Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 150613 razy)

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #960 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:59:42 »
Moim zdaniem trenerem powinna być legenda polskiego football'u... Włodzimierz Lubański może? Zbigniew Boniek? (chociaż ten zawiódł, ale na pewno by takiej kaszany na Euro nie odwalił)...
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.05.2009r.
« Odpowiedź #961 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:06:27 »
lenczyka na trenera :D

A tak na serio to ja nie wiem sam kogo wziąć. No bo smude każdy z nas popierał te 2 lata temu. Mówiliście napewno że on odbuduje reprezentację. A teraz zgadzam się z każdym co mówi że on do klubu. Bo taka prawda. Lenczyk.. nie... on musi mieć piłkarzy przy sobie, przygotować ich osobiście. W śląsku to działa. Ale też by pewnie zrobił by masakrę w PZPN bo wiadomo że on tam nie jest lubiany.

Myślę że trzeba by znaleźć kogoś jak leo. Mimo wszystko mam do niego sentyment. Kto wie czy gdyby nie prowadził teraz reprezentacji, czy byśmy nie świętowali awansu. Wtedy wszystko się sypało tak naprawdę, nikt nie grał za granicą, a liga jaka jest nasza taka jest.
Dlatego myślę że albo ktoś z zagranicy, albo Nowak, lizną międzynarodowego przygotowania, więc by wiedział co i jak.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #962 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:10:33 »
Moim zdaniem trener zza granicy to najlepszy ruch. Lecz ja pozostanę przy swoim zdaniu. Boniek, Lubański.

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #963 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:38:09 »
Z Polskich ligowych trenerów to widzę kandydaturę Fornalika bo to mega poukładany szkoleniowiec, analityk i stawia na futbol ofensywny. Minus jednak taki że brak mu doświadczenia w roli selekcjonera. II kandydat dla mnie to Skorża, wie na czym to polega bo był asystentem Jansa przy MŚ 2006 i jednak odnosił sukcesy z Wisłą, Legię także potrafił w pewnym stopniu odbudować mimo chorej polityki transferowej w tym klubie. Z Polski to tyle, jest jeszcze Nowak który mógłby wnieść nowe spojrzenie na to ale przy obecnych układach nie ma szans. Jeśli Lato zostanie to trenerem zapewne będzie Majewski który już od pewnego czasu jest przygotowywany do tej roli jak trener U-21 i U-20. W Tv nawet mówił że gdy by on był trenerm to gramy taktyką Włochów 3-5-2  ;) jak, dla mnie super 8).  

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #964 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:42:09 »
Tak, Majewski i jego 3-5-2 w Cracovii. Nawet pamiętam ich ustawienie w sezonie, kiedy zdobyli czwarte miejsce w lidze... On wtedy przepowiadał, że tak niedługo zacznie się (z powrotem, choć po reformie tego ustawienia) grać w Europie. Śmiałem się z tego, lecz prawda jest taka, że teraz taką piłkę zaczyna prezentować choćby Barcelona czy Juve, a na Euro reprezentacja Włoch :). Majewski pokazał, że zna się na rzeczy. Ale i tak wolałbym Skorżę.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #965 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:52:54 »
Nie wiem czy dobrze robię,że tutaj się wpisuję, ale po meczu z Czechami zauważyłem pewną ciekawą rzecz: na Euro 2008 Polacy zdobili 1 pkt(może trochę nieuczciwy, ale zostawmy to), na ,,naszym" Euro 2, więc żeby zdobyć 6, trzeba poczekać do Euro 2028, tak wychodzi z matematycznego punktu widzenia :D :D.
Czy Smuda powinien zostać??
Moim zdaniem nie, bardziej pasowałby Fornalik, jest charyzmatycznym trenerem, u niego musieliby ciężko pracować i myślę, że przyniosłoby to efekty, no ale PZPN pójdzie na łatwiznę i weźmie wspomnianego tutaj Stefcia, lub Skorżę, który po WF jest chyba drugim najlepszych szkoleniowcem(no może Lenczyk też) w naszej lidze i MOŻE by dał radę.
Miejmy nadzieję, że z Czechami zagra Dania, a z Grecją Niemcy, choć podopieczni Olsena mają chyba niewielkie szanse z ekipą Loewa, krótko mówiąc pożyjemy zobaczymy :).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #966 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:59:53 »
I znow to samo co po Leo. Bierzmy Fornalika! Doprowadzil Ruch do LE!

A ja przypominam, ze potrzebujemy selekcjonera, nie trenera klubowego.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #967 dnia: Czerwiec 17, 2012, 16:29:55 »
Cytat: uszatekpl
Trójka z dortmundu jest wielka, tylko nie ma reszty do współpracy, porównajcie sobie jak tam wygląda gra a jak w reprezentacji, tam lewy ma komu podać po przyjęciu, u nas długa piłka do niego i nic więcej.
Ta trójka z Dortmundu ma prowadzić polską reprezentację, a nie czekać, aż ktoś inny to zrobi i z nim współpracować. Ani Piszczek, ani Lewandowski, ani Błaszczykowski tego nie potrafią, więc wielkimi piłkarzami z całą pewnością nie są. Są co najwyżej dobrzy. Nie wiem, może im woda sodowa uderzyła do głowy, bo za Lewandowskiego Borussia chce przynajmniej 40 mln funtów, Piszczka nazywa się lepszym od Lahma (choć nie ma to żadnego pokrycia w rzeczywistości), a facetowi, który sprawia wrażenie największego introwertyka w drużynie, daje się opaskę kapitańską.

Cytat: Pepesi
Masz racje, lepiej było wystawić Brożka albo Sobiecha...
Pier_olisz, bo nigdzie tego nie powiedziałem.

Cytat: Mejor
W grę wchodzą takie nazwiska jak Engel, Janas, Boniek?
Nie, po prostu Nowak nie trenuje już Philadelphii.

Cytat: Gap12
A jak się mówi :"tak się gra jak przeciwnik pozwala".
...

To działa w obie strony.
" border="0

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #968 dnia: Czerwiec 17, 2012, 16:51:56 »
Nederland nie zapominaj, że w drużynie jest jedenastu zawodników, nie trzech!!!! Dlaczego Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek mają odpier_alać robotę za całą drużynę?

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #969 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:17:18 »
Bo cały kraj liczył, że będą to robić.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #970 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:34:47 »
Idąc tym tokiem myślenia Cristiano Ronaldo jest piłkarzem bardzo słabym słabym, bo Błaszczykowski mimo przeciętnej gry na pewno do tej pory zaprezentował się lepiej niż on.
Gdybyśmy grali inaczej to i Błaszczykowski grałby bardzo dobrze, przecież nawet w Afryce wiedzą, ze nasza prawa strona jest najsilniejsza i każdy trener ustawia się bardziej defensywnie z tamtej strony. Ja cały czas widziałem, że Błaszczykowski by coś pokazać musiał poradzić sobie z dwoma a nawet trzema przeciwnikami, nie mówię już o Lewandowskim, bo on miał cały czas rywali na plecach, a kolegę by zgrać piłkę, raz na 10 piłek.  I dlatego powinien grać obok niego drugi napastnik, nawet mało grający Brożek i to od początku od pierwszego meczu, a w takim spotkaniu jak wczoraj dodatkowo lewo skrzydłowy. W dzisiejszej piłce nie da się grać na 2 zawodników, siła ofensywna musi rozłożyć się na większa liczbę graczy, a i wtedy Błaszczykowski czy Lewandowski mieliby więcej miejsca i mogli by pokazać pełnie swoich możliwości.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #971 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:56:53 »
No właśnie o to mi chodzi Ukassiu. Albo można było Piszczka lub Błaszczykowskiego na lewą dać. Chociaż nwm, jak by sobie radę dali.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #972 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:29:39 »
Dlaczego Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek mają odpier_alać robotę za całą drużynę?
Nie mają odwalać roboty za całą drużynę, tylko pokazać, że zasługują na pozycję gwiazd, którą mają w Polsce. Mieli być liderami reprezentacji, do jasnej cholery. Jedyne, co pokazali, to to, że na nią nie zasługują. Lewandowskiego (i po części Błaszczykowskiego) można jeszcze jakoś usprawiedliwić, bo taktyka Smudy skrzywdziła go tak, jak taktyka Mourinho skrzywdziła Cristiano Ronaldo w El Clasico w 1/2 LM rok temu, ale Piszczek na Euro pokazał, że Lahm jednak wciąga go nosem. Jeżeli Arszawin i Pilar ogrywają go jak dziecko, to - z całym szacunkiem dla tych zawodników - nie mam pytań.

Cytat: Ukassiu
Idąc tym tokiem myślenia Cristiano Ronaldo jest piłkarzem bardzo słabym słabym, bo Błaszczykowski mimo przeciętnej gry na pewno do tej pory zaprezentował się lepiej niż on.
Subtelna różnica polega na tym, że to, że Cristiano Ronaldo w kadrze gra znacznie słabiej niż w klubie przyzna prawie każdy, a tego, że trójka z Dortmundu w reprezentacji prezentuje się podobnie, prawie nikt.
" border="0

Offline Pepesi

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 23.08.2011r.
  • Chelsea FC
« Odpowiedź #973 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:49:57 »
Cytat: Nederland
Pier_olisz, bo nigdzie tego nie powiedziałem.
Ja też nigdzie nie zaznaczyłem. Hejtujesz Lewego. Na jakiej podstawie? Przecież on czasami nie miał się do kogo obrócić i odegrać piłke. To, że tracił piłkę kiedy chciał dryblować? Nie słynie przecież z dryblingiem, nawet Gomez, do którego porównuje się Lewego, miałby problem z 3-4 obrońcami. Dodatkowo, uczył się grać w Polsce, a wszyscy wiemy jak to u nas wygląda... Nie tłumaczy to go z jego występów na Euro, ale widać różnice między piłkarzem wyszkolonym w Polsce a poza nią. Trzeba jeszcze kilka lat.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 18:53:55 wysłana przez Pepesi »

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #974 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:07:23 »
Jak mają to pokazać, jezeli reszta zawodników im tego nie umozliwiają? W takim razie ja powiem, ze CR7 nie zasługuje na to, aby być nazywanym gwiazdą, bo sierda_a wszystko co popadnie... A co do Lahma to kozaczek, bo wie, ze jak sobie do przodu wyjdzie to jego mogą zabezpieczyć Schweinsteiger, Muller, Khedira...

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #975 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:29:03 »
Hejtujesz Lewego.
Przestałem czytać po tym. Wróć, gdy nauczysz się odróżniać hejting od krytyki. Nie mam zamiaru tłumaczyć pewnych rzeczy tysiąc razy.

No i wypadałoby jeszcze łaskawie przeczytać, że wspomniałem, że swoją rolę w złej postawie Lewandowskiego odegrała taktyka polskiego zespołu.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #976 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:35:37 »
Przecież sam Lewy mówił Smudzie, że grając taką taktyką gówno strzeli
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #977 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:37:39 »
facetowi, który sprawia wrażenie największego introwertyka w drużynie, daje się opaskę kapitańską.
Akurat wczoraj Blaszczykowski pokazal, ze zasluguje na opaske postawa po meczu.

Przepraszam za brak polskich znakow.

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #978 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:41:19 »
Fakt, Lewy nic nie pokazał na Euro ale nie miał zbytnio możliwości. Był osamotniony i widać było gołym okiem że nie ma kogoś, kto mu pomoże. Za to Piszczek moim zdaniem kompletnie zawiódł i nie ma co go tłumaczyć. W ofensywie lepiej od niego prezentował się Boenisch, a to jest faktycznie sztuka być gorszym od niego. W defensywie również często zbyt łatwo mijany. Nie wiem gdzie był ten Łukasz z Borrusii. Błaszczykowski w miare dawał radę, ale to chyba przez media te oczekiwania względem naszych były zbyt wygórowane, co wpływa momentami na ocenę.

Akurat wczoraj Blaszczykowski pokazal, ze zasluguje na opaske postawa po meczu.

A co on takiego zrobił? On powinien na kapitana zasłużyć postawą NA boisku a nie poza nim, po meczu. Prawdziwy kapitan powinien potrafić krzyknąć na kolegów, soczyście ich op&erdolić jak nie idzie, trzymać za jaja całą drużynę. Z całym szacunkiem do Kuby, on takim typem piłkarza nie jest. W moim odczuciu na kapitana pasował by Wasyl.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #979 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:44:30 »
A co on takiego zrobił?
Podczas meczu akurat krzyczal do kolegow, zagrzewal do walki, a po spotkaniu pokazal jaja i powiedzial Lacie, co druzyna o nim mysli.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #979 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:44:30 »