Rozegrałem przed chwilą pierwszy mecz na pełnej wersji. Po przetestowaniu dema (okazało się, że moja stara poczciwa Nvidia 9500 GT uciągnie tą grę, ale raczej tylko na Low, a i to z lekkimi zwisami) nabyłem fulla. Muszę przyznać, że w porównaniu do 2014 jest to niebo a ziemia (również jeżeli chodzi o optymalizację). Ale do rzeczy: spotkanie FC Barcelona - Legia (no co...
) rozegrane na Professional i Stadionie Narodowym zakończyło się wynikiem 1:0 dla FCB, gola zdobył Suarez.
A teraz konkrety: gameplay, czyli najważniejsze jest sycący, czuć "ducha" piłki nożnej, ogólnie fajnie się gra i czuć tą fizykę, podania, strzały. Jest kilka niuansów, do których po prostu trzeba się przyzwyczaić, a jaka jest moja finalna ocena PESa 15, dam znać jak rozegram jeszcze trochę meczy i przetestuję tryby.
Na dzień dzisiejszy jestem pozytywnie zaskoczony, szkoda oczywiście małej ilości licencji (takich, które by mnie satysfakcjonowały) oraz tych dziwnych "ukróceń meczu" (w meczu, który zagrałem, nie było żadnego filmiku przed spotkaniem, tylko widok stadionu i początek starcia)
Tak jak mówię: pogram, to się z Wami podzielę wrażeniami. Póki co nie żałuje wydanych pieniędzy. Ale karierę zacznę dopiero wtedy, jak na High w 60fps nagram skrót Frapsem
Czyli nieprędko.