Autor Wątek: Valencia by Przemek112 |Ważna informacja :(  (Przeczytany 91802 razy)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Valencia by Przemek112 |A teraz idziemy na jednego ..
« Odpowiedź #440 dnia: Lipiec 30, 2012, 19:51:01 »
O, super, nie spodziewałem się waszego zwycięstwa, tymczasem sprawiacie mi oraz swoim fanom ogromną, pozytywną niespodziankę. Wielka w tym rola bramkarza, gdyż powstrzymać wszystkie próby Ronaldo z jego niezwykłych wolnych to sztuka. Dodatkowego smaczku dodaje to, że zawsze trzymam kciuki za Barcę, więc porażka Realu jakoś mnie zwykle nie smuci. Więc będzie rewanż, tak? Na Bernabeu czeka was niezwykle ciężki pojedynek, jeszcze cięższy od dzisiejszego, gdyż tam Real będzie zmuszony atakować, a do tego będzie miał wokół swoich wiernych, oddanych kibiców. Mou w swoim stylu, że nie zasłużyliście na wygraną... nie cierpię tego faceta. Mam nadzieję, że utrzecie noska gwiazdom z Madrytu jeszcze raz w rewanżu. Trzymam kciuki ; )

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #441 dnia: Lipiec 30, 2012, 20:32:09 »
Tego się nie spodziewałem.  Wygrywacie z bardzo mocnym rywalem i robicie wielki krok w stronę awansu. Bardzo dobry mecz Guity, który nie dał się pokonać CR7 z rzutów wolnych . Llorente się już chyba spłacił. Świetny transfer AVB i jego sztabu. Tytuł posta genialny.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #442 dnia: Lipiec 30, 2012, 20:46:06 »
A ja się jak najbardziej spodziewałem takiego wyniku ;) Valencia jest już drużyną, która potrafi skopać tyłek praktycznie każdemu w Europie i tym razem nie mogło być inaczej. Królewscy dostali jasny sygnał, kto jest najbardziej zdeterminowany w walce o tytuły - ligę. Ciekawe jak wyglądała szatnia Królewskich po tym meczu :D Według mnie zmierzycie się w finale z Barceloną, bo rewanż powinien być formalnością.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #443 dnia: Lipiec 30, 2012, 20:48:48 »
Patrząc na temat Twojego wątku, myślę: Może jakaś afera z piłkarzami, rozpili się czy 'cuś', a tu 'tylko' wygrywasz z Realem :D Nie no oczywiście pokonać Królewskich to arcytrudna sztuka, tym bardziej zwycięstwo jedą bramką może ogromnie cieszyć, nie dziwię się kibicom, że po tym jak bramkę zdobył Llorente wręcz oszaleli :) Murinho nie ma racji w swojej wypowiedzi, bo to Valencia przeważała w tym spotkaniu i zasłużenie wygrała ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #444 dnia: Lipiec 30, 2012, 22:04:31 »
premierowe trafienie Piszczka nie mogło się zdarzyć w lepszym momencie. choc sympatyzuję z City, to cieszę się z twojego awansu, zawsze niespodzianki miło widziane.

Real? fakt faktem, przez sezon idzie jak taran, nawet jesienią was rozjechał 3-0, ale jakiś tam rewanżyk wzięty, co bardzo cieszy. jednak do pełnego powetowania sobie tamtej klęski będzie wygrana, bądź zwycięski remis w Madrycie.

Offline Fala1902

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 18.01.2010r.
  • Hala Madrid!!!
« Odpowiedź #445 dnia: Lipiec 31, 2012, 09:55:10 »
Gratulacje za zwycięstwo nad moimi Blancos. ;D Wygrana z Realem bardzo cieszy i to z kilku powodów między innymi macie dobrą sytuacje przed rewanżem i jeśli na Santiago uda wam się zdobyć bramkę, Madrytczycy będą musieli zdobyć o trzy trafienia więcej. ;) W lidze też walczycie z nimi o miano mistrza. Do końca pozostało jeszcze 8 kolejek i Real nie podda się w pogoni za wami. W starciu ligowym musicie uważać. Gracie na ich stadionie a tam jeśli chodzi o punkty sytuacja może być różna. Powodzenia w rewanżu . ;)

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #446 dnia: Lipiec 31, 2012, 10:06:13 »
Ostatnim razem dostaliście lanie od Realu. Blancos pokonali was aż 3-0. W tym meczu oni byli faworytem. Podopieczni Mourinho niszczyli każdego, kto stanie im na drodze. W pierwszej połowie przeważał Real, ale strzały CR7 nie wpadały do siatki. Wy byliście coraz groźniejsi z minuty na minutę. W końcu Llorente wpakował piłkę do bramki, po dośrodkowaniu z wolnego. Real był bezradny, a stać go było tylko na kilka nie groźnych okazji. Wygrywacie pierwszy mecz i jesteście w lepszej sytuacji przed rewanżem.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Lipiec 31, 2012, 11:59:49 »
Brawo, brawo świetna zemsta na Realu. Co prawda wynik nie jest tak imponujący jak ten z 13 kolejki kiedy to Real pokonał twój zespół 3:0, ale zawsze jest to zwycięstwo i daje ono dobrą zaliczkę przed rewanżem, który miejmy nadzieję również rozstrzygnie się na twoją korzyść i da ci awans do finału  :)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Autor wątku
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #448 dnia: Lipiec 31, 2012, 13:53:30 »
1/2 finału Copa del Rey

Real Madrid  1 : 3  Valencia CF
30 marzec 2012r. - 20:00 | Stadion: Estadio Santiago Bernabeu | Sędzia: Ramírez Domínguez   

Cud na Bernabeu , Nie tak strasznie jak zapowiadano  !

Zagrali wspaniale.. tak można określić dzisiejszą grę zawodników Valencii. Niczego im nie brakowało. Podopieczni Villa Boasa przystąpili do meczu z Realem w swoim najmocniejszym ustawieniu i niemal takim samym jak 3 dni wcześniej. Dzisiejszego wieczora zaprezentowane zostały nowe stroje Nietoperzy. W nich ekipa z Mestalla będzie grała przez rok aż do zimy 2013 roku. Jednak wróćmy do spotkania. Goście od pierwszych minut zaczynali nabierać tempa i mieć przewagę , co sprawiło ,że w 29 minucie wynik został otwarty. Rami po ominięciu całej defensywy Los Blancos wystawił futbolówkę za pole karne do Llorente. Młody Hiszpan szybko obrócił się z piłką co zmyliło Pepe i posłał mocny strzał daleko po za zasięgiem Ikera. Gała zatrzepotała w siatce i niemal wszyscy na stadionie byli pewni awansu Valencii. Coś pięknego jak ponad 1500 osób krzyczało imię napastnika. Taki rezultat pozostał do przerwy. W drugiej połowie Real musiał zachować twarz i wziął sprawę w sowje ręce. Wyrównujące trafienie gospodarzom dał Granero. Wychowanek Madrytczyków wykorzystał błąd defensorów i posłał piłkę do bramki. Nie całe dwie minut później Valencia wspaniale odpowiedziała. Ponownie na listę strzelecką wpisał się Llorente , jednak tym razem po podaniu Guardado. Hiszpan znów szybko się obrócił i zdobył identyczne trafienie jak to pierwsze. Rozpoczęło się ostatnie 20 minut meczu. Atmosfera z każdą sekundą robiła się co raz bardziej napięta i nerwowa ponieważ Królewscy za wszelką cenę chcieli zdobyć dwa ratujące ich trafienia. Jednak wszystkie gwiazdy na niebie i ziemi wskazywały ,że zwycięzcą tego meczu może być jedynie Valencia. 10 minut przed poprzednim trafieniem gości przyszedł czas na ustalenie całego wyniku oraz na pokazanie swojej klasy. Wszystko teraz należało do ,,Króla Valencii''. Takie miano otrzymał w tym roku Soldado , za to co robił dla zespołu i jak ważną jest postacią. Navas wykonał długi rajd po ograniu Marcelo. Był już na wysokości pola karnego jak dośrodkował idealnie na piąty metr od bramki Casillasa. Tam fantastycznym i takim jak to trzeba robić szczupakiem, popisał się właśnie Roberto. Były gracz Królewskich ustalił wynik 3:1 dla Los Ches i wbił nóż w serce Madrytu ! Tym samym dał swojej drużynie awans do finału Copa del Rey. Niesamowite emocje były dziś na Bernabeu. Świątynia futbolu była dziś Białą , nie dla Realu lecz dla domowych barw Valencii. Starcie tych samych piłkarzy już niedługo w meczu ligowym. Ponownie na Santiago Bernabeu. Królewscy tym razem będą walczyć jak nigdy , może nie tylko o punkty , ale o honor..

Galeria z dzisiejszego meczu :

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wypowiedzi pomeczowe trenerów :

Andre Villas - Boas - Czujemy się niesamowicie po takim zwycięstwie. Należało nam się po tych wszystkich trudach jakie włożyliśmy w drodze do finału. Zdobyć Bernabeu to coś nieprawdopodobnego , coś wspaniałego , to wielkie marzenie dla każdego trenera. Real Madryt to najlepsza drużyna w historii futbolu , a moja Valencia ich dzisiaj pokonała i to na ich własnym stadionie. Jestem dumny z moich piłkarzy za to czego dokonali dzisiaj na placu gry. Nie wiadomo co można myśleć o takim stanie rzeczy. Tak możemy grać z każdym przeciwnikiem , leczy tylko ci najlepsi motywują nas do mistrzowskiej gry. Zostało jeszcze trochę czasu do końca sezonu , jednak ja już z podniesioną głową mogę powiedzieć ,że to mój najlepszy rok jako zawodowy trener. Osiągnąłem dużo i chcę zapewniać Nietoperzom sukcesy.

Jose Mourinho - Mięliśmy nadzieje ,że wszystko potoczy się po naszej myśli. Valencia dzisiaj zagrała swój najlepszy mecz w tym sezonie , a my najgorszy. Biorę odpowiedzialność za naszą porażkę. Staraliśmy się jednak bezapelacyjnym zwycięzcą zostali piłkarze z Mestalla. Chciałbym cofnąć czas i naprawić wszystkie błędu która dzisiaj popełniliśmy , było ich dużo. Niepotrzebnie tak często atakowaliśmy jak na nic się to nie stało , przez takie rzeczy trafiliśmy bramki z kontr. Gratulację dla Villa Boasa - za przygotowanie , za grę oraz za całokształt zespołu. Zstaje nam już tylko Liga. Będziemy walczyć co sił by odebrać Los Ches tytuł.

Najlepszy zawodnik dzisiejszego spotkania :

Fernando Llorente 10.0 / 10.0 - Tak samo jak kilka dni wcześniej został wielkim bohaterem całej Valencii.  Dzisiejszego wieczora Fernando pokazał się ze swojej najlepszej strony. Grał po prostu fenomenalnie. Nie miał przy nim szans Cristiano Ronaldo , czy jakaś inna wielka gwiazda z Madryckiej maszyny. Znowu harował jak wół, kapitalnie się zastawiał, przyjmował, podawał, walczył, odbierał, szukał wolnych przestrzeni, zostawił na boisku mnóstwo zdrowia. Zdobył dwa ważne gole , które dały Nietoperzom miejsce w Finale Pucharu Króla. Nie można było się do niego o cokolwiek przyczepić. Może kilka razy stracił piłkę , jednak nie było to nic wielkiego. Llorente błyszczy formą a Valencia ma kapitalną końcówkę sezonu właśnie dzięki niemu.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
Odp: Valencia by Przemek112 |Cud na Bernabeu , Nie tak strasznie jak zapowiadano !
« Odpowiedź #449 dnia: Lipiec 31, 2012, 14:00:44 »
Myślę, że czas najwyższy zmienić poziom bo zaraz jeszcze wygrasz ligę + LM i zrobi się nudno.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Autor wątku
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Valencia by Przemek112 |Cud na Bernabeu , Nie tak strasznie jak zapowiadano !
« Odpowiedź #450 dnia: Lipiec 31, 2012, 14:13:03 »
Myślę, że czas najwyższy zmienić poziom bo zaraz jeszcze wygrasz ligę + LM i zrobi się nudno.

Chyba już drugi raz ci mówię ,że gram na najwyższym poziomie trudności.. a jeśli Marcelo czy Pepe da się przejść, a ja jestem pod bramką to mam specjalnie walić po trybuny ,żeby było realniej ?

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #451 dnia: Lipiec 31, 2012, 14:26:18 »
Jeżeli grasz na Super Star to zwracam honor.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
« Odpowiedź #452 dnia: Lipiec 31, 2012, 14:35:27 »
Co za patch masz?? Zaj**iste jest to logo Królewskich na trubynach! :o a i stroje ładne, ale mogłeś poczekać do początku następnego sezonu.. :P
Myślę jednak, że nie było to wasze zasłużone zwycięstwo.. Królewscy częściej wyprowadzali ataki pod waszą bramkę, ale byli nieskuteczni do potęgi entej.. Niewykorzystane sytuacje, jak mówi przysłowie, lubią się mścić, to było podobnie.. Llorente (młody? bez przesady 27 lat, już nie najmłodszy :D) dwukrotnie podobnymi uderzeniami pokonał Ikera, swoje trzy grosze dorzucił jeszcze Soldado, a Real było stać tylko na jedną bramkę Granero, no ale skoro w pomocy grał Ramos, to sami są sobie winni..

Chyba już drugi raz ci mówię ,że gram na najwyższym poziomie trudności.. a jeśli Marcelo czy Pepe da się przejść, a ja jestem pod bramką to mam specjalnie walić po trybuny ,żeby było realniej ?
Oczywiście nie.. ale rozwiązanie byłoby inne.. Mógłbyś pobrać nowy, trudniejszy gameplay (nie wiem np. od jenkeya), lub po prostu zrobić rewolucję w szatni, bo kadrę to ty masz bardzo silną :D Prędzej czy później samo wygrywanie ci się znudzi, uwierz nie raz w poprzednich edycjach tak ze mną było.. ale podziwiam, że na najtrudniejszym poziomie ciągniesz tak mocno, ja na profku się męczę z Ossasunami i innymi Rubinami ;D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #453 dnia: Lipiec 31, 2012, 15:28:10 »
Podzielam zdanie thomasa :o. Zajebiste jest te logo :o.
Wracając do meczu to zagrałeś perfekcyjne zawody. Świetna oprawa na meczu nawet nie pomogła gwiazdą światowego formatu. Teraz można już rzec, że dołączyłeś do dwójki najlepszych drużyn Hiszpanii, a kto wie, może z biegiem czasu i Europy. Cieszę się bo teraz mamy więcej drużyn, które mogą walczyć o najwyższe cele. Stroje zdecydowanie na plus :).

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #454 dnia: Lipiec 31, 2012, 17:17:35 »
Przed meczem myślałem, że podrażniony Real będzie chciał jak najszybciej zatrzeć złe wrażenie i prędko zdobyć gola a tutaj... tutaj Wy zaczęliście strzelanie już w 29. minucie meczu. Brawo, jestem zaskoczony. Niezwykle ważne było to, że bardzo ale to bardzo szybko odpowiedzieliście na trafienie gospodarzy, to pokazało waszą klasę i pewność siebie. Real oddał masę strzałów, jednak byli dziś nieskuteczni i tutaj również możecie upatrywać swój sukces, bo nie wiadomo jakby to było, gdyby Los Blancos mieli lepiej nastawione celowniki. Mam nadzieję, że wygracie puchar, gratuluję tak wspaniałego wyniku ; )

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #455 dnia: Lipiec 31, 2012, 17:27:11 »
niezła jatka. 3-1 to niezbyt sprawiedliwe rozstrzygnięcie. wy wykorzystaliście wszystko, co było tylko możliwe, natomiast gospodarze pudłowali seryjnie. dużo dziś zawdzięczasz Opatrzności, Real mógł sobie podporządkować mecz pod własne dyktando. ale to ty grasz w finale i chwała ci za to.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #456 dnia: Lipiec 31, 2012, 20:14:53 »
Można pobrać ten dodatek z flagą. Jest on nawet na pesleague :) Blancos nie rzucili się do gwałtownych ataków. Ba, nawet to wy strzeliliście pierwszą bramkę, a zrobił to Llorente. W drugiej połowie wyrównał Granero. Na prowadzenie znów wyprowadził was Llorente. Real starał się wyrównać, lecz Soldado wbił Królewskim nóż w plecy. Awansowaliście do finału! Kapitalny sezon Los Ches!

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #457 dnia: Lipiec 31, 2012, 21:41:06 »
No i tak jak myślałem :) Valencia gra fenomenalny futbol i znów pogrążyliście Real nie dając im złudzeń, kto rządzi w Primera Division. Pokonać Madryt na ich własnym stadionie w takim stosunku bramkowym to swojego rodzaju pogrom. Ciekawe czy Llorente byłby w stanie zdobyć hat-tricka :D Ten zawodnik idealnie się wpasował w grę Nietoperzy, chyba nikt już nie ma obaw, że transfer mógł być nietrafiony - gracz spłaca się parokrotnie. No i teraz Barca!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #458 dnia: Lipiec 31, 2012, 22:01:32 »
jak dla mnie nokaut. szybko prowadziliście 2-1, mimo, że strzelił Granero, wiec mogło być bardzo różnie. jednak od czego macie króla Valencii? Soldado okazał się być znakomitym finiszerem, który dał wam pewną wygraną. paradoksalnie, ten gol może okazać się niekorzystnym-Królewscy w lidze będą żądni rewanżu jak nigdy.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 01, 2012, 14:14:50 »
Chyba już oficjalnie trzeba powiedzieć, że Valencia przerywa hegemonie Realu i Barcy i staje się nową potęgom w lidze hiszpańskiej. Copa del Rey pewnie wasze, liga pewnie wasza tylko ciekawe jak wam pójdzie w Lidzie Mistrzów, powodzenia!

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 01, 2012, 14:14:50 »