#11Taki właśnie news pojawił się w poniedziałek na oficjalnej stronie klubu.
No to nieźle - pomyślałem. Teraz zaczną się poszukiwania nowego trenera, plotki, konferencje, obiecanki-cacanki i cały ten cyrk. Od nowa będę musiał walczyć o miejsce w podstawowym składzie, a nowy szkoleniowiec na pewno wprowadzi jakieś zmiany, które nie każdemu wyjdą na dobre. Jest też dobra strona tego, iż trwa zamieszanie w klubie. Piłkarze dostali wolne aż do czwartku, dzięki czemu całe dnie mogę spędzać z moją ukochaną dziewczyną.
Prawdopodobnie w środę poznamy nowego managera. Według kibiców faworytem jest zwolniony niedawno z Legii Warszawa - Maciej Skorża.
Szczerze powiedziawszy, to jest mi trochę przykro, że Adam Nawałka nie będzie już trenerem Górnika. To właśnie on wprowadził mnie w dorosłe życie piłkarskie, nauczył wielu rzeczy, dał szansę gry, a także zaproponował mi kontrakt. Na pewno zostanie w mojej pamięci i będę go wspominał bardzo ciepło. Sam ostatnio narzekałem na jego sposób bycia, ale wierzę, że jego zachowanie było spowodowane nerwami. Tak naprawdę nie rozumiem dlaczego lecą głowy trenerów, skoro bardzo wiele zależy od piłkarzy. Kiedy wszystko jest OK, cacy, to media chwalą zawodników za świetną formę, kiedy drużyna jest w dołku - wina spada na trenera. Cóż, Adam sam podał się do dymisji, lecz gdybyśmy osiągali lepsze wyniki, sytuacja na pewno potoczyła by się inaczej. Takie jest życie i nie ma sensu się roztkliwiać.
Żałuję tylko, że nie mogłem się z nim jakoś pożegnać i podziękować mu za to, co dla mnie zrobił. Może nasze drogi jeszcze kiedyś się zejdą?