33 kolejka ligowa
Niemożliwe stanie się możliwe? Liverpool pokonuje Chelsea!
Screenów nie ma bo się nie zrobiły. Normalnie klikałem, żeby zdjęcia się cykały, otwieram folder po meczu i zdjęć nie ma. Zrobiłem dwa żeby pusto nie było.
Chelsea Londyn - 1. Petr Cech - 3. Ashley Cole, 2. Branislav Ivanović, 26. John Terry, 17. Jose Bosingwa - 5. Michael Essien, 8. Frank Lampard, 15. Florent Malouda, czwartego niestety nie pamiętam - 11. Didier Drogba, 39. Nicolas Anelka
FC Liverpool - 25. Jose Reina - 2. Glen Johnson, 5. Daniel Agger, 23. Jamie Carragher, 3. Gregory van der Wiel - 17. Maxi Rodriguez, 4. Raul Meireles, 8. Steven Gerrard, 18. Marco Reus - 10. Ignazio Abate, 7. Luis Suarez
W 33 kolejce ligowej Liverpool pojechał do Londynu na spotkanie z liderem Premier League - Chelsea. Zespół "The Reds" zajmuje drugą pozycję i traci do londyńczyków 5 punktów. A więc żeby zachować szanse na Mistrzostwo, trzeba było to spotkanie wygrać.
W 11 minucie lewą stroną popędził Maxi Rodriguez, Bosingwa wygarnął mu tą piłkę jednak obojętny temu nie pozostał Gerrard i wywalczył piłkę od prawego obrońcy Chelsea przy końcowej linii boiska. Szybko rozejrzał się i zagrał do niepilnowanego na 10 metrze Luisa Suareza. Ten uderzył z pierwszej piłki, futbolówka odbiła się jeszcze od poprzeczki i wpadła do bramki! Szaleństwo na sektorze gości, ale to dopiero 11 minuta...
W 38 minucie Maxi Rodriguez podaje na wolne pole do Suareza, ten ucieka Benayounowi, wychodzi sam na sam z Petrem Cechem i z wielkim spokojem pokonuje bramkarza Chelsea płaskim strzałem z 13 metrów.
Chelsea do końca nic już nie zrobiła, choć momentami było gorąco. Liverpool wygrał jednak 2:0, po dwóch bramkach Luisa Suareza i traci do "The Blues" już tylko 2 punkty, gdzie przewaga Chelsea w pewnym momencie kręciła się coś koło 15 oczek.
Strzelcy:
11' L. Suarez (S. Gerrard)
38' L. Suarez (M. Rodriguez) Zawodnik meczu:
Luis Suarez (7.0)