28 kolejka nPOWER
Bramki: 36' Khalifa
KHALIFA BOHATEREM. GOL SEZONU!!!
Chyba nikt przed tym spotkaniem nie podejrzewał, że ekipa z Boro, będzie wstanie zafundować sobie bez problemu 3 pkt i zbliżyć się już na cm do awansu. Okazało się, że nie dość, że spotkanie było pod dyktando Lwów to jeszcze Khalifa zaliczył bez wątpienia bramkę sezonu nPOWER.
I połowa nie zapowiadała takiego przebiegu jakiego byliśmy świadkami po pierwszych 30 min. Obydwie ekipy zaczęły na spokojnie i nic nie wskazywało, byśmy mogli wskazać zwycięzce. Spotkanie z przewagą gości było prowadzone w dość ospałym tempie. Kiedy nadeszła 36' wszyscy bez wyjątku wstali z miejsc i bili brawo dla młodziutkiego Khalify, który pokazał, że jest zawodnikiem na którym już można polegać. Świetnie wymieniona piłka z Beattie'm i strzał z 30 metrów w samiutkie spojenie. Paluszki lizać. Takiego atomowego i podkręconego strzału nie spodziewali się ani zawodnicy ani kibice. Po tym golu widać było, że Khalifa w tym meczu nie odpuści i do końca I połowy szarpał biegał i pokazywał, że naprawdę jest niesamowicie głodny gry.
II część spotkania wymagała już większej ilości ataków gospodarzy i kilka sytuacji udało im się doprowadzić do końca. Na szczęście albo strzelali obok albo kapitalnie jeden ze strzałów obronił debiutujący na środku obrony defensywny pomocnik, Williams. Do końca spotkania jednak mimo chęci wynik się nie zmienił, co nie zmienia faktu, że Khalifa swoim zaangażowaniem zasłużył na miano zawodnika meczu i wydaje mi się, że Leo zacznie na niego częściej stawiać.
ZAWODNIK MECZUKHALIFA 8.0 (Świetny występ i kapitalna bramka.)
Składy
Staty
Wyniki po 27 kolejkach
Tabela po 27 kolejkach
Wywiad z młodą gwiazdą Ben'em Khalifą
Witaj Ben. Przed nami kulminacyjny moment. Ostatnie 6 spotkań nPOWER Championship tego sezonu. Nie grałeś w zbyt wielu meczach ale twoje wejścia są piorunujące. Kapitalne występy w pucharze, teraz ten gol na 1-0... jak się czujesz po takich meczach i co czujesz jak menedżer konsekwentnie pomija Cię przy ustalaniu składów meczowych?
Rozumiem politykę klubu i zdaję sobie sprawę, że jestem trochę za młody by regularnie grywać w 1 składzie. Na pewno robie co w mojej mocy i staram się by trener mógł na mnie polegać kiedy tylko potrzebuje. Na pytanie czy mam żal, że nie gram częściej odpowiadam "nie".
Jak dowiedzieliśmy się dosłownie z ostatniej chwili ze składu wypada Beattie na 3 tygodnie. Portsmouth i Leicester. Będziesz miał idealną szansę się wykazać. Wierzysz w to, że wystąpisz w 1 składzie?
Szczerze? Zależy mi na tym by zespół wygrywał jako całość i kontuzja Beattie'go to nie jest dla mnie szansa tylko powód by go wesprzeć i życzyć mu jak najszybszego powrotu do zdrowia. On ma przed sobą najlepsze lata do gry ja mam jeszcze ponad 10. Mam nadzieję, że się wykuruje i szybko wróci do zespołu. To jest jego sezon i to on będzie głównym autorem awansu do Premier League.
Jesteś niesamowicie dojrzałym człowiekiem mimo tak młodego wieku. Wydaje mi się, że trener Leo miał nosa by Cię sprowadzić do Boro. W takim razie ostatnie pytanie i nie męczę Cię już. 6 spotkań awans w zasięgu ręki. Wystarczy wygrać 2 i następne 4 to już tylko formalność. Pokusisz się o prorokowanie i spróbujesz wytypować wyniki tych 2 być może kluczowych spotkań?
Pewnie! Wierzę, że wygramy te mecze bez większego problemu i na ostatnie 4 kolejki do gry trener desygnuje piłkarzy, którzy grają najmniej i pokombinuje z ustawieniem. Bardzo liczę na to, że awans świętować będziemy już za 3 tygodnie!