Podsumowanie rundy jesiennej...Ogólne statystyki drużyny:Rozegrane spotkania: 26
Zwycięstwa: 16
Remisy: 7
Porażki: 3
Russian Premier League: 1. miejsce
Europa League: Awans z 1. miejsca w grupie
Russian Cup: Awans do półfinału
Ogólne statystyki zawodników:--------------------------------------------------------------------------------
Tabela Russian Premier League po rundzie jesiennej:Piątka najlepszych strzelców RPL:1. Rudnev (Anzhi) - 9 bramek2. Kerzhakov (Zenit) - 8 bramek
3. Trezeguet (Rubin) - 7 bramek
Kuraniy (Dynamo) - 7 bramek
5. Doumbia (CSKA) - 5 bramek
Piątka najlepszych asystentów RPL:1. Gotze (Zenit) - 6 asyst
2. Rudnev (Anzhi) - 4 asysty Sekretov (Amkar) - 4 asysty
4. Dzsudzsak (Anzhi) - 3 asystyAlex (Spartak) - 3 asysty
--------------------------------------------------------------------------------
Drabinka Russian Cup:Piątka najlepszych strzelców RC:1. Kuraniy (Dynamo) - 3 bramki
2. Stilić (Anzhi) - 2 bramki Doumbia (CSKA) - 2 bramki
Cheminava (Zenit) - 2 bramki
Yanbaev (Lokomotiv) - 2 bramki
Piątka najlepszych asystentów RC:1. Lakhiyalov (Anzhi) - 2 asysty
Ahmedov (Anzhi) - 2 asysty Boniperti (Kuban) - 2 asysty
Misimović (Dynamo) - 2 asysty
Raffael (Hertha) - 2 asysty
--------------------------------------------------------------------------------
Drużyny, które przebrnęły przez fazę grupową Europa League:Grupa A: Juventus, PAOK
Grupa B: Girondins de Bordeaux, S.S. Lazio
Grupa C: Manchester City, Real Zaragoza
Grupa D: Paris Saint-Germain, Bayer Leverkusen
Grupa E: Anzhi Makhachkala, Fulham FC
Grupa F: Arsenal FC, C.A. Osasuna
Grupa G: AS Monaco, Levante U.D.
Grupa H: Aston Villa FC, Rubin Kazan
Grupa I: S.S.C. Napoli, Werder Bremen
Grupa J: AS Saint-Etienne, CSKA Moscow
Grupa K: Valencia C.F., Parma F.C.
Grupa L: SL Benfica, Galatasaray A.S
Piątka najlepszych strzelców EL:1. Soldado (Valencia) - 7 bramek
2. Maazou (Monaco) - 5 bramek
Eto'o (Arsenal) - 5 bramek
Pizarro (Werder) - 5 bramek
Shevchenko (Kyiv)
Piątka najlepszych asystentów EL:1. Silva (Man City) - 5 asyst
2. Cerci (Osasuna) - 4 asysty
Boussoufa (Valencia) - 4 asysty
A. Johnson (Man City) - 4 asysty
Eduardo (Rubin) - 4 asysty
Carlos: "Jesteśmy na tyle dobrzy, że możemy tryumfować takze na koniec sezonu"Na początek chciałbym pana powitać i pogratulować panu sukcesu, jakim na pewno jest tytuł "Mistrza Jesieni".Witam. Szczerze powiedziawszy to ja sam jestem zdziwiony, że już w pierwszym sezonie pracy jako szkoleniowiec, drużyna pod moimi sterami będzie grać aż tak dobrze. W poprzednim sezonie także cieszyliśmy się z tego tytułu, ale jak wiadomo druga runda nie zakończyła się najlepiej. Obiecuję, że teraz będzie inaczej. Jesteśmy na tyle dobrym zespołem, że możemy wygrać ligę!
Jednak na początku i w samej końcówce rundy wasza gra nie wyglądała najlepiej... Co było tego przyczyną?No, rzeczywiście nie szło nam najlepiej w tych okresach, które pan podał. Na początku wiadomo, dopiero się zgrywaliśmy, dopiero wnosiłem swoją koncepcję, tak wiem, jestem już chwilę w drużynie, ale wtedy zaczynałem w nowej roli. Początki zawsze są trudne, czego przekonałem się na własnej skórze, ale później było już tylko lepiej, no i sam nie wiem co się z nami stało w samej końcówce. Może za bardzo byliśmy rozluźnieni...
Gratuluję także świetnego transferu, jakim na pewno jest Robin van Persie...Dzięki, ale to nie tylko moja zasługa. Robin to świetny zawodnik, co potwierdził już nieraz nie tylko na Angielskich boiskach. Szukaliśmy partnera dla Artioma i myślę, że lepszego transferu zrobić nie mogliśmy. Jestem pewien, że van Persie pokaże na co go stać także i u nas.
Czy zamierza pan wzmocnić skład kimś jeszcze?I nie potwierdzam, i nie zaprzeczam... W tej chwili nie będę zdradzał naszych planów transferowych.
Wspomniał pan, że szukaliście partnera dla Rudneva, czy w związku z tym zamierza pan umieścić obu super snajperów w jednym składzie?Już dużo pomysłów przeszło przez moją głowę (śmiech). Artiom to obecnie nasz najlepszy strzelec i w dużej mierze przyczynił się do wyników przez nas osiąganych. Jak najbardziej zasługuje na pierwsza jedenastkę. Robin musi wywalczyć sobie to miejsce, pokazać się z jak najlepszej strony. Tak właściwie to wiem, że to jest bardzo dobry napastnik, ale "za nic" miejsca w składzie nie dostanie. Jednak powiem panu, że planuję wystawienie ich właśnie obok siebie.
Bardzo dziękuję za rozmowę i oczywiście życzę panu sukcesów na każdym szczeblu.Cała przyjemność po mojej stronie, dziękuję.