Ostatnie ruchy włodarzy M'Boro napawają optymizmem. Rozmowy z kolejnymi piłkarzami wydają się być na dobrej drodze i być może już niedługo do zespołu dołączą naprawdę klasowi piłkarze. Tymczasem klub boryka się z problemami zatrzymania niektórych piłkarzy. Zarówno Martin jak i bramkarz Wolverhampton nie planują wiązać się na dłużej z ekipą M'Boro. Ikeme zawiedziony jest brakiem występów i chce wrócić do swojego klubu a Martin nie widzi możliwości porozumienia w sprawie podwyżki i bardzo możliwe, że odejdzie z klubu za darmo.
OFICJALNIE A.E.K ODRZUCA OFERTĘ ZA ROGERANiestety, właściciele A.E.K nie widzą możliwości porozumienia z M'Boro w sprawie transferu polskiego rozgrywającego. Kwota 1.5 mln euro w żaden sposób nie zadowala prezesa greckiej ekipy. Czy Leo, zrobi wszystko by pozyskać swojego ulubieńca? Zostało bardzo mało czasu! Całą sytuacją zażenowany jest sam Roger, który wypowiedział się dla Boro News:
Roger:
Martwi mnie to, że zespół chce trzymać mnie na siłę. Nie dostaję szans gry, ciągle narzeka na mnie i trener i kibice, że pieniądze, które za mnie zapłacili zostały wyrzucone w błoto. Mam dosyć atmosfery w tym klubie i jeśli będzie konieczność, sam zapłacę karę umowną i zerwę kontakt z Grecją. Źle się tu czuję i nie rozumiem polityki tego klubu. OFICJALNIE: MCCARTNEY O KROK OD MIDDLESBROUGH Jak się okazuje, ostatni apel McCartneya, do władz Leeds, strasznie podirytował zespół i prezes klubu nie godzi się na takie zachowanie. Za wszelką cenę, chce pozbyć się piłkarza, który nie docenia tego co daje mu jego pracodawca. Transfer do Middlesbrough ma wynieść około 1.500.000 eur.
OFICJALNIE: KLUB POTWIERDZA: 3 NOWYCH JESZCZE W TYM OKIENKU
Na taką informację, z niecierpliwością czekali kibice. Po tym jak szef finansowy klubu Anthony Howard, przedstawił zestawienie dochodów i rozchodów klubu, dziennikarze, od razu zadawali pytania o tabele środków przeznaczanych na transfery. W rubryce środki dostępne widnieje kwota 4 mln euro. To na pewno wywołało uśmiech na twarzach sympatyków Lwów, którzy wiedzą, że taka kwota może naprawdę jeszcze namieszać w ostatnich dniach okienka
NIEOFICJALNIE:
Victorino odmówił gry w meczu ligowym. Czyżby w ten sposób chciał przeforsować transfer do nPOWER?
Na temat transferów wypowiedział się jeden z ekspertów i fanów M'Boro Jose Amneschia:
Odejście McManusa bardzo mnie zmartwiło bo nie ma co się oszukiwać ale nie łatwo będzie go zastąpić. Może Upson czy Woodgate tak ale taki Niko Bungert raczej nie będzie w stanie go zastąpić bo po pierwsze brak mu doświadczenia w Angielskiej Lidzie oraz jego aklimatyzacja może potrwać kilka tygodni. Mauricio Victorino jest w dokładnie takiej samej sytuacji a wiec apeluje o transfer młodego aczkolwiek ogranego piłkarza z Wysp Brytyjskich.
Na ten apel odpowiedział menadżer Leo Beenhakker:
Na pewno strata McManusa to nie mały cios ale zakontraktowanie ogranych piłkarzy z angielskich boisk jest mało prawdopodobne. Niestety praktycznie wszystkie kluby chcą trzymać swoich zawodników i rozmowy przesuwają na letnie okienko. My tego czasu nie mamy i robimy co w naszej mocy, by zakontraktować doświadczonego środkowego obrońcę. Pieniądze jakie oferowało Napoli były zbyt dobre by zrezygnować. Dzięki temu klub ma pewność, że w razie jakiejś tragedii (brak awansu, kontuzje odejścia) będą pieniądze by utrzymać obecną 11. Widziałem Victorino w akcji i bardzo mi zależy, by pojawił się u nas nawet na razie jako rezerwowy. Wydaje mi się, że mamy odpowiednią jakość i sztab trenerski by wprowadzić go na angielskie boiska.