Autor Wątek: Wisła Kraków by hose444  (Przeczytany 86229 razy)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
Odp: Wisła Kraków by hose444
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 09, 2014, 19:47:14 »
Problem jednak w tym, że w Wiśle krucho z kasą (możliwe, że u Ciebie jest inaczej, wtedy mnie popraw,
Nie jest tak źle, zbieram teraz kasę za mecze u siebie, to w końcu PES. Ale transfery na razie robiłem ze szkółki, bo mam dobrych juniorów  ;D Uroki tej gry. Jak dalej taka młodzież mi się będzie wychowywała (nawet zza granicy) to w ogóle nie będę musiał nikogo kupować. Jeśli chodzi o obronę - to raczej wina mojej gry, nie piłkarzy. Jakieś zmiany kadrowe jednak  zimą raczej będą, ale to w swoim czasie.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Patric

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 24.02.2013r.
  • Gram w: PES 2013/PES 2015
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 09, 2014, 20:34:01 »
No w Pesie nie można narzekać na tych juniorów :D Zawsze można zmienić im nazwiska na jakiś zawodników z rezerw, co też może być fajną opcją, że się wybijają bla bla bla :D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 09, 2014, 20:43:02 »
Ja np. przy bramkarzu zmieniłem jego imię, bo był P.Frąckowiak. To gość z Poznania, ale ja wymyśliłem, że z Warszawy i że bronił w Polonii, która spadła do IV ligi. Na imię mu w mojej karierze Paweł  :)
" border="0

Offline Maciek98

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.03.2014r.
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 09, 2014, 20:51:40 »
Pokazaliście klasę w spotkaniu z Zawiszą. Gdyby nie momenty rozluźnienia zapewne spotkanie wygralibyście do zera, ale 6:2 tak czy siak powinno Was satysfakcjonować. Jest to dobry prognostyk przed nadchodzącymi wielkimi derbami Krakowa. W tym spotkaniu też liczę na grad bramek, a przede wszystkim zwycięstwo Wisły ;-)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - Wisła Kraków by Maciek98

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 11, 2014, 19:24:18 »
Spoiler for Hiden:
Zmieniłem soundtrack, te osiem kawałków w ML. Już w następnym skrócie będzie inna muzyka. Żeby nie było nudno, od czasu do czasu będę stosował ten zabieg.

37# 17.11.2012

Król Brożek daje zwycięstwo w Derbach!

10.kolejka
Stadion im. Henryka Reymana w Krakowie
Wisła Kraków 3:2 Cracovia Kraków
Paweł Brożek (12, 76, 82) – Żurek (7), Dudzic (43)

Składy:
Wisła: Frąckowiak – Piotr Brożek (75.Straus), Głowacki (C) (77.Nalepa), Bikana, Burliga – Boguski, Chrapek, Stjepanovic, Sosa, Stilic (82.Szewczyk) – Paweł Brożek
Cracovia: Perdijić – Kiko, Kuś (C), Żytko, Wawrzynkiewicz – Żurek (61.Budziński), Marciniak (84.Kita), Papadopoulos, Boljevic, Dudzic (75.Dąbrowski) – Rakels

Pal licho, trzy punkty! Wisła wygrywa w Derbach Krakowa i zyskuje miano króla futbolu w stolicy Małopolski. Ten tytuł w dużej mierze należy się Pawłowi Brożkowi, zdobywcy hat-tricka dzisiejszego wieczoru. Zresztą, trybuny same zaśpiewały pod koniec meczu: „Król Brożek”.

Takiego spotkania nie powstydziło by się Premier League. Tempo było niesamowite, oba zespoły znalazły się w świetnej formie. Akcja szła za akcją. W tym meczu nie zabrakło ładnych goli, asyst, twardej gry, a także niespodzianek. Jednym z zaskoczeń na pewno mogło być zdjęcie z boiska w 77.minucie kapitana Wisły, a pojawienie się za niego na murawie Nalepy. Smuda tłumaczył tą zmianę problemem mięśniowym „Głowy”, lecz prawdą jest, że Arek nie był dzisiaj w najlepszej formie. Wybaczamy, bo przecież nie zawinił tragicznie przy żadnej z bramek dla „Pasów”.

Tak w ogóle to śmiemy twierdzić, że więcej niż błędów w tym starciu było genialnych momentów piłkarzy. Wszystkich przyćmił oczywiście Paweł Brożek, zdobywca trzech goli. Zachował równowagę psychiczną oraz fizyczną w najważniejszych momentach i nie zawiódł. Ale ktoś mu oczywiście te piłki idealnie dogrywał. Przeważnie był to Sosa, który w tej lidze czuje się jak ryba w wodzie. Dobre spotkanie zaliczyli również: Stilic, Stjepanovic, Burliga i Piotr Brożek.

Jeżeli mielibyśmy się o coś przyczepić, to do bramkarza „Białej Gwiazdy”. Fakt, Frąckowiak nie robi decydujących błędów, ale czasami wydaje się, że szybsza reakcja lub lepsze ustawienie – i gola dla rywala by nie było. Trzeba jednak przyznać, że ten 19-latek jak na swój wiek i tak gra nad wyraz dojrzale. Zresztą, tak jak Sosa i Bikana, „asy” Andrzeja Czyżniewskiego.

Cracovia zagrała też dobrze, z pomysłem, szybko i szeroko. Dzisiaj musi jednak oddać zwycięstwo odwiecznemu rywalowi. Co nas niezmiernie cieszy. Humory są w Wiśle dobre, niech będzie tak dalej. A „Pasy” – do zobaczenia na wiosnę przy ul. Kałuży.

Skrót meczu:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=login">LOGOWANIE</a>

Wyniki 10.kolejki/Tabela Ekstraklasy
Spoiler for Hiden:

" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 11, 2014, 19:34:37 »
''Takiego spotkania nie powstydziło by się Premier League'' No z pewnością nie :D

Tak jak myślałem Wisła górą w derbach. Brożek znów potwierdza swoją znakomitą dyspozycję. Jednak jak tak patrzę na tą tabele, to coś mi się nie widzi w tym sezonie mistrzostwo. Legia coraz bardziej się oddala.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 12, 2014, 10:43:13 »
38# 19.11.2012

„Nie jestem jeszcze „tym” Stilicem. Ale ciężko pracuję, by znów nim zostać”

Kolejnym naszym rozmówcą był tym razem Semir Stilic, bośniacki pomocnik Wisły. Opowiedział nam trochę o wielu sprawach, tak więc zapraszamy. Oto zapis tej dyskusji.

Powiedz szczerze, chyba nie tutaj miałeś być, co? Wraz z końcem twojego kontraktu z Lechem większość osób ze środowiska piłkarskiego widziało cię w Niemczech, albo nawet w Hiszpanii czy Anglii.
Co ci mogę powiedzieć? Miałem trzy oferty – z Ukrainy, Kazachstanu i z Wisły. Wybrałem pozostanie w Ekstraklasie, tyle. Ostatni rok w Lechu, a w szczególności wiosnę, miałem słabą i klub z Poznania nie zdecydował się przedłużyć ze mną kontraktu. Zainteresowanie klubów niemieckich i rosyjskich upadło. Tyle. Nie żałuję tego, że jestem w Wiśle. Wciąż chce wyciągać jak najwięcej z piłki i wiem, że furtka poza polską ligę jeszcze się przede mną nie zamknęła.

Możesz już ocenić jak ci tutaj idzie? Może być lepiej? Ja sądzę, że tak, bo przecież w Lechu kiedyś, jeszcze nie tak dawno byłeś absolutną gwiazdą naszej ligi.
Fakt. Nie jestem jeszcze „tym” Stilicem. Ale ciężko pracuję, by znów nim zostać. Liczby jeszcze za mną nie przemawiają, ale widzę, że trener jest zadowolony, z tego co robię na boisku.

Gdyby nie był, grałby Szewczyk. Jak wygląda wasza rywalizacja i czy nie masz za złe Smudzie, że od początku ustawiał cię na prawym skrzydle, a nie w środku?
Michał ostro walczy o pierwszy skład, ma potencjał. U trenera jest „podstawowym zmiennikiem”. Natomiast jeśli ci chodzi o to, że gram na prawej stronie – akceptuje to. Trener zawsze daje mi trochę swobody i mogę schodzić do środka. Jestem już jednak nawet przyzwyczajony do gry na skrzydle.

Sosa nie pozwoli tobie wejść na „10”?
Żebyś wiedział! To jest kapitalny piłkarz. Dużo widzi, piękne dogrywa. Na boisku się wyzwala, bo poza nim to bardzo skromny, cichy chłopak. Tak jak Bikana. Co innego „Pablo” (Paweł Frąckowiak – przypis redakcji). On jest bardzo pewny siebie, jak to bramkarz – musi mieć taki charakter.

A z kim z aktualnej kadry dogadujesz się najlepiej?
Z Pawłem Brożkiem, „Dzikim” (Rafał Boguski – przypis redakcji) i „Pablem”. Tak, z nim najlepiej się czuję poza treningiem, na murawie dobrze mi idzie z każdym – mamy zgrany, fajny zespół.

Do tej pory tylko ty i Łukasz Garguła w tym sezonie występujecie w swoich reprezentacjach. Jak ci idzie w kadrze Bośni?
W porządku. Selekcjoner  mnie powołuje, robię postępy. Dzielę nawet pokój na zgrupowaniach z samym Edinem Dżeko (śmiech). Serio! To dobry kolega.

Masz w głowie jeszcze marzenie, by zagrać w Bundeslidze?
Tak. Zawsze je będę miał, dopóki tam nie zagram. Dla mnie to najlepsza liga na Świecie, na równi z Premier League. I Ekstraklasą (śmiech).

Gdzie zakończycie Ekstraklasę w tym sezonie? Na którym miejscu?
Nie mam pojęcia. Celujemy w pierwszą piątkę, ale apetyt – mam nadzieję – będzie rósł w miarę jedzenia. Jesteśmy nieprzewidywalni i mamy mocną kadrę. Musimy tylko poprawić pewne mankamenty i zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Semir, powiedz na koniec, jakie to uczucie po raz pierwszy zagrać w Derbach Krakowa?
Niesamowite! Daj trzy wykrzykniki (śmiech). Wszyscy są zmotywowani, super atmosfera na trybunach. No i wynik. To było w tym wszystkim najlepsze.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2014, 10:46:05 wysłana przez hose444 »
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 12, 2014, 15:00:48 »
Fajny wywiad, taki na luzie, zresztą rozmówca też jest na luzie. Semir walczy o miejsce w pierwszym składzie by udowodnić że po odejściu z Lecha i kilkurocznej przerwie od polskiej Ekstraklasy wciąż może być gwiazdą ligi.
Dzięki. Tylko jedna sprawa: ten post datowany jest na listopad 2012 roku, a więc, zgodnie z tym moim "karierowym światem" Stilic nie odszedł nigdzie poza Ekstraklasę i po końcu kontraktu z Lechem podpisał umowę z Wisłą  :)
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpień 12, 2014, 16:52:35 »
39# 24.11.2012

„Banda świrów” w Krakowie

Jedenasta kolejka, ostatni listopadowy mecz Ekstraklasy. Do Krakowa przyjeżdża Korona Kielce, popularna „banda świrów” Leszka Ojrzyńskiego. Oprócz ostrej gry, „Koroniarze” prezentują jednak jeszcze solidny futbol.

Co widać, gdy patrzy się w tabelę. Korona ma tyle samo punktów, co Wisła – siedemnaście – oraz identyczny bilans rezultatów – 5 zwycięstw, 2 remisy i 3 porażki. Jutro jedna drużyna powinna być lepsza i chcemy, by była to „Biała Gwiazda” – wtedy przeskoczy zespół z Kielc w klasyfikacji drużyn naszej ligi.

Naprzeciw Chiżniczence (5 goli w Ekstraklasie, doświadczenie w Lidze Mistrzów), Golańskiemu (idealna wrzutka) czy Kiełba (młotek w nodze) staną asy Franciszka Smudy. W niezmiennym składzie, co jest typowe dla „Franza”.

„Skoro oni są bandą świrów, to my będziemy bandą zwycięzców” – oby te słowa Smudy się ziściły.
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpień 13, 2014, 18:30:56 »
40# 25.11.2012

Najbardziej sprawiedliwy remis

11.kolejka
Stadion im. Henryka Reymana w Krakowie
Wisła Kraków 1:1 Korona Kielce
Boguski (3) – Chiżniczenko (45)

Składy:
Wisła: Frąckowiak – Piotr Brożek (77.Straus), Głowacki (C), Bikana, Burliga – Boguski, Chrapek (73.Garguła), Stjepanovic, Sosa, Stilic (86.Szewczyk) – Paweł Brożek
Korona: Z.Małkowski – Golański, Petrov, Stano, Beysebekov – P.Sobolewski (C), V.Jovanovic, Aldas, Kiełb – Gołębiewski, Chiżniczenko

Dzisiejszy rezultat, choć zabierający Wiśle dwa punkty, należy uznać za sprawiedliwy. Dobry mecz, równa gra obu zespołów sprawiły, że zarówno piłkarze Smudy jak i Ojrzyńskiego zgarnęli dziś tylko po jednym „oczku”.

„Biała Gwiazda” na własnym stadionie prezentuje się pewnie. Zespół jest zgrany, a ich akcje są coraz bardziej zautomatyzowane i perfekcyjne. Treningi pod wodzą Smudy dają taki właśnie rezultat. Bramka dla Wisły w meczu z Koroną padła jednak po zamieszaniu w polu karnym. Po kornerze sprytnie odnalazł się Boguski i strzelił gola główką, co nie zdarza mu się często. Trafienie Korony to z kolei zasługa Chiżniczenki. Snajper „Koroniarzy” radził sobie nawet z silnym jak koń Bikaną, więc to musiało się skończyć nieupilnowaniem Białorusina i jego golem.

Bikana zresztą za często dzisiaj wychodził do przodu, asekurować go wtedy musieli Głowacki oraz Stjepanovic. Obaj ci gracze lubią twardą grę i odwzajemniali Koronie agresję. Dużo było walki w środku pola, przy gęstym natężeniu piłkarzy tam.  Podopieczni Leszka Ojrzyńskiego okazali się spokojni i nawet przy stanie 1:0 dla Wisły konsekwentnie grali długimi piłkami lub kombinowali na skrzydle. Wisła ma nieco inny styl - więcej podaje w centrum boiska, kombinuje, wykorzystuje błyskotliwość Sosy i spryt Pawła Brożka.

Piłkarze Ojrzyńskiego nie łamali linii obrony, a stoperzy z „bandy świrów”byli zwarci i gotowi. Sędzia wyciągnął kilka żółtych kartek, „Biała Gwiazda” pokazała trochę ładnego futbolu. Bramki padły jednak tylko dwie.

W konsekwencji tego mecz zakończył się remisem. Dobre spotkanie jak najbardziej tak, ale bardzo szkoda, że nasz klub nie pokusił się o trzy punkty.

Skrót meczu:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=login">LOGOWANIE</a>

Wyniki 11.kolejki/Tabela Ekstraklasy
Spoiler for Hiden:

" border="0

Offline Patric

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 24.02.2013r.
  • Gram w: PES 2013/PES 2015
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 14, 2014, 09:57:21 »
Pomimo remisu gra mogła się podobać, obie drużyny strzeliły po jednej bramce i powinny być zadowolone z rezultatu, który osiągnęły w tym spotkaniu. Wisła w końcu zaczyna grać na miarę swoich możliwości, oby również na wyjazdach tak dobrze im szło. Jesteście coraz bliżej czołówki, a do 3 miejsca brakuje Wam już naprawdę nie wiele.
PS1: Świetny wywiad, miło się czyta i może się dowiedzieć kilku rzeczy.
PS2: Gratuluję 40 odcinka, oby jeszcze parę razy tyle :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 14, 2014, 11:53:47 »
41# 01.12.2012

Piłkarski (trzeci) świat - listopad 12'

Tabela:

Klasyfikacja strzelców/asystentów:

Tabela:

Klasyfikacja strzelców/asystentów:
Spoiler for Hiden:

"Drabinka" turniejowa, klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Grupa Legii:

"Polskie" grupy:
Spoiler for Hiden:

Grupa eliminacyjna Polski:
" border="0

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpień 14, 2014, 12:21:52 »
Skądś kojarzę ten szablon podsumowania :D Patrząc na tabele od razu przypomina mi się mój Real. Legia jak Barcelona odjechała wszystkim. To jeszcze nie półmetek rozgrywek, ale ciężko będzie ją dogonić jeżeli nadal tak będzie punktować. Miejsce 2-4 jest realne. Do tego w Lidze Mistrzów Legioniści wyprawiają rzeczy niemal nierealne i na tle 4 polskich zespołów z Ligi Europejskiej, gdzie wszystkie już odpadły, a dwa nie zdobyły nawet punktu, demonstrują przepaść...

Trzeba Cie pochwalić - to już 12 strona. Myślałem, że znowu skończysz po 4, ale tu widać, że teraz trafiłeś ze wszystkim i Cie wciągnęło. Tempo jest dobre i fajnie byłoby zobaczyć Wisłę w Lidze Mistrzów, bądź Lidze Europejskiej na wiosnę.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2014, 12:23:31 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
  • Na forum od: 03.04.2010r.
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpień 14, 2014, 14:00:34 »
Legia odjechała, ale to dopiero pierwsza część sezonu więc uważam, że nie ma co przekreślać szans innych drużyn. Ciekawie dzieje się w 1 lidze, W LE każdy odpadł, w LM Legia walczy i oby się jej udało.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpień 14, 2014, 16:26:49 »
Spoiler for Hiden:
@vastray:
PS. Skąd masz to logo World Cup ?
Razer mi pokazał w wątku, uznałem, że jest OK i przekopiowałem na kompa. Pewnie z FM-a jakiegoś, z paczki logosów.

@Artur 7:
Skądś kojarzę ten szablon podsumowania :D
Biorę przykład z najlepszych  ;)
Trzeba Cie pochwalić - to już 12 strona. Myślałem, że znowu skończysz po 4, ale tu widać, że teraz trafiłeś ze wszystkim i Cie wciągnęło. Tempo jest dobre i fajnie byłoby zobaczyć Wisłę w Lidze Mistrzów, bądź Lidze Europejskiej na wiosnę.
Dzięki. Myślę, że nie będzie problemu by pociągnąć tą karierę długo, bo w sumie w żadnej innej nie czułbym się tak dobrze, a ewidentnie złapałem karierowego bakcyla  :) Liczę, że ta LE chociaż będzie  :D

42# 01.12.2012

Piłkarski świat - listopad 12'

Faza grupowa:
Spoiler for Hiden:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Najciekawsze grupy:
Spoiler for Hiden:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Tabela:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Tabela:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Tabela:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:

Tabela:

Klasyfikacja strzelców:
Spoiler for Hiden:
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpień 14, 2014, 22:39:16 »
Ciekawie, ciekawie. Legia prezentuje wysoki poziom na dwóch frontach, i tylko ten Lech mnie rozczarowuje. W I lidze też interesująco. Chojniczanka bije się o awans do Ekstraklasy :P Może uda się ich zobaczyć w przyszłym sezonie jak walczą o Europejskie puchary z wami ;)
Europa też ciekawa. Włochy najbardziej, ale się tam wyrównali. Jednak jakby nie patrząc wszystkie ligi jakoś tak na równym poziomie ;D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpień 15, 2014, 12:25:01 »
43# 08.12.2012

Naprzeciw nadgryzionemu Lechowi

Mikołajki już za nami, więc nie trzeba już dawać prezentów rywalom. Lech to trudny przeciwnik, ale: po pierwsze – nawet po zmianie trenera nie mają formy; po drugie – zagrają niekompletną jedenastką.

Czesław Michniewicz lubi rotować składem, a „sprzyja” mu w tym udział Lecha w Lidze Europejskiej. „Kolejorz” w Ekstraklasie często musi grać zmiennikami. Wyniki poznańskiego klubu są średnie, zespół ma punkt mniej od Wisły, a przed sezonem typowano go na wicemistrza kraju. Niektórzy kibice wciąż tęsknią za Rumakiem, który został zwolniony chyba zbyt pochopnie.

Fakty są jednak takie, że aktualny trener Lecha da odpocząć jutro choćby Hamalainenowi , który ma 5 goli w Ekstraklasie i jest skuteczniejszy od Teodorczyka. W obronie zagra młody Jan Bednarek, a w pomocy Bakelorz – niemiecki zaciąg w Poznaniu, nabytek za sprawą ostatniego szkoleniowca.

Poświęciliśmy trochę miejsca Lechowi, a to przecież najważniejsza jest jutro Wisła! Franciszek Smuda, który zmierzy się z klubem, dzięki któremu w przeszłości dostał pracę selekcjonera kadry, powiedział na konferencji przedmeczowej tak: „Skoro Lech jest nadgryziony grą w pucharach, to trzeba go po prostu zeżreć”. Zapisać tą kolejną złotą myśl „Franza” i ją zrealizować.
" border="0

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
  • Na forum od: 03.04.2010r.
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpień 15, 2014, 23:23:35 »
Ciekawi mnie czy zjecie ten Lech, czy jednak Lech się podniesie. Osobiście czekam na dział naszej kadry jak sobie poradzi w eliminacjach ;D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpień 16, 2014, 10:38:07 »
44# 09.12.2012

Przegrali godnie, ale i tak boli

12.kolejka
INEA Stadion w Poznaniu
Lech Poznań 1:0 Wisła Kraków
Bakalorz (7)

Składy:
Lech: Gostomski – Henriquez (C), Kamiński, Bednarek, Ceesay – Lovrencsics, Wołąkiewicz (62.Kownacki), Linetty, Bakalorz, Sz.Pawłowski – Teodorczyk
Wisła: Frąckowiak – Piotr Brożek, Głowacki (C), Bikana, Burliga – Boguski (59.Guerrier), Chrapek (73.Garguła), Stjepanovic, Sosa, Stilic – Paweł Brożek (81.Mastriani)

Niestety Wisła nie posłuchała swojego trenera i zabrakło „zeżarcia” Lecha w ramach dwunastej kolejki Ekstraklasy. Żadna z drużyn występujących w tym meczu nie była również znacząco lepsza od rywala. Mamy za sobą wyrównane spotkanie, które ma swoją dosyć ciekawą historię. Szkoda tylko, że punktu Wiśle nie dało żadnego.

Nic nie zapowiadało bramki dla „Kolejorza” w tak wczesnym momencie, bo to piłkarze Smudy od pierwszych chwil tej potyczki ładnie atakowali (inaugurujący strzał Boguski oddał już w 3.minucie). Trafił jednak w tym meczu tylko Bakalorz, jeszcze przed dziesiątą minutą. Lekko pogubili się obrońcy „Białej Gwiazdy”, ale winę za straconego gola ponosi Frąckowiak. Nie był on dzisiaj dobrze dysponowany, a ten słaby i niezbyt zaskakujący strzał Niemca powinien obronić, a nie puścić  futbolówkę po rękach. Na dowód nikłej formy „Pabla” niech świadczy świetna dyspozycja defensorów Wisły, którzy rzadko kiedy dawali się zwieść atakom Lecha. Zespół Czesława Michniewicza prezentował się solidnie: młody Bednarek nie błądził w obronie, skrzydłowi robili sporo „wiatru”, a defensywni pomocnicy przecinali dużo piłek w środku pola.

Jeżeli chodzi o drużynę spod Wawelu – zabrakło skuteczności. Nie można jednak przy tym odmówić genialnej formy Gostomskiemu, który dzisiaj, w przeciwieństwie do Frąckowiaka, był pewnym punktem swojej drużyny. Najlepszy strzelec ligi – Paweł Brożek – mimo to powinien wykorzystać choćby jedną z kilki okazji, jakie miał.

Pressing „Białej Gwiazdy” zmuszał przeciwnika do błędów, aktywny był Stilic (lecz podenerwowany meczem ze swoim niedawnym klubem), pewny Burliga oraz Głowacki, kapitan przez duże „k”. Oprócz wspomnianego wcześniej bramkarza Smudy nie popisał się też Boguski i Piotr Brożek.

Spotkanie to było godne obejrzenia. Nie można po dzisiejszym meczu odmówić waleczności Pawłowi Brożkowi czy Marcelo Sosie. Ale poza tym trzeba zakończyć jakąś akcję golem. Na bułgarskiej nie udało się to Wiślakom i przez bramkę Bakalorza „Biała Gwiazda” wraca do Krakowa z niczym.

Skrót meczu:

Wyniki 12.kolejki/Tabela Ekstraklasy
Spoiler for Hiden:

" border="0

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 16, 2014, 12:48:58 »
Bardzo się cieszę, że mój ukochany Kolejorz zdobył trzy punkty w tym spotkaniu, w lidze sytuacja wygląda nie najlepiej, więc zobaczymy czy Wisła się jakoś podniesie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 16, 2014, 12:48:58 »