Autor Wątek: Reprezentacja Polski by kmiron#10  (Przeczytany 92620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Polska by kmiron#10 - Mundial zbliża się wielkimi krokami
« Odpowiedź #320 dnia: Luty 05, 2012, 17:08:19 »
Hmm... No ciekawa kadra, ciekaw jestem kogo wyłonisz do ostatecznej ekipy. Mam nadzieję, że załapią się Kosecki, Krychowiak. Na pewno dobrze by było dać jakiemuś młodemu powołanie, nawet niech złapie trochę doświadczenia. No, i trzeba trzymać kciuki za lekarzy. Piszczek na pewno bardzo by się przydał.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #321 dnia: Luty 05, 2012, 18:00:19 »
Zapraszam do głosowania w ankiecie.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: Polska by kmiron#10 - Ankieta
« Odpowiedź #322 dnia: Luty 05, 2012, 18:13:27 »
Z jednej strony dobrze, że jest Piszczek, bo w tej chwili jest najlepszym obrońcą naszej reprezentacji, a z drugiej jeśli nie uda mu się wyleczyć kontuzji to zabiera on miejsce innemu zawodnikowi, który mógłby się pokazać i przekonać do siebie selekcjonera. Szkoda mi takich grajków jak Filip Kurto, który wiadomo, że nie pojedzie do Brazylii. Kadra jest dość młoda, a przez to liczę na to, że w Brazylii Polacy pokażą młodzieńczy szał z pomocą niektórych starych wyg (jak Kosa, Muraś, który liczę na to, że wyjedzie do Brazylii czy Seba), który doprowadzi ich do sukcesu.
W ankiecie zagłosowałem na drugą opcje. Osobiście chciałbym wiedzieć, jak Polacy grają w spotkaniach przygotowawczych do największej światowej imprezy piłkarskiej.

PS. Odezwij się na gadu. ; )

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
Odp: Polska by kmiron#10 - Ankieta
« Odpowiedź #323 dnia: Luty 05, 2012, 19:01:49 »
Ankieta do jutra, do 14.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Polska by kmiron#10 - Szeroki skład na Mundial
« Odpowiedź #324 dnia: Luty 05, 2012, 19:28:47 »
Mimo,że masz moją karierę w głębokiej dupie, to jednak skomentuje te powołania.
Jeśli chodzi o bramkarzy, to trochę dziwi mnie obecność Kurto, przy dobrze broniąc Borucu i Szczęsnym raczej na pierwszą 11 nie ma szans, a w mojej opinii to Fabiański powinien być tym trzecim na MŚ.
W obronie dominują piłkarze o imieniu Marcin, liczę że cała 3 pojedzie na MŚ.Co do reszty powołań to dziwi mnie tylko obecność Modelskiego, ale chyba się nie załapie do TOP 23.
W pomocy trochę wymieszałeś rutynę(Mila i Kosowski) z młodością(Kosecki i Krychowiak), oby to orłom Lenczyka wyszło na dobre.
W ataku powołałeś samych najlepszych jakich jak dotąd polska kadra ma, więc raczej te nazwiska nie mogą zaskakiwać.
Powodzenia w sparingach przed mundialowych.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #325 dnia: Luty 06, 2012, 16:44:55 »

1:0   

Lewandowski 24.

Po bardzo udanym spotkaniu Polska pokonała w Warszawie Koreę Południową 1:0. Nasza drużyna zaprezentowała piłkę pewną, bardzo ładną dla oka i dojrzałą. Może sam mecz bez przerwy nie porywał widzów z krzeseł, ale na pewno mogli oni zobaczyć przedniej urody bramkę. W 24 minucie w pole karne dośrodkował Adrian Mierzejewski, a kapitalnym strzałem z półobrotu popisał się Robert Lewandowski. Wygląda na to, iż napastnik Lecha Poznań idealnie wcelował z formą - o ile jeszcze niedawno nie potrafił zdobyć bramki dla Drużyny Narodowej przez ponad 2,5 roku, teraz rozstrzelał się jak miło. Miejmy nadzieję, że niegdyś wielka nadzieja polskiej piłki na tym nie poprzestanie i będzie groźną bronią Reprezentacji podczas Mistrzostw Świata. Przez resztę meczu nasi zawodnicy nie dopuszczali Koreańczyków w pobliże swojego pola karnego, ale i sami nie mieli zbyt wielu godnych uwagi sytuacji podbramkowych. Mimo to, po zakończeniu ostatniego przed Mundialem spotkania rozegranego w Polsce nasi zawodnicy zostali pożegnani owacją na stojąco i słowami "Powodzenia, powodzenia!". Mobilizacja w narodzie przed zbliżającym się turniejem jest ogromna. Jak zwykle przy okazji wielkiej imprezy, browar Tyskie przygotował symboliczne flagi, tym razem z napisem "Polska 2014".

__________________________________________________________________________________________________________

1:2   

Barrios 5., Garguła 37., Paweł Brożek 84.

Ten mecz nie stał na zbyt wysokim poziomie. W Asuncion pokonaliśmy Paragwaj, jednak zdecydowanie nie przyszło nam to łatwo - już w 5. minucie Łukasza Fabiańskiego pokonał Lucas Barrios. Napastnik Colo Colo otrzymał bardzo dobre zagranie ze skrzydła od Nelsona Valdeza i płaskim strzałem wykończył akcję. Potem długo przy piłce utrzymywali się gospodarze, zamknęli Polaków na własnej połowie, jednak wynik wciąż pozostawał ten sam. Dopiero w 37. minucie doszło do wyrównania po dobrym uderzeniu Łukasza Garguły. W drugiej części gry z boiska wiało nudą, a marazm przerwał dopiero skutecznie wykonany rzut karny przez Pawła Brożka. Paragwajczykom brakowało już sił i nie podjęli walki.

__________________________________________________________________________________________________________

Entliczek-pentliczek, co zrobi Lenczyk?

Przed Reprezentacją Polski ostatnia prosta przygotowań do Mistrzostw Świata. Już za dwa dni Orest Lenczyk ogłosi ostateczny skład Kadry na Mundial. Dwa ostatnie mecze towarzyskie dały wiele odpowiedzi, ale też pytań co do obsady poszczególnych pozycji. Wciąż nie wiadomo również, czy do Brazylii pojedzie Łukasz Piszczek. Tydzień później wylecimy do Sao Paulo, gdzie zamieszkamy w ekskluzynwym, 5-gwiazdkowym hotelu na obrzeżach miasta. Trenować będziemy na kameralnym stadionie Rua Navari, na codzień przynależnym klubowi Juventus C.A. Dopiero tydzień przed meczem otwarcia z Brazylią Polacy rozegrają sparing z mieszkającą nieopodal ekipą Australii.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #326 dnia: Luty 06, 2012, 17:06:45 »
Lewandowski ostatnio strzela aż miło ;) on musi jechać na Mundial - myślę, że razem z Brożkiem stworzyliby naprawdę dobry duet. Flagi od Tyskiego muszą być ;D Dojrzała gra w meczu z Azjatami to dobra oznaka przed zbliżającymi się Mistrzostwami - tam trzeba właśnie tak grać, aby osiągnąć jakiś sukces. Co do meczu z Paragwajem - czasem nie sztuką jest wygrać po dobrej grze - sztuką jest wygrać, grając słabo. To też była dobra lekcja przed wielkim Mundialem. Czekam na następne newsy ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Polska by kmiron#10 - Wyjazd do Sao Paulo lada chwila
« Odpowiedź #327 dnia: Luty 06, 2012, 17:38:59 »
No widzę, że z Koreą byliśmy świadkami ciekawego widowiska. Może nie padło tam zbyt wiele goli, ale ważne że udało się wygrać. Cieszy mnie postawa Roberta, który z meczu na mecz jest w coraz lepszej formie. Miejmy nadzieję, że utrzyma ją do Mundialu. Drugi mecz nie był już tak ciekawy, ale także liczy się twoje zwycięstwo. Fakt, że po karnym, no ale jak to się mówi karnego też trzeba umieć wykonać :D.   
Czekam na kadrę Lenczyka :D.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #328 dnia: Luty 06, 2012, 18:17:00 »
Na pewno oba spotkania mogą napawać optymizmem przed nadchodzącymi MŚ. Szczególnie mecz z Koreą, w którym zagraliście bardzo dobrze, może zabrakło trochę skuteczności, ale nie ma co forsować tempa w towarzyskich spotkaniach. Jeszcze któryś nabawiłby się kontuzji, i byłby problem. Z Paragwajem zagraliście już nieco słabiej, ale być może wynikało to ze słabszego składu, nie wiem... Czekam z niecierpliwością na ostateczną kadrę.

Offline Levy

• Junior
  • *
  • Na forum od: 07.12.2011r.
  • Il Fenomeno
    • Steam
« Odpowiedź #329 dnia: Luty 06, 2012, 18:37:32 »
Właśnie zapewniłeś sobie, że nigdy nawet nie rozważę kliknięcia w Twój temat.
No kmiron, a ty zapewniłeś teraz sobie, że jest to moja ulubiona kariera. Tez nienawidze zasady "koment za koment" itd... Od dawna z ciekawością zaglądałem do twojej karierki, do tego od teraz wiem, że uczciwie zbierasz sobie fanów i "widzów". Brawa dla Ciebie i gratuluje karierki. Oby więcej takich userów i karier na forum. Jednak rzeczywistośc jest okrutna i ciężko znaleźć podobne tematy... Pozdrawiam :)

Offline heenro19

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.11.2011r.
« Odpowiedź #330 dnia: Luty 07, 2012, 17:29:56 »
Po co zapraszać ? Jak ktoś będzie chciał to sobie wejdzie pfy ;) W kadrze kilku zawodników tylko w celach medialnych by gazety miały co pisać ;) Dwa dobre spotkania, napastnicy pokazują, że są w wielkiej formie, oby utrzymali oni tą formę na mundialu.
" border="0  " border="0  " border="0

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #331 dnia: Luty 08, 2012, 10:35:08 »
Są kolejne świetne mecze ! Lenczyk prowadzi naszą kadrę od zwycięstwa do zwycięstwa ! Tylko tak dalej !

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #332 dnia: Luty 09, 2012, 19:07:22 »
Znamy kadrę na Mundial

Orest Lenczyk ogłosił dziś, kto pojedzie na zbliżające się Mistrzostwa Świata! Obyło się bez niespodzianek, pojutrze do Sao Paulo wylecą zawodnicy sprawdzeni i wielokrotnie wypróbowani przez selekcjonera. Dobrą wiadomością jest fakt, że na Mundialu zagra Łukasz Piszczek. Prawy obrońca Borussii Dortmund zdążył się wykurować, lecz zagrać będzie mógł dopiero w drugim spotkaniu turnieju, z Chinami. Z pewnością szkoda, że na otwarcie turnieju wystąpimy bez prawdopodobnie najlepszego polskiego defensora XXI wieku, ale trzeba się cieszyć, ze w dalszej części Mistrzostw zostaniemy poważnie wzmocnieni. Do odlatującego za dwa dni z Okęcia samolotu nie wsiądzie siedmiu graczy odstrzelonych, którzy figurowali w szerokiej kadrze. "Szczęśliwcy" to Łukasz Fabiański, Jarosław Fojut, Łukasz Broź, Rafał Murawski, Kamil Kosowski, Arkadiusz Woźniak i Maciej Rybus. Szczególnie dziwi brak tego ostatniego, który długi czas był wiodącą postacią Reprezentacji, ale w ostatnim okresie zdecydowanie spuścił z tonu. Zastąpi go przebojowy pomocnik Legii Jakub Kosecki.

Bramkarze
Artur Boruc
Wojciech Szczęsny
Filip Kurto
Obrońcy
Piotr Brożek
Marcin Komorowski
Marcin Wasilewski
Łukasz Piszczek
Piotr Celeban
Filip Modelski
Marcin Kamiński
Maciej Sadlok
Pomocnicy
Ariel Borysiuk
Jakub Kosecki
Jakub Błaszczykowski
Grzegorz Krychowiak
Cezary Wilk
Waldemar Sobota
Adrian Mierzejewski
Łukasz Garguła
Sebastian Mila
Napastnicy
Robert Lewandowski
Paweł Brożek
Kamil Grosicki
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2012, 19:16:12 wysłana przez kmiron#10 »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
Odp: Polska by kmiron#10 - Kadra
« Odpowiedź #333 dnia: Luty 09, 2012, 19:15:04 »
Dla mnie największym nieobecnym będzie Murawski. Aż tak bardzo słabo grał? Dobrze, że Piszczek będzie mógł zagrać w co najmniej dwóch meczach (oby nie tylko!). Filip Kurto wygryzł "Fabiana" - a to Ci dopiero! Myślę, że Kosecki za Rybusa to dobra decyzja ;) zwłaszcza, że rzeczywiście ten pierwszy ostatnio grał aż miło.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #334 dnia: Luty 09, 2012, 19:41:59 »
Mimo,że masz moją karierę w głębokiej dupie, to skomentuje te powołania Lenczyka.
Cóż, Kurto jedzie na mundial, miejmy nadzieję, że zbierze stosowne doświadczenie.
Z obrońców jedzie Modelski, w mojej opinii lepszy od niego jest Fojut,ale To Twoja kariera i Twój cyrk, ciekawie czy dasz chłopakowi szansę choć minutę zagrać.Reszta powołań z tej formacji nie jest dla mnie zaskoczeniem.
Linia pomocy dość mocna, brak Murawskiego trochę zaskakuje, miejmy nadzieję,że udanie zastąpią go Krychowiak i Wilk.Zamiast doświadczonego Kosowskiego, zdecydowałeś się wziąć Koseckiego, miejmy nadzieję, że przebojowy pomocnik również, jak Modelski dostanie choć minutę, bo w tak wyrównanej konkurencji ciężko by się mu było przebić.
Napad stanowią trzej najlepsi napastnicy, jaką nasza Polska kadra ma, poza tym, dziwne by było gdyby były trener Śląska wziął piłkarza Zagłębia ze sobą na mundial, wszyscy wiemy jak te oba kluby się nie znoszą.
Powodzenia na mundialu.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #335 dnia: Luty 09, 2012, 19:44:53 »
Mimo,że masz moją karierę w głębokiej dupie, to skomentuje te powołania Lenczyka.
Nie wiem, po co to po raz drugi piszesz. Masz ochotę - komentujesz, nie masz - nie komentujesz. I tyle.

Offline Levy

• Junior
  • *
  • Na forum od: 07.12.2011r.
  • Il Fenomeno
    • Steam
« Odpowiedź #336 dnia: Luty 09, 2012, 20:27:38 »
Nie wiem, po co to po raz drugi piszesz. Masz ochotę - komentujesz, nie masz - nie komentujesz. I tyle.

Racja. Z tego co wiem nie ma tutaj oficjalnie zasady "koment za koment", choć niestety większość uważa a raczej zachowuje się inaczej.
Co do kadry. Podoba mi się że wprowadziłeś do reprezentacji kilka zupełnie nowych twarzy. Także powodzenia w następnym meczu życzę :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #337 dnia: Luty 09, 2012, 20:44:31 »
Bardzo fajnie wygląda ta kadra. Bardzo cieszę się, że w ostatniej chwili Kosecki wygryzł z kadry Rybusa. Bardzo lubię tego chłopaka, jest dobrym piłkarzem. Szkoda, że podatny na kontuzje... Nie spodziewam się jakoś żeby rozegrał wiele minut na tym turnieju, ale sam wyjazd będzie dla niego świetnym doświadczeniem podobnie jak dla Kurto, czy Modelskiego. Na pewno cieszy to, że Piszczek jednak będzie mógł zagrać na MŚ, chociaż nie wiadomo w jakiej będzie formie. Zabieranie go to wielkie ryzyko, jednak jeśli wypali to będzie super wzmocnienie dla Naszej reprezentacji, o ile będzie grał tak jak przed kontuzją.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #338 dnia: Luty 09, 2012, 21:57:09 »
Mimo,że masz moją karierę w głębokiej dupie
Powtarzasz się, tak jak napisał kmiron#10 - Masz ochotę - komentujesz, nie masz - nie komentujesz. Może to takie nowe "zapraszam do mnie?"

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #339 dnia: Luty 11, 2012, 12:29:26 »
Coś mi się wydaje, że teraz po podziałce na kariery klubowe i reprezentacyjne zaintersowanie zupełnie spadnie :-/ W ogóle akurat ten aspekt podziału uważam za bezsensowny, wystarczyło na managery i zwykłe. Teraz raczej nikt tu nie zajrzy. Zobaczę, czy warto dokańczać tę karierę, jeśli nie, zacznę pisać jakimś klubem. Mam przeczucie, że dział "reprezentacyjne" umrze śmiercią naturalną.

JUŻ NA MIEJSCU!

Reprezentacja Polski już w Sao Paulo! Nasi zawodnicy zameldowali się w słonecznej Brazylii po sześciogodzinnym locie wyczarterowanym Boeingiem. Na Okęciu Orły żegnało prawie tysiąc kibiców - trzeba przyznać, że na Kadrowiczach ciąży spora presja, takiej nadziei na dobry wynik na wielkiej imprezie nie było od trzydziestu lat. Zakwaterowanie w hotelu przebiegło sprawnie i szybko. Na początek piłkarze otrzymali dzień wolnego, aby zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Potem nasi będą trenować dwa razy dziennie i znając metody Oresta Lenczyka, do Mundialu będą przygotowani najlepiej, jak się tylko da. W drużynie łatwo dostrzaec zdenerwowanie. Nie można się dziwić, ciąży na niej ogromna odpowiedzialność, a na dodatek Polacy otworzą cały turniej meczem z Brazylią. Przedtem czeka nas jeszcze sparing z mieszkającą nieopodal ekipą australijską.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #339 dnia: Luty 11, 2012, 12:29:26 »