27 kolejka
1:1 Bramki Keegan 0:1 10'
Batt (Hughes Mason) 1:1 28'
Zmiany
Laird (Trotter) 66', Hughes Mason (T.Robinson), Batt (Maazou) 77' Piłkarz meczu: Batt 7.5
Na mecz z Doncaster wyszedł mocno rezerwowy skład. W 10 minucie Keegan otwiera wynik spotkania strzałem z rzutu wolnego, którego ... nie powinno być. Tak tak to nie żart. Sędzia podyktował ten rzut wolny za faul, którego nie było. Millwall nie rozpaczali po tym tylko szybko odrobili straty. W 28 minucie Hughes Mason wypatrzył Batta a ten strzałem w długi róg dał radość fanom na The New Den. Wynik już do końca nie uległ zmianie mimo, że ekipa Millwall miała sporo okazji. Nie pomógł nawet Maazou wprowadzony w 77 minucie z ławki. Ale i ten remis cieszy fanów bowiem dzięki niemu na 7 kolejek przed końcem sezonu Lwy wywalczyły awans!!
Zapowiedź półfinału FA Cup
vs Już w ten weekend prawdziwe święto dla fanów obu ekip. Drużyna Millwall rozegra kolejne derby w tym sezonie ale z pewnością te będą najważniejsza. W grę wchodzi finał FA Cup ale rywal z najwyższej półki - Chelsea Londyn. Najgorszą wieścią dla Cesara Fariasa jest to, że w meczu nie może zagrać N'Zonzi, który jest zawieszony za kartki. A co powiedzieli trenerzy?
Darzymy ogromnym szacunkiem rywala i wiemy doskonale co oni potrafią. Kluczem do sukcesu będzie wyłączenie Maazou z gry. Jeżeli to uczynimy będzie bardzo dobrze. Ale to nie wystarczy więc plan jest bardzo trudny. Millwall pod wodzą Fariasa jest świetne i grają futbol na najwyższym poziomie. Nie dziwie się, że wywalczyli awans tak szybko. Mamy lepszy skład i postaramy się to wykorzystać.
Chelsea ma jedną z najlepszych defensyw świata. W dodatku świetnego bramkarza. Będzie nam się trudno przebić ale bez szans nie jesteśmy. Skoro już tutaj dotarliśmy nie możemy się poddać. Oczywiście, że chcemy zagrać w finale ale czeka nas najtrudniejsze spotkanie w sezonie w dodatku zagramy bez N'Zonziego. Jedno wiem na pewno. Nudno nie będzie.