REJESTRACJA lub
LOGOWANIECzekając na rozwój wydarzeń rozmawialiśmy o całej sytuacji z trenerem Boro, Leo Beenhakkerem.
Witam Panie trenerze. Sytuacja wydaje się, być nieprawdopodobna, mimo wszystko to nie żaryy 1 kwietniowe. Zna Pan jakieś szczegóły?
REJESTRACJA lub
LOGOWANIECiężko mi cokolwiek powiedzieć na ten temat. Nie jestem w stanie powiedzieć, na ile jest to prawda i jaka jest skala tego zdarzenia. Wydawało mi się, że chłopaki dawali z siebie wszystko na boisku i nigdy bym nie podejrzewał, że grali pod bukmacherkę. Mimo, iż ręczę za nich głową, nie takie sytuacje w życiu przeżyłem i nie mogę wykluczyć na 100%, takiej sytuacji...
W takim razie co dalej? Jeśli to wszystko się potwierdzi czeka Lwy, degradacja być może do III Ligi... zamierza Pan zostać przy zespole w takiej sytuacji?
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEWszystko zależy od tego, ilu zawodników brało w tym udział i czy w ogóle, ktokolwiek był w to zamieszany. Pamiętajmy, że póki co to są tylko podejrzenia. Jeszcze nikomu nic nie udowodniono. Co do pozostania w klubie... ciężko powiedzieć. Nie chcę w ogóle myśleć w tych kategoriach.
No to, ostatnie pytanie. Czy wierzy Pan w niewinność swoich piłkarzy i czy piłka nożna w Anglii nagle nie przestanie istnieć?
REJESTRACJA lub
LOGOWANIENie no, nie przesadzajmy. Nie wierzę, w to że football zejdzie na dalszy plan w tym kraju. Wszyscy żyją tak naprawdę tylko tym sportem! Nikt nie pozwoli na coś takiego. Co do moich piłkarzy... kilku z nich przyznało mi się, że mieli propozycje sprzedania meczu, ale zapewnili mnie że nie zrobili niczego wbrew sobie i swoim przekonaniom... Naprawdę chciałbym, żeby ten cyrk już się skończył...
Dziękuję i życzę szczęścia...