Tak świetnie ale jeżeli jest 1vs1 i bramkarz wychodząc jest na 11 metrze a napastnik na 18 i napastnik lobuje mojego bramkarza gdzie piłka jest na wysokości gdzie podskoczył by i ją załapał a stoi jak by sadził ziemniaki to jest coś nie tak.Akcje teraz nie mam radochy bo musze wymienić 50 podan żeby przedostać się pod bramke przeciwnika który wychodzi z kontrą robiąc 4 podania.
Dokładnie o to chodzi - ja wszystko mam w treningu zrobione na maxa, sterowania też się nauczyłem i bez problemu na Top Playerze mam po 60% posiadania piłki, odbieram piłkę napastnikom grą ciałem prawą gałką, robię zwody za pomocą balansu ciała, nawet symulacja faula raz zadziałała i wymusiłem karnego, bramkarzem też znam kilka tricków, ale to nie o to chodzi.
Jeśli sterujesz bramkarzem nie dasz rady mu kazać szybciej wstawać, nie każesz mu podnieść rąk do góry by złapał piłkę lecąca 30 cm nad jego głową, nie każesz mu złapać piłki lecącej prosto na niego, gdy on robi niepotrzebny szpagat i piłka odbija mu się od ręki i wpada do bramki. To nie chodzi o sterowanie czy brak umiejętności, nie chodzi o to, że ktoś wychodzi za pomocą trójkąta, choć czasem trzeba, bo Ci kretyni nawet nie raczą skrócić kąta - sztuczna inteligencja i spowodowane tym złe decyzje bramkarzy są przyczyną mojego i reszty wku**wienia.
To nie moja wina czy mojego braku umiejętności gry to powodują, to głupota bramkarzy i niedotóbki Konami są głównym problemem.
Gram w tą grę ponad 10 lat, na półce mam PES-a 4, 5, 6 na PS2, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014 na PC, rozegralem tysiące meczów z komputerem, online, ze znajomymi, grałem w turniejach, gdzie ludzie znali każde zagranie na pamięć i uwierzcie mi, że wiem co mówię. Nigdy, ale to nigdy bramkarze aż tak mnie nie irytowali. Poczytajcie fora zagraniczne, facebooka, twittera - tam piszą to samo, bramkarze są tragiczni i ludzie są wkur**eni. Gra ma setki błędów, japończykom nie chciało się zrobić wszystkich twarzy, okroili MLO jak ziemniaka na frytki, niewiele poprawili w systemie anty-quiterskim, stracili licencje nawet na ich własny zespół narodowy, patche niewiele poprawiają, DLC z twarzami jak nie było, tak nie ma, a jest prawie miesiąc po premierze, nie ma turniejów online, nic prawie nie ma - PES w porównaniu z FIFĄ to Nokia 3310 przy Samsungu Galaxy S4 czy IPhonie 5s