Multimedia z meczu 28 kolejki: Manchester United vs Liverpool
Anderson 1-0
Giggs 2-0
Suarez: To co robił Evra było nie w porządku
-Chciałbym szybko zapomnieć o tym spotkaniu, to był mecz bardziej kontrowersyjny niż sportowy. Evra wciąż ciągnie temat, który wydawał się zamknięty, robił wszystko żeby nas sprowokować i w końcu mu się to udało, takie zachowanie z jego strony było nie w porządku. Spodziewałem się również reakcji kibiców, którzy gwizdali gdy tylko miałem kontakt z piłką, strasznie mnie to denerwowało chociaż starałem się to ignorować. Przegrana w tym meczu to dla nas wielki cios, co raz bardziej pogarszamy swoją sytuację a powinniśmy ją poprawiać.
Evra: Liverpool grał po chamsku!
-Cieszę się ze zwycięstwa, ta wygrana mocno podniesie nas na duchu, teraz mamy więcej ochoty do gry i będziemy jeszcze silniejsi w końcówce sezonu. Wczorajsze spotkanie pokazało ciemną stronę Liverpoolu, nasi rywale grali bardzo nieczysto i chamsko. Dziwi mnie trochę, że nie dostali więcej kartek, sędzia powinien baczniej obserwować jak grają. Na całe szczęście nie przeszkodziło nam to w zwycięstwie nad trudnym rywalem, który wciąż walczy o Ligę Mistrzów.
Zapytajmy LFC TV
Ile można było wygrać?
Zawodnik spotkania: Luis Suarez -Suarez jako jedyny stawiał opór United, ciągle biegał, bardzo poświęcał się dla drużyny. Nie bał się ostrych starć po których kilka razy leżał na murawie choć nie zawsze sędzia odgwizdywał przewinienie. Próbował straszyc bramkarza rywali jednak jego strzały mijały się z celem niemniej był najjaśniejszą postacią The Reds w tym meczu.
Najsłabszy zawodnik spotkania: Martin Skrtel
-Martin zaliczył chyba najsłabsze spotkanie w sezonie. Kilka razy nie upilnował Chicharito i ten znalazł sie groźnych sytuacjach. Słabo rozumiał się z partnerami, którzy wymagali od niego znacznie więcej. Na swoje konto zapisał także brutalny faul na Francuzie Evrze, po którym wyleciał z boiska.
Wydarzenia spotkania: Starcia Suareza z Evrą
Pojedynki, rzadko czyste, Evry i Suareza dodawały ciekawości spotkania. Z pewnością nie było to dobre jednak przyciągało uwagę kibiców. Jest niemal pewne, że ten konflikt w szybkim czasie się nie skończy...
Pozostałe wyniki:
Eveton 3-2 Tottenham
Fulham 1-3 Arsenal
WBA 4-2 Swansea
Blackburn 2-3 Aston Villa
Manchester City 4-0 Newcastle United
Bolton 2-2 Stoke
Norwich 1-2 Chelsea
QPR 3-3 Wolverhampton
Sunderland 4-2 Wigan
Ogólne wrażenie:
Mecz z wieloma kontrowersyjnymi momentami i nie przyjemnymi sytuacjami, które mimo wszystko nadawały emocje temu spotkaniu. W tym piłkarskim wydarzeniu głównymi bohaterami byli Suarez i Evra, obaj są winni temu jak toczyło się to spotkanie. Ich starcia dostarczały wiele negatywnych emocji, które rozwścieczały kolegów z drużyny oraz kibiców. Ogólnie mecz pod względem sportowym nie wypadł najlepiej, natomiast jeśli chodzi o wydarzenia mniej zaliczające się do sportowej walki to tutaj było na co popatrzeć.
Zapowiedź 29 kolejki:Liverpool vs WBA
vs Stadion i data: Anfield, 10.03.2012
Po ostatnich nie zbyt udanych meczach przyszedł czas na kolejkę, w której Liverpool u siebie zmierzy się z WBA. Przyjezdni w tabeli zajmują odległą siedemnastą pozycję i na papierze nie mają za wielkich szans na zwycięstwo. Futbol niesie ze sobą jednak niespodzianki więc wszystko może się wydarzyć. W składzie The Reds na środku obrony zagra Sebastian Coates, Urugwajczyk dostaje szanse pod nieobecność Skrtela i Carraghera. Środek pomocy należeć będzie do Lucasa i Hendersona a w ataku zobaczymy Carrolla.
Ciężka kontuzja Carraghera, czy się po tym pozbiera?!
Fatalne wiadomości zszokowały Liverpool i Anglię! Jamie Carragher doznał bardzo poważnej kontuzji kolana i pauzować będzie przez następne...29 tygodni! Tą fatalną wiadomość podały dzisiejsze media, oprócz tego drobnego urazu doznał Redmond, który opuści tylko mecz z WBA. Mamy wielki problem na środku obrony, Skrtel pauzuje a Carra z poważnym urazem wróci dopiero w następnym sezonie. Jest tylko jedno pytanie czy Jamie pozbiera się po takim urazie?!