Stadion przy ulicy Cichej w Chorzowie jest niezwykle niegościnny. Uchodzi za niezdobytą twierdzę, w której niepodzielnie rządzi i dzieli Ruch Chorzów. Podopieczni Waldemara Fornalika mimo iż w obecnym sezonie przegrali już 10 spotkań, to na własnym boisku ulegli jedynie raz. Wisła chciała przerwać tą dobrą passę ekipy, która zdziesiątkowana kontuzjami i problemami finansowymi rozpaczliwie bije się o utrzymanie w elicie.

Probierz postanowił zaszaleć. Widać, że nie boi się już ewentualnych strat punktowych. Stąd odważne roszady. Na prawej obronie Marcina Wasilewskiego zastępował Marko Jovanović, natomiast na środku pomocy, za plecami Meliksona zagrał Daniel Brud. Wolne dostał także Deulofeu, który załapał się jedynie do meczowej osiemnastki. Zastąpił go doświadczony Ivica Iliev. W ataku prawdziwa bomba-Cezary Wilk. Znany z gry na pozycji defensywnego pomocnika zawodnik zagrał dziś w ataku zamiast Davida Bitona, który do Chorzowa nawet nie pojechał.

Obawy się potwierdziły-magia stadionu zadziałała. Wiślacy mieli wielkie problemy z konstruowaniem akcji, często ustępując pola gry chorzowianom. Mniej więcej po kwadransie gry podnieśli się z tej niemocy, konstruując pierwsze składne akcje oskrzydlające. W 21 minucie doskonałą okazję zmarnował Traore. Burkińczyk po dośrodkowaniu Ilieva trafił zaledwie w boczną siatkę. Osiem minut później Wiślacy dopięli swego. W okolicach środkowej linii boiska podczas kontrataku Białej Gwiazdy piłkę otrzymał Cezary Wilk i jak rasowy napastnik ją przetrzymał, by precyzyjnie zagrać na dobieg Ivicy Ilievowi. Serb miał niewiele do zrobienia-właściwie „tylko” umieszczenie piłki w bramce. I tak też zrobił, lobując znajdującego się na 12 metrze bramkarza. Jeżeli chodzi o piękne akcje i emocje, to w tym meczu limit już wyczerpano. Oczywiście, widzieliśmy jeszcze kilka zagrożeń z obydwu stron, jednakże dominowały średnio udane uderzenia z dystansu oraz akcje po rzutach rożnych. W końcówce spotkania zawrzało, podopieczni Fornalika rzucili się do rozpaczliwego odrabiania strat. W doliczonym czasie gry Jason Roberts trafił z rzutu rożnego w… słupek. Czarnoskóry zawodnik popisał się niekonwencjonalnym zagraniem, jednak brakło mu jedynie szczęścia.

Podsumowując mecz można go zaliczyć do tych udanych. Wisła zagrała bez kluczowych postaci, a całe prawe skrzydło uległo w tym meczu przemeblowaniu. Dodatkowo solidnie zagrał występujący na co dzień w Młodej Ekstraklasie Daniel Brud, a w nowej roli napastnika  przyzwoicie zaprezentował się Cezary Wilk, potwierdzając postawioną wyżej tezę asystą.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2012, 20:25:33 wysłana przez piuk11 »

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
Odp: Wisła Kraków | Skromnie, ale zwycięsko.
« Odpowiedź #1244 dnia: Sierpień 17, 2012, 10:00:47 »
Faktycznie zwycięstwo skromne, ale z takim rywalem jak Ruch to dobry rezultat, patrząc na statystyki dominowałeś w tym meczu a czytając opis można wywnioskować, że spotkanie było wyrównane.Najważniejsze jest to, że zwyciężyłeś i zgarnąłeś kolejne 3 punkty  :)

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #1245 dnia: Sierpień 17, 2012, 10:27:05 »
no cóż mecz wygrany skromnie i w eksperymentalnym ustawieniu, ale jedno mnie zastanawia, z twojego opisu wnioskuje ze gol padl w 29. minucie, a na boisku nie bylo od poczatku spotkania deulofeu, to jakim sposobem on sie tam znalazl i zdobyl gola dla wisly? nie byl to przypadkiem ivica iliev? chyba tutaj sie zgodzisz, ze jest cos nie tak, a tak btw. bardzo fajny opis.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #1246 dnia: Sierpień 17, 2012, 10:54:23 »
Jeśli Deulofeu zdobył bramkę, to tak szybko zmienił Illeva? Bo chciałem tutaj chwalić kunszt skrzydłowego i to, że dał wam cenne trzy punkty, ale nie wiem jaka była historia z tymi skrzydłowymi :P Mecz jednak potoczył się zgodnie z tym jak przewidywano - twierdza Ruchu była dla Wiślaków bardzo trudna do zdobycia i przed utratą bramki chroniło was także szczęście. Wilk, defensywny zawodnik, a proszę jak się wyszalał na ataku.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #1247 dnia: Sierpień 17, 2012, 13:06:17 »
Deulofeu szybko zmienił Ilieva. Zmiana okazała się trafna i zdobył on gola. Powoli wynagradzacie kibicom odpadnięcie z LM. Brawo, oby tak dalej...
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #1248 dnia: Sierpień 17, 2012, 13:33:08 »
Trochę namieszałeś ze skrzydłowymi nie wspominając nic o zmianie, bo cóż Gerard bramki siedząc na ławce zdobyć nie mógł. W każdym bądź razie wygrywacie kolejny mecz pomimo iż graliście bardzo eksperymentalnie. Wilk w ataku to chyba największa rewolucja. Wszystko jednak wyszło Wam na dobre bo wygrywacie spotkanie no i już nic nie może Wam odebrać kolejnego mistrzowskiego tytułu.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1249 dnia: Sierpień 17, 2012, 14:31:46 »
Szczerze, to najbardziej zdziwiłem się czytając, że Czarek Wilk wystąpi w ataku, skoro na ławce usiedli tacy specjaliści na tej pozycji jak Tomek Frankowski i Arek Piech, ale skoro Wilk swój występ w tej strefie okrasił asystą, to widać, że nie przez przypadek Probierz go tam wystawił.. Spotkanie z Ruchem nie porywające, jednakże na waszą korzyść, zdecydowanie. Ruch zazwyczaj dominujący na własnym terenie nie miał za wiele do powiedzenia po za końcówką spotkania, przez cały czas, przynajmniej mi się tak wydaję, że to wy mieliście kontrolę nad przeciwnikiem..

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #1250 dnia: Sierpień 17, 2012, 20:16:40 »
Ten tytuł z meczu z Podbeskidziem rozwala system ;D W następnej kolejce zagraliście dobrze. Zwyciężyliście skromnie , ale zawsze na wasze konto wpadają trzy oczka. ;) Skład był trochę kombinowany , jednak ostatecznie udało się odnieść zwycięstwo. Nie możecie sobie pozwalać na jakiekolwiek wpadki.Gracie bardzo dobry sezon. Trzeba go uhonorować trofeum za mistrza ligi. ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1251 dnia: Sierpień 17, 2012, 20:28:08 »
tak panowie, racja. wyłapaliście mój błąd "automatyczny". kwestia przyzwyczajenia. Iliev zagrał cały mecz, Deulofeu nie zagrał tego wieczora. ;)

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #1252 dnia: Sierpień 17, 2012, 21:07:33 »
Panowie, piuk najpierw gra mecz w lidze, a opisuje mecz towarzyski. Zakładam, ze składy bierze z meczu w lidze

Teraz dopiero dopatruję się, że w twoim składzie jest jeszcze Kirm, Iliev i kilku innych. Jason Roberts doatje opaskę kapitańską, jakiś Engliszyk z wzięty z kości ogonowej, PES po kilku sezonach po prostu wariuje. Gratuluję wam zwycięstwa, po bramce kogoś nijakiego. Nie wiem czemu, ale chyba w jedynej karierze, interesują mnie gracze rezerwowi, jacyś Chińczyki się trafią. Środek natomiast mógłbyś usunąć

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1253 dnia: Sierpień 17, 2012, 22:03:54 »
★GONIEC Z REYMONTA 22★
Informator kibica.

Tomaszewski i jego spojrzenie na polską piłkę….

Jan Tomaszewski. Legendarny polski bramkarz, mistrz swojego fachu, poseł VII kadencji Sejmu RP, a także zdecydowany krytyk polskiego futbolu, nieszczędzący ostrego języka i gorzkich słów wobec obecnej sytuacji naszej matczynej piłki. Zdarzają się jednak momenty, kiedy ciepło wypowiada się o niektórych aspektach. Zapraszam do lektury nowego odcinka jego felietonu.

Tak się przyglądam temu co wokół mnie się dzieje. Przyglądam się i jestem zniesmaczony. Prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej jest dalej Grzegorz Lato, a na czele jego świty Piechniczek. W związku panuje ogromny zastój, korupcja. Tyłki leśnych dziadków zapuściły korzenie w ich stołki. Ten beton jest nie do rozwalenia. Kilku chłopa i parę młotów nie wystarczy. Ministerstwo nic nie wskóra, z resztą taki układ im jest na rękę. Zero poprawy w systemie szkolenia młodzieży, brak świeżej krwi. Wszyscy podniecają się wielkimi powrotami Polaków zza granicy. Hola! Jeżeli chcemy rozwijającej się prężnie ligi, to musimy szkolić młodzież, a nie płacić wielkie kontrakty emerytom. Poziom reprezentacyjny leży. Nawet nie mam żalu tutaj do trenerów, w takich warunkach najlepiej odpowiedzieć sobie cytatem Wyspiańskiego: „miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur”. Brak funduszy. Tak. To że pierwsza kadra opływa w mleko i miód, to przebiegłe działanie PZPN. Piękna fasada, dom otynkowany, w środku grzyb na ścianie i dziury w podłogach. Lubię Kasperczaka i muszę przyznać, że trener ma jaja-potrafi wejść na ścieżkę wojenną z działaczami i stawiać na swoim. Ogólnie kadrze PZPN-u nie kibicuję, jednak w drużynie Henka widzę potencjał, przejaw ideałów sprzed czterdziestu lat, z brązowej kadry Górskiego.

Było na minus, teraz czas na pozytyw. Wisła. Brawa dla Probierza, dla piłkarzy. Dla klubu. Zadbali o to, aby w kadrze znajdowało się sporo Polaków. Brawa za sukces w Lidze Mistrzów. Widać w tej drużynie werwę, team spirit. Szkoda, że Michał opuszcza R22, mieszając się jednocześnie z PZPN-owskim szambem. Mówi się, że ma charakter, ale… teraz czeka go prawdziwa próba. Znamy niejakiego Smudę, który nie potrafił oprzeć się piechniczkowskim poleceniom. Właśnie, kochany Franiu. Aż mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, gdy słyszę, że ten cudak pcha się do Wisły. Nie mówię tego jako kibic zaprzyjaźnionego klubu, Śląska Wrocław, tylko jako uważny obserwator. Wejdzie, spieprzy, spali za sobą mosty. Już nam imprezę stulecia spartaczył, niech teraz partaczy awanse w niższych ligach, a tej na najwyższym poziomie niech się już nie tyka. Dyzma został w ewolucji osiemnaście lat temu, kiedy awansował z Widzewem do Ligi Mistrzów. Poczuł się panem świata, zatrzymał się w miejscu. A stojąc w miejscu się cofasz. Futbol poszedł daleko do przodu, jednak Smudzie szczęście jeszcze przez ponad 10 lat dopisywało. Aż do EURO. Ale to jedyny do niedawna trener w polskiej kopanej, który miał własne zdanie, jednocześnie się z nim nie zgadzając…Przed turniejem wymachiwał szabelką, siejąc propagandę sukcesu, by dwa miesiące po ptokach oznajmić wszem i wobec, że oczekiwania były wygórowane….

Wróćmy do tematu szkolenia młodzieży. Jak już wspomniano, takowego ciężko dostrzec w tym chorym związku. Jest piękna miska, ale pusta. Wielu uważa, że urodziło się złote pokolenie piłkarzy z lat siedemdziesiątych, a potem już tylko sami nieudacznicy. Nieprawda. Do pracy z młodymi dopuszcza się ludzi po znajomości, dyletantów, którzy karzą chłopakom napierdalać treningi siłowe, technikę zostawiając na boku, a o jakimkolwiek przygotowaniu z zakresu strategii nie wspominając. Skoro tak ma to wyglądać, to ja się pytam-po co ten chłop, który nad nimi stoi? Po co ma brać pieniądze podatników, ludzi pracy, wyklętego ludu tej ziemi? Chłopaki mogą sobie sami iść na boisko i pozażynać w nogę na spontana. Jak za dawnych lat. Mówi się wiele w ostatnich latach o sukcesach młodzieżówek polskiej reprezentacji. Ale mam dla państwa ciekawą informację. Odnoszą sukces, bo są od swoich rówieśników…  zwyczajnie silniejsi! Tak, właśnie tak. Do kategorii U-17 wrzuca się podrostków, którzy wyglądają co najmniej na dwudziestolatków, a ci silniejsi fizycznie od Włocha czy Niemca coś tam ugrają. Jednak umiejętności w lesie. Ich po prostu nie ma. Włoch i Niemiec, tak jak każdy inny człowiek dorośleje, dojrzewa, kościec i mięśnie osiągają dorosłość, a w połączeniu z techniką nabytą w wieku młodzieńczym procentują sukcesami w dorosłej, poważnej piłce. Jeżeli to czytasz, to jesteś zajebisty, a więc napiszesz w komentarzu, że jesteś zajebisty. Polak też rośnie, często nie radzi sobie z nadmierną masą mięśniową, stając się na boisku opieszałym, niewydajnym. Nie każdy jest przecież Hulkiem. Reasumując, 40-milionowego narodu nie może satysfakcjonować sukces w piaskownicy.

Pytanie, co dalej. Odpowiedź prosta: rozgonić to całe towarzystwo w PZPN, a Latę wypi*rdolić dyscyplinarnie! Grzesiek był świetnym piłkarzem, a kto to podważy, to rzucę się na niego z pazurami. Jednak poza tym to niczego innego nie potrafi, a na pewno nie prezesowania. Jest człowiekiem nieco nieokrzesanym, niektórzy mówią nawet że prymitywnym. Kompromituje polską piłkę, naszą piękną historię, dziedzictwo narodowej kultury piłkarskiej Czy ja mógłbym z nim współpracować? Nigdy! A czy z Bońkiem? Prędzej, jednak uprzedzam: nie pod szyldem PZPN. Związek trzeba rozpierdzielić, zbudować nowy od podstaw.

Prędzej kaktus mi na ręce wyrośnie, niż poprawi się sytuacja reprezentacyjna. I tak, ciągle będziemy musieli korzystać z usług farbowanych lisów. Niestety, najemnicy nie oddadzą tyle serca, co rodowici Polacy. I nawet nie mam do poszczególnych piłkarzy pretensji-skorzystali z okazji, grają w kadrze. Mam żal do PZPN i tego prymitywa Laty, który przyzwala na ten proceder. Dopóki się to nie zmieni, nie mam zamiaru kibicować tej kadrze.

Panowie, piuk najpierw gra mecz w lidze, a opisuje mecz towarzyski. Zakładam, ze składy bierze z meczu w lidze

No właśnie już nie. I to od dawna. To był jedynie myk na te ujemne punkty, gdzie w karierze przegrywałem, a na forum szedł screen z wynikiem zwycięskim ;).

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Wisła Kraków | Tomaszewski i jego spojrzenie na polską piłkę….
« Odpowiedź #1254 dnia: Sierpień 17, 2012, 22:24:40 »
karzą chłopakom napierdalać treningi siłowe

Hahahahah :D Stary, to było tak szczere i autentyczne, że wchłonąłem cały tekst bez żadnej przerwy. Szacuneczek! Tomaszewski dobrze prawi, polać mu! Ja najchetniej też zobaczyłbym dzień, w którym rozwiązany zostanie PZPN. To jest chore. U nas "po znajomości" to chyba jedyna droga, żeby się gdzieś wysoko dostać. Brak u nas wyszkolenia technicznego - sama prawda. Wisła to chyba jedyne światełko w tunelu, klub który w Twojej karierze pokazuje tą lepszą stronę polskiego futbolu. Nie wiem czy doczekamy się dni, w których obejrzymy reprezentację taką jak za Górskiego - na razie bardzo nam do tego daleko, a chciałbym tego dożyć... Probierz musi się postawić i wprowadzić własny ład w kadrze, może dzięki temu ta reprezentacja zacznie w końcu coś osiągać i spełniać oczekiwania.

No i jestem zajebisty! :D

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #1255 dnia: Sierpień 17, 2012, 22:56:39 »
ja też mogę się skromnie przyznać, do mojej wrodzonej zajebistości.

święte słowa. doskonale się wczułeś w skórę Janka, tak jakbym go czytał na onecie. ostry język, krytyka, prymitywy, wypier"olenia dyscyplinarne itd.:D mam nadzieję, że doczekamy się kolejnych złotych myśli Tomka :D

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #1256 dnia: Sierpień 18, 2012, 08:11:34 »
Krytyk polskiego futbolu...? Czy naprawdę można go tak nazwać? Popatrzy ma to realnie...czy my nie krytykujemy kadry za występ na Euro?(nie wiem, może niektórzy są im wdzięczni za walkę itd...dla mnie to są brednie, że nie potrafili ograć 10 Greków czy jak się później okazało wcale nie tak mocnych Rusków..dla mnie to była żenada zwykła), czy nie krytykujemy ich za haniebną porażkę z Estonią? Czy nie mamy czasem pretensji kiedy Obraniak prawie stoi na boisku zamiast biegać? W związku z tym wszyscy jesteśmy krytykami? Moim zdaniem Janek mówi prawdę tylko może w bardziej dobitny sposób. W Polsce niestety nie robi się nic aby naszą reprezentacji popchać do przodu...wyobraźmy sobie,że teraz nie osiągamy sukcesów..a co będzie za 10 lat kiedy obecna kadra grać już nie będzie? Będzie lepiej? Na pewno nie bo nie ma w Polsce poza małymi przypadkami utalentowanych piłkarzy. Całkowicie leży scouting, szkolenie...w związku z czym wyróżniający się piłkarze w małych klubach nie mają nawet szansy spróbować raz potrenować z ekipą z 1ligi czy już nie mówiąc o Ekstraklasie..i tak kończą na boiskach A klasy czy może okręgówki pomimo tego ,że robią tam cuda i rzeczy, których nasza reprezentacja nie potrafi...Jeszcze później kończą z piłką ostatecznie bo idą na kopalnię i nie mają siły trenować...Nasza rzeczywistość niestety. Myślę,że wielu z nas może to mówić na własnym przykładzie bo grywa gdzieś w małych klubach..a kiedy na tych meczach pojawił się ktoś kto zna się na piłce?(poza trenerem rywali, chociaż z tym znaniem to też różnie jest) W związku z taką obecnością można najwyżej trafić z XXX A klasa do YYY A klasa.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #1257 dnia: Sierpień 18, 2012, 12:35:05 »
Szczerze? Normalnie jakbym go słyszał na żywo. Tak wspaniale to opisałeś. Oczywiście jak on mówi o futbolu , to aż nie można nie słuchać. ;) Myślę ,że dobrze wypowiedział się na niektóre tematy. Dobrze powiedziane na temat polskiego związku piłki nożnej. Nic tam się nie zmienia i w tym jest najgorszy problem. Lato nie radzi sobie i przez to Polacy są uważani za najgorszych. Ten chłop dobrze prawi , Polać mu ! ;D Tak jeszcze mozna powiedzieć. ;)

Offline Chopok

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1258 dnia: Sierpień 18, 2012, 19:05:56 »
Wcieliłes sie doskonale w Janka. Podzielam zdanie Rogalosa, Tomek to głos ludu. Niech ktos goni tych leśnych dziadków. No i mogę zaliczyć sie do grona zajebisty.

Offline Chopok

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1259 dnia: Sierpień 18, 2012, 19:06:08 »
Wcieliłes sie doskonale w Janka. Podzielam zdanie Rogalosa, Tomek to głos ludu. Niech ktos goni tych leśnych dziadków. No i mogę zaliczyć sie do grona zajebisty.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1259 dnia: Sierpień 18, 2012, 19:06:08 »