Po długich przemyśleniach postanowiłem podzielić się moimi żalami odnośnie błędów w najnowszej odsłonie gry FIFA14. Łącznie w trybie sezony rozegrałem już około 60 spotkań, z samą grą jestem związany od kliku lat, biorę udział w mniejszych turniejach. Gram na PS3
Mój obecny bilans w trybie sezony to 28-4-30 i wszystko byłoby ok gdyby nie ilość porażek... Nie jestem do końca przekonany czy jest to wynik mojego lamerstwa (nie sądzę) czy też błędów, którymi dość mocno obdarowali mnie/nas Elektornicy.
- Główki, w pierwszym meczu, na 5 strzelonych bramek 4 wpadły z dośrodkowań i główek. Wniosek, nie opłaca się strzelać nogą bo z główki jest 100% (no może 98%) szans więcej na bramkę. Messi, Lahm potrafią przeskoczyć rosłych stoperów (może warto postawić ich na centrze w NBA LIVE 2013?) - to chyba nie jest realizm o pes który Wam chodziło?
- na 60 meczów w trybie sezony, tylko 4 razy zagrałem z inną drużyną niż Real Madryt (2x była to Barcelona, 2x Manchester City). Jedyną korzyść, którą w tym widzę to to, że nauczyłem się na pamięć składu Realu, ale chyba nie o taki realizm w przydzielaniu drużyny Wam chodziło?
- Grając Bayernem Monachium w czerwonych strojach w dwóch potyczkach z Barceloną, mój przeciwnik grał w czerwono żółtych strojach. Miałem duże problemy z rozróżnieniem kto jest kto i w związku z tym z komfortem gry. Daltonistą nie jestem ale chyba nie o taki realizm w przydziale strojów Wam chodziło?
- Pogoda, na 60 rozegranych spotkań z ręką na padzie mogę przysiądz, że zaledwie 3-4 razy widziałem słońce. Nieustannie jest wieczór i pada, pada, pada... i wtedy tak sobie myślę, że nawet na angielskich boiskach widać jest więcej słońca i że nie do końca jest to pogoda zgodna z realizmem do, którego chcemy dążyć?
- Lagi? Nie wiem czy można nazwać to lagiem czy też "próbą urzeczywistnienia rozgrywki" ale momentami start zawodników do piłki, i moment samego "zatrybienia", że np teraz biegniemy w przeciwną stroną trwa o kilka ułamków sekund za długo. Tracąc w ten sposób piłkę zastanawiam się czy o taki realizm Wam chodziło?
- PL Komentarz? No comment...
- Testerzy gry FIFA14, ostatni mój żal kieruję do Was kochani. Nie wiem czy w ogóle istniejecie, czy też jesteście ciągiem kodu zerojedynkowego ale większość z błędów gry byłem w stanie wychwycić w ciągu zaledwie jednej-dwóch rozgrywek. Chyba nie przyłożyliście się dobrze do testgameów?
Drogie EA, dlaczego jest tak, że w dniu premiery dostajemy produkt, z błędami, które można zauważyć jeszcze przed premierą? To bardzo rzutuje na odbiorze długo oczekiwanej nowej odsłony. W chwili obecnej planuję wycofać się z potyczek online i poczekać na patch/patche.
Drodzy użytkownicy gry FIFA14, czy Wy również widzicie te same, inne niedociągnięcia gry?
A oto ta zajebista Fifa, ktora tak chwalicie, a takich komentarzy jest o wiele wiecej. Jak bym czytal wasze wypowiedzi o pesie. No super.