Wczoraj ściągnąłem demo Fify 2014. Jak mówiłem, próbowałem się przekonać, ale wiem że po rozegranych 6 meczach w demie nie ma jak się przekonać. Mimo to, widze jednak, że dalej jest to gra typu arcade i zanim zaczniecie mieć spiny to zrozumcie, że każdy może mieć swoje zdanie.
Nie powiem, bo w tą odsłone fify gra mi się najlepiej, grafika jest dobra, menu świetne, wszystko szybko chodzi, zero lagów, przycinek, na prawdę nieźle. Ale grałem w nią tak "sprint+sprint, podanie +sprint sprint GOL (znowu taki sam). Fifa ma WSZYSTKO ! Wszystko.... prócz dobrego gameplay'a. Tzn na pewno ma ale brakuję jej tego czegoś co ma PES. PES 2014 ma nieziemski gameplay ale niestety NIC poza tym. Gdyby wziąć Menu, licencje, rozbudowanie jakie daje nam Fifa i gameplay PESA to nic więcej tej grze nie potrzeba, Fifa tak kusi do grania, że aż nie możliwe ! ale co ją włączam to mam przed oczami piłke która lata jak po sznurku..
Denerwuję mnie strasznie animacja zawodników w Fifie, miałęm wrażenie jakby byli na baterie które nigdy się nie wyczerpują, nie naturalnie biegają w ogóle... barki maja jakby ktoś im całe życieręce w dół ciągnął ale to juz jest w fifie odkąd pamiętam. Zbyt szybka rozgrywka i typowy arcade, biegnie zawodnik, ODBIORE MU ! nie udało się no to następnym i następnym...
Obydwie te gry mają swój urok i coś co na pewno przyciąga przed tv. We fifie podoba mi się WSZYSTKO, prócz niestety gameplay które "póki co" nie przekona mnie do kupna tej gry, a PES ? w PESA troche popykam
Pozdrawiam.