Tak więc no, tak jakby powracam. Robimy duże przetasowanie i jadeem. Wisły nie porzucam.
__________________________________________________________________________________________________________
13.08.2014
Lenczyk: Emerytura
Po miesiącu spekulacji wreszcie doczekaliśmy się odpowiedzi na pytanie, czy Orest Lenczyk pozostanie trenerem Reprezentacji Polski w piłce nożnej. Po wspaniałym sukcesie, jakim było bez wątpienia zajęcie trzeciego miejsca na Mistrzostwach Świata w Brazylii, doświadczony szkoleniowiec długo się wahał, czy odchodzić ze stanowiska. Ostateczna decyzja jest z pewnością zawodem dla wielu kibiców w naszym kraju - nestor polskich trenerów zdecydował się zrezygnować, jednak nie tylko z prowadzenia drużyny narodowej. Lenczyk na zwołanej specjalnie konferencji prasowej oznajmił, że żegna się z piłką nożną i odda się rodzinie. - Nie wiele czasu mi zostało i chcę go poświęcić mojej żonie, której jestem coś winien za te wszystkie lata, kiedy nie było mnie praktycznie w domu - stwierdził. Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Jerzy Dudek przekonuje, że decyzja trenera jest dla niego wielkim zaskoczniem i zarazem bolesnym ciosem - Z Lenczykiem wiązaliśmy najbliższą przyszłość - pomimo jego zaawansowanego wieku radził sobie przecież znakomicie... - dodał. Co teraz? Kto przejmie pałeczkę po selekcjonerze, który doprowadził polski futbol do największego sukcesu od przeszło czterdziestu lat? Na razie o tym cicho, ale z pewnością w najbliższym czasie w mediach rozpęta się burza, usłyszymy nazwiska szkoleniowców, którzy mogą przejąć Kadrę i poprowadzić ją w zbliżających się eliminacjach do EURO 2016, które odbędzie się we Francji.