Czas na derby: Liverpool vs Everton-zapowiedź
vs Stadion i data: Anfield Road, 25.01.2012
Czekają nas nie lada emocje. W 21 kolejce derby Merseyside czyli Liverpool vs Everton. Napięcie przed tym spotkaniem jest nieprawdopodobnie wielkie. Na zawodnikach ciąży presja, szczególnie po przegranych derbach już w drugiej kolejce Barclays Premier League, jak wiemy wtedy mocno przyczynił się do tego sędzia. Tym razem spotkanie poprowadzi Phil Dowd. Koniec zawieszenia dla Adama ale ryzyko jest zbyt wielkie żeby wystawiać Charlie'ego w pierwszej jedenastce. W roli faworyta The Reds ale Everton nie jest spisywany na straty. Przed nami wielkie wydarzenie i na nie was serdecznie zapraszam!
Przewidywane składy:
Baines: Zrobimy to jeszcze raz
Lewy obrońca Evertonu jest przekonany, że to jego drużyna okaże się lepsza i na boisku nie będzie złudzeń, że tak jest.
-Na boisku lepszy będzie Everton, powtórzymy to czego dokonaliśmy w drugiej kolejce. Kiedy słyszę, że to sędzia nam pomógł wtedy wygrać ogrania mnie złość. Byliśmy lepsi i pokażemy to też teraz, gwarantuje.
Demba: Wiem co muszę robić na boisku
Nasza siedemnastka, Senegalczyk Demba Ba przekonuje, że wie co musi zrobić żeby pomóc swojemu zespołowi w odniesieniu zwycięstwa.
-Wiem jak ważny to mecz, wiem czego wszyscy oczekują. Na boisku pokażę, że jestem do tego meczu świetnie przygotowany. Presja jest, to będzie mój pierwszy występ od początku, jestem podekscytowany, pomogę w zwycięstwie.