Dla mnie podstawa to online (fifa ma ten tryb wręcz perfekcyjny),możliwość ustawienia kamery według własnych upodobań,poprawienie przełączania zawodników, inny sposób naliczania punktów dla graczy grających zespołami z niższej półki - premiowanie za wygraną,mniej odejmowanych za przegraną. Reszta bajerów jest mi nie potrzebna.
Widać, że zależy Ci na tym trybie, w sumie jak każdemu. Jedynie co na dzień dzisiejszy wiemy, to to, że KONAMI pracuję nad nową bazą online. Zbudują ją od nowa. Do tego pracują nad systemem, który pozwoli na przyjmowanie różnorodnych drużyn do spotkania. Nie jak w przypadku PES 2013, gdzie każdy gra albo Realem albo Barceloną.
No tak oglądam ten gemaplay FIFA 14 next gen i...no sorry dla fanów, wiem że tu sporo takich, ale to nie wygląda zbyt next genowo. Dla mnie to wygląda jak FIFA 14 z PS3 w wyższej rozdzielczości.
Podobaja mi się trybuny, widać, że nowe konsole pozwalają na więcej, z bliska widać, że to nie kilku polygonowe tekstury, a fajnie zrobieni ludzie - w koszulkach barcy, atletico, ale z daleka trybuny jakby były nie żywe.
Gracze poruszają się dość sztywno, a zderzenia są lekko kwadratowe, nie widać naturalności w tym.
Nie wiem, może to wersja alfa - w sumie na pewno, ale grafika tez nie zachwyca, spodziewałem się oszałamiającej grafy, skoro ten Ignite jest tak dobry jak mówią, ale...nie widze tego. Do tego ktoś nie kosi trawy na tym stadionie
Messi od 12:00 minuty - biegnie tak samo, jak zawodnicy w PES 2013 - jakby ktos mu wsadził kij za koszulkę - stywno.
Narażę się pewnie sporej liczbie osób, ale po obejrzeniu tego filmiku powiem szczerze, że PES 2014 na PS3 wygląda tak samo, jak FIFA 14 na next geny, co jest trochę dziwne, bo nie tego się spodziewałem po wielkm rywalu.
Moje obiektywne wrażenia z tego filmu:
- Kolorystyka taka sama jak w FIFIE 12,13 i 14 na PC, czyli trochę ,,plastelowa".
- Poprawione twarze (NO W KOŃCU) takich zawodników jak Alves czy Busqets. Mam nadzieję, że poprawią również Marcelo.
- Trawa 3D, która była już w poprzednich częściach, ale bardzo spodobał mi się jedne fragment: 9:30. Zawodnik skosił trochę trawy przy kopnięciu piłki. Fajny efekt graficzny, taka bajera.
- Kibice, którzy byli pokazywani z bliska - super. W koszulkach klubowych, fajnie to wyglądało. Z daleka jednak wyglądają jak w poprzednich grach.
- Koszulki mają więcej ,,zgieć" przy ruchach zawodników. Może nie rozciąga się i nie jest oddzielona od ciała jak ma być w tym nowym PES'ie, ale fajnie to wygląda.
- Efekt zderzeń taki sam jak w 13, chociaż pokazywali tam nowe animacje przy przyjęciu piłki i graniu głową. Chyba za mało na next gen..
Podsumowując: Jakiejś wielkiej zmiany nie ma..Myślę, że niektórzy niewtajemniczeni, który kupią tą grę bez poprzedniego sprawdzenia gameplayów etc. mogą się trochę zdziwić..Dodatkowo..Sugerowana cena gier EA na konsole nowej generacji - 279,90.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE