Zacznijmy od tego, że kiedy on miał strzelić bramkę dla reprezentacji w jakimś ważnym meczu, skoro dotąd (przed eliminacjami do Euro) był notorycznym rezerwowym? Zresztą, skoro Huntelaar gdy już zagra przeciwko uznanemu rywalowi, nie pokazuje na co go stać, to co powiedzieć o van Persiem?
Znajdz lepszych napastników (z tych lepszych reprezentacji), którzy przede wszytkim mają strzalac gole.
Lepszego napastnika od Gomeza już znalazłem - i to w osobie Huntelaara. Nie dość, że został królem strzelców Bundesligi, a w klasyfikacji kanadyjskiej wykręcił najlepszy wynik od wielu lat, to jeszcze w europejskich pucharach uzbierał tylko dwa gole mniej od Gomeza - a trzeba zaznaczyć, że Schalke nie zaszło tak daleko jak Bayern. W dodatku został królem strzelców eliminacji, co automatycznie stawia go w gronie faworytów do zdobycia korony króla strzelców Euro. Van Persie może i grając w klubie jest jednym z najlepszych napastników na świecie, ale w kadrze gra słabo. Jego bilans w porównaniu do tego Huntelaara prezentuje się trochę biednie, a na ostatnim dużym turnieju należał do najsłabszych zawodników swojej reprezentacji - ale o tym już wspomniałem.
Określenie "może się spalić" w odniesieniu do RvP brzmi dziwnie; z tego względu, że on praktycznie nigdy nie wystrzelił.
A to, że Rosja zremisowała w beznadziejnym stylu według mnie potwierdza, że są ogrania.
No, Niemcy i Holendrzy też. Pierwsi przegrali ze Szwajcarią, a drudzy z Bułgarią.