/ Witam po krótkiej nieobecności. Nie miałem internetu (awaria) mam nadzieję, że się stęskniliście. W tym sezonie dodam wam w poście parę spotkań w skróconej formie
. Przepraszam ale zaległości mam ale jak już skończę ten sezon to dodam parę postów ze sztabu Blaugrany.
Panowie jeszcze jedno: waham się czy nowy sezon zacząć na Super Star czy kontynuować na Top Playerze. Z pewnością na Super Star byłoby więcej moich klęsk i kariera stałaby się jeszcze ciekawsza. Doradźcie mi bo wciąż mam wątpliwości.Ćwierćfinał Ligi Mistrzów - 1 mecz
Genoa 3:1 FC Barcelona
Ribas (Constant) 50', Ribas (FK) 64', Constant (Miguel Veloso) 78' - Eto'o (Messi) 9' Wielka sensacja! Barca na kolanach! Christo papa! Tak brzmiały niektóre po tym spotkaniu. Blaugrana wylosowała Genoe i miała przejść przez te mecze gładko tak jak w spotkaniu z AZ. Wszystko zaczęło się dobrze bo już w 9 minucie Eto'o po strzale z głowy otworzył wynik spotkania, który utrzymał się aż przez 41 minut. Po zmianie stron a dokładniej w 50 minucie Ribas także głową doprowadził do wyrównania. Barca grała nieźle ale to Genoa miała lepsze celowniki. W 64 i 78 minucie padły dwie kolejne bramki dla Genoi i Barcy nie było stać nawet na honorowe trafienie. Wielka sensacja.
Panowie spokojnie, moim celem jest wygranie jednego trofeum. Jak nie Liga Mistrzów to Liga hiszpańska. Czuje w kościach, że jednak tej LM nie wygramy, nie idzie nam w ostatnich latach i mamy swego rodzaju klątwę, która zwie się skuteczność i głupie błędy - Stoiczkow.
32&33&34 kolejka Primera Division
Malaga 0:2 FC Barcelona
Ronaldinho (Xavi) 72', Ronaldinho (Xavi) 90'+ FC Barcelona 4:1 Valencia
Messi (Iniesta) 3', Own Goal 17', Eto'o (Sanchez) 45'+, Messi (Iniesta) 69' - Higuain (Milito) 55' FC Barcelona 3:1 Espanyol
Messi 45'+, Messi (Sanchez) 70', Ronaldinho (Fabregas) 72' - Joan Verdu 78' Wszystkie te 3 kolejki były idealnie w wykonaniu Barcy. Dobra defensywa i ofensywa sprawiły, że rywale nie mieli najmniejszych szans. Najgorzej dostała Valencia, która jest najsilniejsza z tej stawki ale Barca na te ważne mecze mobilizuje się i tak też było tym razem. Świetnie Ronaldinho, Messi, Sanchez, Eto'o i reszta. Dobrze Busquets i Pique. Ogółem w tych spotkaniach Blaugrana zagrała tak jak powinna to robić od sezonu 2011/2012.
Ćwierćfinał Ligi Mistrzów - 2 mecz
FC Barcelona 5:0 Genoa
Iniesta (Ronaldinho) 40', Eto'o (Ronaldinho) 53', Eto'o 58', Messi (Sanchez) 71', Eto'o (Sanchez) 81' Wynik mówi wiele ale kluczowym momentem tego spotkania była czerwona kartka dla napastnika Genoi - Ribasa już w 2 minucie tego starcia za faul dwoma nogami od tyłu. W pierwszej połowie było tylko 1:0 ale po zmianie stron tama ekipy z Włoch pękła i wylała się fala goli. W półfinale Barcelona zmierzy się z Realem Madryt!
Teraz to ostatnie słowa w tym krótkim poście. Nie ma co się rozpisywać, zapnijcie pasy i usiądźcie wygodnie w fotelach bowiem teraz przed nami aż trzy El Clasico pod rząd. Czy coś lepszego mogło nam się trafić? Chyba nie.