Autor Wątek: Reprezentacja Polski by kmiron#10  (Przeczytany 92617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Polska by kmiron#10 - I po fazie grupowej
« Odpowiedź #420 dnia: Luty 21, 2012, 15:28:34 »
Co do ankiety, zastanawia mnie skąd 6 osób dało ci jedynkę?? Chyba tylko z zazdrości, bo jest to według mnie najlepsza karierka na forum i choćby nie wiem co na mniej niż piątkę po prostu nie zasługuje. Sądzę, że kogoś tu zżera zazdrość... Pozdrawiam :)
Mój wzrok również przykuły zatrważające, wcale nie odzwierciedlające wyniki ankiety, ale jest tak jak mówisz - zazdrość... Czytam tą karierę od początku i gołym okiem widać, jak autor się do niej przykłada, a efekty tego są naprawdę widoczne - widać nie dla każdego :)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #421 dnia: Luty 21, 2012, 15:36:47 »
Dzięki chłopaki ;) Co ciekawe, wszystkie te głosy pojawiły się wczoraj późnym wieczorem, w może półgodzinnym odstępie...

Może kariera mogłaby być lepsza, ale nie przesadzajmy - na jeden z pewnością nie zasługuje :)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #422 dnia: Luty 21, 2012, 15:55:08 »
Co ciekawe, wszystkie te głosy pojawiły się wczoraj późnym wieczorem, w może półgodzinnym odstępie...
Czyżbyś miał wroga? ;D czekam z niecierpliwością na 1/8

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #423 dnia: Luty 21, 2012, 16:19:51 »
Kariera piękna ale brakuje mi w takiej zapowiedzi spotkania ze Szwajcarią wypowiedzi piłkarzy czy trenerów obu ekip. Aż się oto prosi ;).

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #424 dnia: Luty 21, 2012, 16:21:28 »
Przy okazji tego meczu będzie ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #425 dnia: Luty 21, 2012, 16:28:01 »
Ja ci kmiron dałem czwóreczkę w ankiecie, a to dlatego, że w nawiasie napisałeś " od samego początku ", a przyznam szczerze, że na początku nie podobało mi się co piszesz. Gdybyś zaczął tak jak piszesz obecnie dał bym ci nawet tą siódemkę :D :D :D

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #426 dnia: Luty 21, 2012, 21:23:34 »
Wynik z Brazylią mimo wszystko nie dziwi. Gospodarze zagrali tutaj o wszystko. Wielkim wstydem byłaby porażka, która spowodowałaby zakończenie turnieju na fazie grupowej.
Szwajcarzy mają w składzie kilku ciekawych grajków i nie wolno ich lekceważyć, ale też nie jesteśmy w starciu z nimi bez szans. Z pewnością ciekawie byłoby zagrać w ćwierćfinale z kimś z pary Francja - Anglia.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #427 dnia: Luty 21, 2012, 22:46:50 »
Ode mnie otrzymałeś "5". Mogę zrobić screena, jak ktoś nie wierzy. :)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #428 dnia: Luty 21, 2012, 22:48:08 »
A po co udowadniać? Ktoś miał ochotę wstawić "1"? Jego sprawa i zarazem problem ;)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #429 dnia: Luty 23, 2012, 15:31:24 »
A po co udowadniać? Ktoś miał ochotę wstawić "1"? Jego sprawa i zarazem problem ;)

No właśnie ;) Ja wstawiłem 6 :)

A co tu tak cicho ?

Pzdr.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #430 dnia: Luty 23, 2012, 15:51:03 »

Garguła: Wszystko się może zdarzyć...

Według rozgrywającego Reprezentacji Polski, Łukasza Garguły, zbliżający się mecz 1/8 finału Mundialu ze Szwajcarią to spotkanie bez faworyta. Wprawdzie w eliminacjach dwukrotnie pokonaliśmy Helwetów, ale w tej chwili nie ma to żadnego znaczenia. Garguła dodał, iż wspaniale byłoby awansować do cwierćfinału, czego nikt się po Polakach nie spodziewał. Przyznał też, iż wie, że na jego barkach spoczywa ogromna odpowiedzialność. Chociaż obok "Guły" na boisko w podstawowym składzie wybiec ma także Sebastian Mila, ale to zawodnik Wisły Kraków ma rządzić i dzielić w drugiej linii. Łukasz nie boi się tego zadania - jest już bardzo doświadczonym piłkarzem i na futbolu zjadł zęby. Poprosił także wszystkich kibiców o trzymanie kciuków za Biało-Czerwonych. Wypowiedź podsumował słowami "razem możemy wszystko!".

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #431 dnia: Luty 23, 2012, 15:58:07 »
Łukasz ma rację chociaż przed spotkaniem ze Szwajcarią jesteście faworytem ,ale jak to on powiedział wszystko się może zdarzyć ponieważ
Szwajcaria nie jest jakąś słabizną ,ale w tej rundzie nie ma słabych reprezentacji .

Powodzenia Polacy !

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #432 dnia: Luty 23, 2012, 16:17:19 »
Ja dałem piątala :)

Oby udało się pokonać Szwajcarów, zrobiliśmy i tak dobry wynik, bo wyjść z grupy z Brazylią i Danią z 6 pkt to nie było takie oczywiste. Byliśmy przecież pierwszą drużyną z pewnym awansem :-) Stać nas na pewno na co najmniej ćwierćfinał i z niecierpliwością oczekuję relacji z meczu z Helwetami :)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #433 dnia: Luty 23, 2012, 16:28:13 »
A już myślałem, że meczyk będę miał do przeczytania  :-\.
Łukasz dobrze mówił. W takim meczu jak 1/8 Mistrzostw Świata nie ma faworyta nawet gdyby grała reprezentacja Hiszpanii z Gruzinami :D. Skoro ktoś wychodzi z grupy to na pewno nie zrobił tego przypadkowo. Ostatnie spotkania przepowiadają za Polakami, ale to oczywiście niczego nam tutaj nie mówi i na boisku zobaczymy na pewno mecz walki. :)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Luty 24, 2012, 14:50:24 »
No przyznam szczerze, że w meczu z Brazylią oczekiwałem co najmniej remisu, a tu duże zaskoczenie, przegrana i to 3 : 0... no szkoda, ale trzeba grać dalej ;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #435 dnia: Luty 24, 2012, 23:31:46 »
Wymęczony ćwierćfinał!

Nikt się tego nie spodziewał, ale stało się! Trudno w to uwierzyć, ale Reprezentacja Polski awansowała do ćwierćfinału Mistrzostw Świata 2014! Dokonaliśmy tego po nudnym, nieobfitującym w sytuacje podbramkowe meczu 1/8 finału ze Szwajcarią, a zwycięstwo dała nam bramka rezerwowego Roberta Lewandowskiego, dla którego był to pierwszy kontakt z piłką po wejściu na boisko. Orest Lenczyk jak zwykle zaskoczył taktyką - po żenującym w wykonaniu Piotra Brożka starciu z Brazylią wiadome było, iż potrzebna jest zmiana na pozycji lewego obrońcy. Naturalnym wyborem było wstawienie na newralgiczną pozycję Marcina Komorowskiego, ale niespodziewanie wystąpił młody Marcin Kamiński (mający na swoim koncie cztery występy z Orzełkiem na piersi) i spisal się przynajmniej poprawnie. Jak to bywa w Polsce, po wygraniu zaledwie trzech meczów podczas trwającego turnieju, w dodatku z takimi "potentatami", jak Chiny, Dania i Szwajcaria, Orest Lenczyk jest w kraju czczony bardziej niż Józef Piłsudski, a Bronisław Komorowski zapowiedział odznaczenie selekcjonera i wszystkich jego zawodników Orderem Odrodzenia Polski. I tak możemy uznać to za przypadek "lajtowy", ponieważ Leo Beenhakker został nagrodzony w podobny sposób po samym wywalczeniu awansu do EURO 2008. Co by nie było, gratulujemy naszym chłopakom!

__________________________________________________________________________________________________________

NAJCIEKAWSZE AKCJE

22. min. - Ofensywne wejście Pawła Brożka, ale jego atomowy strzał broni Marco Wölfli.

41. min. - Ładny drubling Xherdana Shaqiriego, ale czujny na linii Artur Boruc.

68. min., 0:1 - Sprytnie rozegrany rzut wolny przez Polaków daje nam prowadzenie. Kiedy Brożek zostal sfaulowany dwa metry przed polem karnym, wydawało się, iż bramkarza bezpośrednim strzałem zakoczyć będzie próbował Sebastiam Mila. Tymczasem kapitan Śląska Wrocław tylko musnął piłkę w kierunku Macieja Sadloka, a ten zaskakująco dograł zewnętrznym podbiciem do Roberta Lewandowskiego, który nie miał innego wyjścia, niż z bliska pokonać Wolfliego.

72. min. - Po dryblingu Kuby Błaszczykowskiego strzelał Adrian Mierzejewski (chyba największy zawód tego Mundialu), ale nie dał rady pokonać golkipera Helwetów.

__________________________________________________________________________________________________________

Noty piłkarzy Reprezentacji Polski za mecz z Brazylią według tygodnika "Piłka Nożna".

Artur Boruc 3
Marcin Wasilewski 2,5
Maciej Sadlok 3,5
Łukasz Piszczek 2
Marcin Kamiński 3
Sebastian Mila 3,5  
Grzegorz Krychowiak 2
Jakub Błaszczykowski 2,5
Kamil Grosicki 2
Łukasz Garguła 2
Paweł Brożek 3

Jakub Kosecki 2
Robert Lewandowski 3,5
Adrian Mierzejewski 2,5

3:1

0:1

3:1

1:3

2:1

2:0

0:2

Jak widzimy, w ćwierćfinale czeka nas arcytrudne zadanie - mecz z Anglią. Wyspiarze pokonali Francuzów po golach Rooneya i Walcotta. Będzie ciężko o zwycięstwo, ale wielkim sukcesem jest już same znalezienie się tu, gdzie jesteśmy. W pozostałych spotkaniach pierwszej rundy fazy pucharowej bez większych niespodzianek, choć fani południowoamerykańskiej piłki mogą z pewnością żałować, iż nie dojdzie do wielkiego starcia gigantów, czyli pojedynku Brazylia - Argentyna. Albicelestes zostali pokonani przez Portugalię, a wygraną dał im Nani. Wspaniałą przygodę kontynuuje Maroko, które pewnie zwyciężyło Ukrainę 3:1. Poza tym, największe niespodzianki w gronie ćwierćfinalistów to z pewnością obecność Polaków i Serbów.
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2012, 00:20:58 wysłana przez kmiron#10 »

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #436 dnia: Luty 24, 2012, 23:35:59 »
W półfinale zagra ktoś z dwójki Meksyk-Maroko - szok :) Wielkie brawa dla chłopaków, że udało się awansować do ćwiartki. Teraz już nic nie musimy, trzeba zagrać na luzie z Anglią i co będzie to będzie. Stać nas na pewno na niespodziankę.

Żal Argentyny, fajnie że odpadli Włosi i Francuzi, zanosi się na finał Brazylia-Hiszpania, gospodarze mają naprawdę usłaną drogę do wielkiego finału, nie sądzę by jakiekolwiek problemy sprawiła im Portugalia.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #437 dnia: Luty 24, 2012, 23:39:09 »
W półfinale zagra ktoś z dwójki Meksyk-Maroko - szok :)
Taki jak w 2010, gdy w ćwierćfinale spotkały się Urugwaj i Ghana.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #438 dnia: Luty 25, 2012, 00:05:18 »
Naprawdę pięknie prowadzisz karierę. :) Awans do ćwierćfinału można uznać za ogromny sukces. Kapitalne wejście zaliczył Robert Lewandowski. Zdobył bramkę przy pierwszym kontakcie z piłką. :) Cieszy niezły występ Kamińskiego, który doświadczenia w grze o stawkę nie posiada. Jestem ciekaw jaką taktykę zastosujesz w pojedynku z "Synami Albionu". :)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #439 dnia: Luty 25, 2012, 00:09:45 »
No i jest ten wymarzony, choć bardzo wymęczony awans do kolejnej fazy. Obawiem się teraz tego meczu z Anglikami, bowiem jeżeli ze Szwajcarią nie było wielu sytuacji to co dopiero z Anglią, lecz nawet jeżeli przegrasz to i tak zrobiłeś przełomowy krok dla polskiej piłki co także udokumentuje nasz prezydent :). Mówisz, że sensacją jest awans do 1/4 twój i Serbów, lecz mi się wydaję, że największym zaskoczeniem jest Maroko, które ma realne szanse na 1/2 :). Czekam na pojedynek z Anglikami oraz mam nadzieję, że Brazylia wygra z Portugalią :).

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #439 dnia: Luty 25, 2012, 00:09:45 »