Autor Wątek: Wisła Kraków - Inauguracja rundy wiosennej Ekstraklasy !  (Przeczytany 20077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 05.01.2009r.
Wisła Kraków - Inauguracja rundy wiosennej Ekstraklasy !
« dnia: Sierpień 08, 2010, 15:38:58 »
Data: 28 Czerwiec 2010
Poziom trudności: Top Player

Na początek sezonu, w ramach rekompensaty za transfer przed laty Kuby Błaszczykowskiego, wiślacy zmierzą się z Borussią Dortmund.
Mecz odbędzie się na zmodernizowanym stadionie Wisły który łudząco przypomina Anfield :) Mówi się że w sparingu zagra testowany obrońca Rok Elsner oraz uczestnik Mistrzostw Świata w RPA, Osman Chavez.
Ponadto, kibice krakowskiej Wisły po raz pierwszy będą mogli zobaczyć w akcji nowo pozyskanych zawodników.
Władze klubu z Dortmundu zapowiedziały że do Krakowa pojedzie optymalna meczowa osiemnastka.
Zapowiada się więc ciekawe widowisko.

1:0      
      Jovanic                                              Weidenfeller
       Chavez                                               Hummels
       Bunoza                                            Subotic
       Cikos                                                   Owomoyela
       Piotr Brożek (Elsner)                       Dede
       Sobolewski (C)                                  S.Bender
       Garguła (Wilk )                               Sahin
       Kirm                                                     Błaszczykowski
       Paljic                                                   Grobkreutz
       Rios                                                   Zidan
       Paweł Brożek                                   Lewandowski

POWIAŁO NUDĄ

Już po pierwszym gwizdku wiślacy mogli wyjść na prowadzenie gdyż Andres Rios otrzymał prostopadłe podanie od Pawła Brożka lecz przestrzelił w sytuacji sam na sam.
Niestety tego typu akcji było jak na lekarstwo. Długimi okresami Borussia utrzymywała się przy piłce co najczęściej kończyło się nie groźnymi strzałami na bramkę Jovanicia.
W 32 minucie po pięknym dośrodkowaniu Błaszczykowskiego, Zidan z woleja trafia w poprzeczkę. Po chwili Paweł Brożek uderza z odległości 40 metrów i Weidenfeller z ogromnymi trudnościami broni strzał.
To by było na tyle po pierwszej połowie. W przerwie meczu Henryk Kasperczak dokonuje dwóch zmian.Cezary Wilk wchodzi za Gargułę oraz testowany Rok Elsner za Piotra Brożka.
Niestety druga połowa była jeszcze gorsza a zmiany na niewiele się zdały. Po kilku niecelnych strzałach, zaczęła się bardzo ostra gra. Po faulu Bunozy zaczęła się przepychanka między piłkarzami. W złości, Lewandowski bezsensownie sfaulował Elsnera bez piłki za co otrzymał zasłużoną żółta kartkę.
Gdy wydawało się że sytuacja się uspokoiła, Rios brutalnie wszedł w nogi Owomoyeli i sędzia wyrzucił go z boiska.
Po końcowym gwizdku, sędzia zarządził dogrywkę. Dopiero wtedy zaczęło się widowisko. Piłkarze Wisły i Borussii raz po raz oddawali strzały na bramkę. w 101 minucie po ładnej akcji w środku pola Paweł Brożek zdecydował się uderzyć z odległości około 25 metrów. Piłka po precyzyjnym strzale, wpada do bramki tuz przy słupku ! 1-0.
W drugiej połowie dogrywki, Borussia dążyła do strzelenia bramki. Najpierw Lewandowski groźnie uderzył głową a potem Dede nie trafił do pustej bramki po błędzie Jovanicia. Tuż pod koniec C.Wilk brutalnie fauluje i otrzymuje tylko żółtą kartkę. Sędzia spokojnie mógł dać czerwień ponieważ Czarek nawet nie myślał o piłce.
Wynik utrzymuje się do końca i po przeciętnym meczu, Wisła wygrywa swój pierwszy sparing w nowym sezonie. Co prawda dość szczęśliwie ale to dopiero początek przygotowań Wiślaków do sezonu więc na ten moment nie jest tak źle.

Po meczu powiedzieli:

Kasperczak: Moi piłkarze starali się pokazać z jak najlepszej strony. Gra w środku oraz ofensywa nie zachwyca ale za to gra w defensywie już teraz prezentuje się
dobrze aczkolwiek mam zastrzeżenia co do ilości fauli. Borussia to klasowy zespół a my nawiązaliśmy z nimi równą walkę.  

Klopp:
Co można powiedzieć, moja drużyna podeszła bardzo luźno do tego meczu.Często odkładali piłkę w groźniejszych sytuacjach. Bramka dla Wisły padła dość przypadkowo,
napastnikowi Krakowian udał się strzał który zaskoczył Weidenfellera. Wiem że moich chłopców stać na o wiele lepszą grę.

Za dwa dni mecz ze Stalą Stalowa Wola. W spotkaniu wystąpią gracze którzy nie zagrali lub zagrali w krótkim odstępie czasu w spotkaniu z Borussią Dortmund.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2010, 00:22:56 wysłana przez patryk'95 »

Offline DuoGum

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 23.10.2008r.
Odp: Wisła Kraków - okres przygotowawczy 2010/11
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2010, 15:47:41 »
Ciekawie się zapowiada.

Zajrzyj do mnie :)
PES 2010:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE (zakończone)

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:07:57 »
fajne opowiadania
hehe marzenie jednak jest że jakikolwiek polski klub wygra z Borussią

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:38:43 »
Wisła B pewnie pokonuje I ligowca w meczu kontrolnym

1:3      

1:0 Salami po karygodnym błędzie Pawełka
1:1 Żurawski lekko musnął piłkę w polu karnym
1:2 Żurawski w długi róg
1:3 Piotr Brożek główką po dośrodkowaniu Boguskiego

Wieści z rynku transferowego
Junior Diaz w Lorient ?

Jak donoszą francuskie media, Junior Diaz jest już jedną nogą we francuskim Lorient. Obydwie strony dogadały się w sprawie transferu definitywnego.
Diaz ma przejść za kwotę około €800,000.

Libor Sionko widziany na Reymonta ?

Pomocnik reprezentacji Czech i piłkarz Praskiej Sparty spotkał się dziś w siedzibie klubu z prezesem Bogdanem Basałajem. Krążą plotki o transferze mimo że Wisła za doświadczonego czecha musiałaby zapłacić około €1,000,000. Czy Wisłę na to stać ?

Giggs11

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:47:04 »
No bardzo ładnie opisane :) Opisuj dalej :)

Offline grapp_cos

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.08.2010r.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:54:04 »
Wisła B...a tam Żurawki i Brożek ? a kto jest w Wisła A ?

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:57:55 »
Wisła B...a tam Żurawki i Brożek ? a kto jest w Wisła A ?
Wisła A grała z Borussią :) Żurawski nie grał a Pi. Brożek grał tylko połowę.

Offline grapp_cos

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.08.2010r.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 08, 2010, 16:59:47 »
aha spox..nie zrozumiałem :) zapraszam do mojej Wisły heh..

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 08, 2010, 18:57:19 »

Dzisiaj w Nyonie odbyło się losowanie I i II rundy El. Ligi Europejskiej. Wisła zmierzy się z Sturm Graz. Pierwszy mecz w Austrii 21 lipca.

Doniesienia z rynku transferowego
Shabani Nonda na testach w Wiśle !

33-letni napastnik Demokratycznej Republiki Konga i Galatasaray Stambuł przybył dziś do Krakowa.To ma być hit który przyciągnie ludzi na stadion
Finalista LM z AS Monaco jutro rozpoczyna treningi z Biała Gwiazdą a zobaczyć jego poczynanie będziemy mogli w meczu z Podbeskidziem Bielsko Biała.

RIOS SHOW, fatalna gra w obronie
   3:3      
   Baryshnikov                                       Andres Rios x3
    Pashaev
    Rotan

Tym razem podopieczni Henryka Kasperczaka zmierzyli się we Lwowie z ukraińskim Dnipro Dniepropetrowsk. Spotkanie rozpoczęło się znakomicie dla wiślaków ponieważ nowy nabytek Andres Rios już w 2 minucie spotkania otworzył wynik spotkania. Dnipro starało się wyrównać jak najszybciej lecz skutecznie bronił Milan Jovanić. Wiślacy w ataku Żurawski - Rios grali znakomicie i już przed przerwą mogli przesądzić o wyniku. W 40 minucie w zamieszaniu w polu karnym, Sobolewski wycofał an 16 metr do Riosa a ten pewnym strzałem umieszcza piłkę w siatce. 0-2. Koszmar Wisły zaczął się gdy na boisko wszedł Pashaev. Już po pierwszym kontakcie z piłką idealnie podał do nadbiegającego Baryshnikova a ten strzałem w długi róg pokonał Jovanicia. Ataki Dnipro nadal trwają, Pashaev podaje do Belika na 20 metrze a ten atomowym uderzeniem trafia w spojenie bramki. Chwile później Pashaev ośmiesza zwodami wszystkich obrońców Wisły i z 5 metrów pakuje piłkę do bramki. 2-2. Wisła próbowała ataków jednak piłkarze Dnipra bez większych problemów odbierali im piłki. W 84 minucie nieporozumienie między Chavezem i Bunozą wykorzystuje Rotan który kładzie bramkarza i wpada z piłką do bramki. W doliczonym czasie Tomas Jirsak pada w polu karnym i sędzia wskazuje na jedenasty metr. Uderza Garguła jednak piłka trafia w słupek, piłka ląduje prosto na nodze Andresa który strzela do pustej bramki. Chwilę później sędzia kończy mecz.

Jutro Wisła B zagra w Krakowie sparing z Podbeskidziem Bielsko-Biała. W składzie rezerw wystąpi Shabani Nonda.To będzie ostatni sparing przed wylotem do Austrii.

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:20:27 »
Blamaż Wisły B, gdzie ten wielki Nonda ?
   0:2      
0:1 84' Patejuk w zamieszaniu pod polem karnym uderza na bramkę Pawełka i pada bramka
0:2 90+ Ponownie Patejuk, tym razem głową

Po bardzo słabym meczu rezerwowi Krakowskiej Wisły przegrywają z Podbeskidziem po bramkach w końcówce spotkania.
Testowany S. Nonda w niczym się nie wyróżnił. Oddał raptem kilka strzałów jednak żaden nie znalazł drogi do bramki.
............................................................
WYLECIELI DO AUSTRII

Dziś rano Wiślacy wylecieli czarterowym samolotem do Austrii. Trener Henryk Kasperczak wytypował 18 zawodników na mecz z Sturm Graz.
Do Austrii wylecieli
Bramkarze: Jovanic Pawełek

Obrońcy: Cikos Cleber Singlar Chavez Piotr Brożek Bunoza

Pomocnicy: Sobolewski Wilk Garguła Kirm Paljic Małecki

Napastnicy: Rios Paweł Brożek Żurawski Boguski

Już jutro o 21:00 na UPC-Arena w Grazie, Wiślacy zadebiutują w rozgrywkach Ligi Europejskiej. Dziś wieczorem odbędą przedmeczowy trening na stadionie jutrzejszego rywala.  
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 23:27:56 wysłana przez patryk'95 »

Giggs11

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:27:38 »
Wszystko bardzo fajnie opisywanie chyba jedne z najlepszych opowiadań na forum pozdrawiam :)

Offline cinekracingteam

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 01.07.2010r.
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:38:45 »
Cytat: Giggs11
chyba jedne z najlepszych opowiadań na forum pozdrawiam :)

Są lepsze :) Ja ci dam na zachęte 2/6 bo mnie się nie podoba aż tak bardzo ;)

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:41:28 »
Spoko, dzięki za oceny ;p

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 08, 2010, 23:42:29 »
jak dla mnie też jedno z najlepszych..8/10

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 09, 2010, 01:18:58 »
   1:0      
      Gratzei                                              Jovanic
       Sonnleitner                                       Chavez
       Schildenfeld                                      Bunoza
       Ehrenreich                                        Cikos (Singlar)
       Kandelaki                                          Piotr Brożek
       Hlinka                                                 Sobolewski (C)
       Weber                                                 Wilk (Garguła)
       Bukva                                                 Małecki
       Jantscher                                           Paljic
       Muratović                                       Rios
       Lavrić                                                 Żurawski (Paweł Brożek)

NAJNIŻSZY WYMIAR KARY
Wiślacy nie zaliczą tego meczu do udanych. Na boisko wyszli lekko stremowani co dało się zauważyć na początku meczu.
 Już w 4 minucie po rzucie rożnym Sturm mogło objąć prowadzenie. Hlinka dośrodkował idealnie do Jauntshera który z
 woleja uderzył centymetry obok bramki Jovanicia.
chwilę później Lavrić w podobnej sytuacji, uderzając głową trafił w słupek. W 23 minucie, Chavez ewidentnie fauluje
Muratovicia w polu karnym lecz gwizdek sędziego milczy. Powtórki wykazały że Chavez nawet nie dotknął piłki.
Wiślacy mieli problemy z wyprowadzaniem akcji. Pomocnicy Sturmu bardzo skutecznie odcinali Riosa i Żurawskiego od podań co skutkowało brakiem akcji pod bramką austryjaków.
W 37 minucie Jovanic fauluje Bukve w sytuacji sam na sam za co otrzymuje żółty kartonik. Chwile później Jovanic broni strzął Lavricia w sytuacji sam na sam. W doliczonym czasie pierwszej połowy, Muratovic z ostrego kąta trafia do siatki i Sturm obejmuje prowadzenie.
W przerwie na boisko wchodzi Paweł Brożek. Po przerwie tak naprawdę nic szczególnego się nie zmieniło. Ataki drużyny z Grazu trochę ustały, cofnęli się lekko do obrony pozwalając Wiśle zaatakować aby spróbować gry z kontry. W 57 minucie boisko opuścił Cikos w miejsce Singlara. Po wejściu Słowaka Wiślacy zaczęli odważniej atakować bramkę Gratzeia. Najpierw po dośrodkowaniu Piotra Brożka, Bunoza strzela tuż nad poprzeczką a później po indywidualnej akcji Paljicia, Małecki stanął przed szansą do wyrównania ale strzelił niecelnie. Pod koniec spotkania, w miejsce Wilka wchodzi Garguła. W doliczonym czasie, Sobolewski zatrzymuje kontrę rywala za co otrzymuje żółta kartkę. Po chwili sędzia kończy mecz. Wiślacy po słabej grze przegrywają 1:0 i w ten sposób oddalają się od awansu do kolejnej rundy.

Po meczu powiedzieli:
Kasperczak: Nie ukrywam że jestem zawiedziony postawą moich podopiecznych chociaż z drugiej strony grali to na co pozwolił przeciwnik. Sturm skutecznie pozbawił nas mocnych stron a my nie potrafiliśmy się im przeciwstawić. Można żałować niewykorzystanych sytuacji. Później na spokojnie przeanalizujemy to spotkanie i poszukamy sposobu na Austryjaków. Na pewno nie będziemy bezradni w Krakowie, tak jak byliśmy tutaj.
Wierzę również w naszych kibiców.

Trener Sturmu:Zagraliśmy bardzo dobry mecz ale jednak wygraliśmy tylko 1:0 więc wszystko rozstrzygnie się w rewanżu. Skutecznie zniwelowaliśmy walory Wisły dlatego nie stworzyli sobie wielu sytuacji ale jestem pewien że u siebie do tego nie dopuszczą i to oni będą stroną dominującą. Gdybyśmy byli chociaż w połowie bardziej skuteczni, Wisła nie miałaby po co grać rewanżu. W Krakowie trzeba jak najszybciej strzelić bramkę, wtedy Wisła będzie musiała strzelić aż 3 co może się okazać niemożliwe dla polaków. Za tydzień do Krakowa na pewno jedziemy po zwycięstwo.  

Rewanż za tydzień w Krakowie.

Poznaliśmy potencjalnego przeciwnika Wisły w III rundzie !
Dzisiaj w Nyonie odbyło się losowanie III rundy El. Ligi Europejskiej. Zwycięzca dwumeczu Sturm - Wisła zmierzy się ze zwycięzcą dwumeczu Besiktas Stambuł - Nacional Madeira. W pierwszym meczu rozgrywanym w Turcji, Besiktas zwyciężył 2:1 i to turecka drużyna jest bliżej III rundy.

Doniesienia z rynku transferowego

Yssouf Koné piłkarzem Wisły !
Tego się chyba nikt nie spodziewał. 28-letni reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej przechodzi do Wisły na zasadzie transferu definitywnego. Kone podpisał kontrakt na rok z możliwością przedłużenia. Kone w ostatnim czasie był zawodnikiem rumuńskiego CFR Cluj jednak piłkarz skorzystał z prawa Webstera więc Wisła nie będzie musiała zapłacić rumunom ani grosza. Wkrótce wywiad z nowym nabytkiem wicemistrza Polski.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 01:58:34 wysłana przez patryk'95 »

Offline cinekracingteam

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 01.07.2010r.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 09, 2010, 08:11:10 »
Ostatni odcinek rewelacja ;) szkoda porażki ale Wisła niestety tak gra :D

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 09, 2010, 08:45:18 »
Ostatni odcinek rewelacja ;) szkoda porażki ale Wisła niestety tak gra :D
Jest jeszcze rewanż ;)

Wywiad z Yssoufem Kone

"Liczę że moją grą pomogę Wiśle awansować do Champions League..."

PS: Witamy w Wiśle, Yssouf. Muszę przyznać że nie pamiętam żeby piłkarz twojej klasy przyszedł do naszej polskiej ligi. Co cię skłoniło do tej decyzji ?
YK: Jakieś dwa tygodnie temu zadzwonił do mnie mój agent i przedstawił dotychczasowe oferty. Były tam oferty m.in z Hannoveru 96, Slavii Praga czy Greckiego PAOK. Największe zarobki oferowali mi działacze Hannoveru jednak nie przyjąłem tej oferty bo liczę na grę w Europejskich pucharach. Prezes Wisły zaprosił mnie do Grazu aby tam ustalić warunki. Dowiedziałem się że priorytetem w Wiśle jest awans do Champions League który jest nieosiągalny dla polskich drużyn od wielu lat. Pan Basałaj przedstawił mi przymiarki transferowe na ten sezon i wyglądają one bardzo przyzwoicie. Mówisz że nie widziałeś jeszcze kogoś takiego jak ja w Wiśle, wkrótce zobaczysz takich więcej. Wisła ma plany na przyszłość dlatego wybrałem ten klub.
PS: Dlaczego opuściłeś CFR Cluj ?
YK: Ten klub nie ma wizji na przyszłość, Faza grupowa CL to dla nich raczej jednorazowy wyczyn. Wisła walczy o to prawie co roku. Liczę że moja grą pomogę Wiśle awansować do Champions League.
PS: Jak wrażenia z pobytu w Krakowie ?
YK: Bardzo mi się podoba rynek, dowiedziałem się że kibice Wisły świętują tam każde Mistrzostwo Polski. Mam nadzieje ze za rok będą mogli świętować awans do Ligi Mistrzów. Zmodernizowany stadion wygląda bardzo dobrze tak samo jak i zaplecze klubu. Ludzie są tu bardzo serdeczni, z piłkarzami spotkam się dopiero dziś ale jestem pewien że jakoś się dogadamy.
PS: Kiedy zobaczymy cię w akcji ?
YK: Podejrzewam że w najbliższym sparingu. Muszę jeszcze załatwić sprawy związane z pracą w Polsce ale raczej zdąże na III rundę eliminacji Ligi Europejskiej, oczywiście jeśli Wisła pokona Graz u siebie.
PS:Dziękuje za rozmowę  
YF: Dzięki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 08:48:27 wysłana przez patryk'95 »

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 09, 2010, 10:56:45 »

Niespodzianka w Lidze Europejskiej
Besiktas Stambuł poza europejskimi pucharami ! Po zwycięstwie 2:1 u siebie, turecki zespół przegrywa w Madeirze 1:2 po bardzo słabej grze i sędzia zarządza dogrywkę. W dogrywce żadna ze stron nie stworzyła sobie dogodnej sytuacji do zdobycia bramki i o awansie zadecydowały rzuty karne.
Portugalczycy byli jednak skuteczniejsi. Po 8 seriach pokonali Besiktas 6:5 i to oni zagrają ze zwycięzcą meczu Wisła - Sturm Graz.

Sturm Graz już w Krakowie
Piłkarze Sturmu przed południem dotarli do Krakowa i jeszcze dziś odbędą trening na Stadionie Wisły.
W jutrzejszym spotkaniu najprawdopodobniej nie zagra Lavrić który doznał urazu w pierwszym meczu. Mimo to jest w meczowej osiemnastce ale raczej mecz obejrzy z trybun Krakowskiego obiektu.

2:1      
      Jovanic                                                  Gratzei
       Chavez                                               Sonnleitner
       Bunoza                                                   Schildenfeld
       Cikos                                                       Ehrenreich
       Piotr Brożek                                           Kandelaki
       Wilk                                                         Hlinka
       Garguła                                                   Weber
       Małecki                                                 Bukva
       Paljic (Paweł Brożek)                          Jantscher
       Rios                                                         Muratovic
       Żurawski                                              Lavrić

ZWYCIĘSTWO ALE TO STURM GRA DALEJ...
Sprawdził się najczarniejszy scenariusz. Już po drugim meczu kończymy przygodę z europejskimi pucharami.
Od początku meczu Wiślacy grali wysokim pressingiem, dokładnie tak jak to robił Sturm u siebie. Wydawało się że gole to tylko kwestia czasu.
Wisła z minuty na minutę stawała się coraz groźniejsza. W 15 minucie powinno być 1:0 ale Andres Rios nie trafił do pustej bramki. Ataki Wisły nadal trwały, przeplatane rzadkimi kontrami rywala. W 24 minucie sprzed pola karnego uderzał Paljic. Świetną interwencją popisał się Gratzei. Po kolejnej wrzutce Małeckiego piłka trafia na głowę Garguły który pakuje piłkę do siatki. Przedwczesna radość Wiślaków bo sędzia gwiżdże spalonego. W doliczonym czasie pierwszej połowy Żurawski minął dwóch obrońców podał precyzyjnie do Małeckiego a ten trafił w słupek w sytuacji sam na sam.
W drugiej połowie sytuacja się nie zmieniła, chociaż kontry Sturmu stawały się coraz groźniejsze. W 52 minucie Lavrić stanął sam na sam z Jovaniciem ale tak jak w przypadku pierwszego meczu, to bramkarz Wisły wyszedł z tego pojedynku zwycięsko. Minute później do groźnym dośrodkowaniu Jantschera z rzutu rożnego, Bukva strzela głową ale kapitalnie interweniuje Jovanic. Od 70 minuty Wisła zaczęła atakować całą drużyną. Po kontrze Hlinki, Chavez fauluje Lavricia przed polem karnym za co otrzymuje żółtą kartkę. Jantscher wykonuje rzut wolny, zawodnicy Sturmu wymieniają podania między sobą przed polem karnym i w 76 minucie Schildenfeld zdobywa bramkę. Obrońca austryjaków oddał mocny strzał prosto w róg bramki Jovanicia a ten nie zdążył z interwencją. 0-1 w 76 minucie i Wisła ma teraz 14 minut na zdobycie 3 goli. Paweł Brożek zmienia Paljicia i minute później Żurawski strzela bramkę po jego podaniu. Wisła kontynuuje swoje ataki rozpaczy. W 84 minucie przynoszą skutek. Po dośrodkowaniu Wilka, Rios główkuje pod nogi Małeckiego a ten pokonuje Gratzeia. Było blisko ale jednak 6 minut nie wystarczyło Wiślakom na zdobycie ostatniego gola i po meczu znowu musieliśmy słuchać jak kibice śpiewają "Nic się nie stało, Wisełko nic się nie stało".

Po meczu powiedzieli:
Kasperczak: Jesteśmy bardzo zawiedzeni po tym spotkaniu ponieważ zagraliśmy dobry mecz a jednak odpadamy z pucharów. Mieliśmy wiele dogodnych sytuacji na strzelenie gola i udało się dopiero w końcówce. Możliwe że to był mój ostatni mecz jako trenera Wisły ponieważ planem minimum był awans do III rundy eliminacji. Czas pokaże jak dalej będzie. Teraz trzeba skupić się na przygotowaniu do Ekstraklasy. Życzę naszemu dzisiejszemu rywalowi awansu do fazy grupowej bo pokazali że umieją grać w piłkę.

Trener Sturmu: Szczerze mówiąc, jedyny pozytyw w tym meczu z naszej strony jest taki, że strzeliliśmy bramkę i gramy dalej. Obrona spisywała się fatalnie, gdyby nie rażąca nieskuteczność naszego rywala, mecz mógłby się dla nas zakończyć wysoką porażką. Stworzyliśmy sobie kilka sytuacji w II połowie ale nadal widać że nieskuteczność jest naszym największym problemem. Lavric mimo że nie strzelił gola i tak robił najwięcej w ofensywie. Gdyby nie zagrał, pewnie nie strzelilibyśmy tej bramki

W III rundzie eliminacji Ligi Europejskiej Sturm Graz zmierzy się z Nacional Madeira. Pierwszy mecz w Portugalii.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 11:21:07 wysłana przez patryk'95 »

Offline Bianconero90

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 31.07.2010r.
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 09, 2010, 11:03:44 »
no ładna kariera , podoba mi się ;) zdecydowanie jedna z najlepszych :]

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 09, 2010, 13:22:31 »

Powołania dla Wiślaków
Franciszek Smuda wytypował 21 piłkarzy do meczu towarzyskiego z Kamerunem.
Z Wisły powołania otrzymali Paweł Brożek i Patryk Małecki.
Z zagranicy Matjaž Kek powołał Andraża Kirma na towarzyskie spotkanie z Bośnią i Harcegowiną.
Mecze rozegrane zostaną w środę wieczorem a więc ci piłkarze nie zagrają w czwartkowym sparingu.

Kasperczak na wylocie ?
Po odpadnięciu Wisły z Ligi Europejskiej zaczęła się mowa o zmianie trenera. Podobno Bogdan Basałaj już rozpoczął poszukiwanie nowego szkoleniowca a sam Henryk Kasperczak zdaje sobie sprawę że może w każdej chwili stracić swoją posadę co zresztą sam przyznał po meczu w Krakowie. Sprawa najprawdopodobniej wyjaśni się na dniach.  

Kapitalny Małecki, Kirm tłem dla przeciwnika
Patryk Małecki został piłkarzem meczu z Kamerunem. Reprezentacja Polski zremisowała 2:2 a Małecki zdobył obydwie bramki.
Paweł Brożek zagrał przez 28 minut jednak nic znaczącego do gry nie wniósł.

Polska - Kamerun
4' Song główką lobuje Boruca i jest 0:1
31' Małecki wpada w pole karne i doprowadza do wyrównania 1:1
74' Eto'o po dośrodkowaniu z lewej strony strzela głową 1:2
90+ Po dośrodkowaniu z rzutu rożnego Małecki strzela z pierwszej piłki i pada bramka 2:2

W innym meczu reprezentanta, Słowenia przegrała z Bośnią i Harcegowiną 2:0. Mecz był bardzo brutalny a piłkarze obejrzeli aż 4 czerwone kartki.
Obie drużyny kończyły z 9 graczami na boisku.

Wisła zagra z APOEL-em Nikozja
Jutro Wisła zmierzy się vice mistrzem Cypru w ostatnim zagranicznym sparingu przed sezonem. Mecz odbędzie się w Koszycach gdzie przebywają obydwa zespoły. W Wiśle nie zagrają reprezentanci powołani na mecze. W sparingu zadebiutuje nowo pozyskany Yssouf Kone oraz testowany Shabani Nonda.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 09, 2010, 13:22:31 »